• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Hardenberg blijkt toch taai te zijn

  Zaterdag 13 oktober stond de uitwedstrijd naar Hardenberg op het programma. Het tweede elftal van Hardenberg ’85 was van plan om de punten thuis te houden en helaas is hen dat ook gelukt.

  Simon noemde in de kleedkamer de volgende namen, bij elke naam natuurlijk een knikkende beweging van Ruijters, op:  Jorn

  Simon - Tim - Robert - Floris

  Koen T - Rik Jan - Takkie

  Kay - Kokkie - Daan  Wissels: Bas, de Lange en Veen  Scheidsrechter ‘afgeschermd’ floot klokslag 12:50 voor het begin van de wedstrijd. Waarschijnlijk is die ‘vreemde’ tijd eigenlijk wel logisch, aangezien het eerste elftal haar thuiswedstrijden om 15:15 speelt. De eerste helft was het meeste balbezit voor Hardenberg ’85, maar OZC kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Een lange bal naar voren werd door een ver uit zijn goal keepende doelman verwerkt en de bal belandde bij Takkie. Helaas kon hij de bal niet in één keer in een open goal leggen door een lastige stuit en bleef het 0-0. Kansjes waren er van beide kanten, maar Hardenberg ’85 maakte het meest aanspraak op een voorsprong. Na 38 minuten spelen werd de 1-0 gescoord. Een goed oplettende spits zette zijn lichaam in het duel op randje 5 meter, won en scoorde.  In de rust werd er gekozen voor een andere tactiek. Koen T en Robert wilden een 5-3-2 opstelling proberen. De opstelling voor de tweede helft kwam er als volgt uit te zien:

  Jorn

  Robert - Tim - Bas - Simon - Daan

  Takkie - Koen T - Kay

  Rik Jan - Veen  Het bleek in eerste instantie een gouden zet. Binnen 5 minuten werd er een diepe bal op Rik Jan gespeeld en kwam de keeper net iets te ver uit zijn goal, waardoor Rik Jan met een simpel (voor de meeste voetballers moeilijk genoeg) uitziende lob de 1-1 kon scoren. OZC geloofde erin, knalde erop en Hardenberg ’85 wist even niet waar ze het moesten zoeken. Binnen 10 minuten na rust stond ook de 1-2 op het scorebord. Daan kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en gaf een mooie ‘bananenvoorzet’. Bennemeer dacht: “Ik benerweer” en gaf een klein duwtje aan de verdediger van Hardenberg, waardoor Mark de bal aan kon nemen en Veen hem voor de verandering een keer in de goal schoot. De Lange werd na een uur spelen ingebracht voor Koen T, die er met een lichte blessure vanaf ging. Helaas kwam Hardenberg ’85 daarna beter in de wedstrijd en ging het goed om met de tactiekverandering van OZC. Na goed positiespel werd de Hardenbergse spits ingespeeld. Hij kon vrij draaien en schoot de bal, die van richting werd veranderd, in het doel, Jorn kansloos latende, 2-2. Zo’n 10 minuten voor tijd was er een aanval over de rechterkant en wilde de back van Hardenberg ’85 de bal strak voorgeven. Via een verdediger van OZC belandde de bal helaas in eigen goal, wat de 3-2 betekende, en leek Hardenberg ’85 de 3 punten thuis te houden. De laatste 10 minuten kreeg OZC nog wat kansjes op de 3-3, maar die werden niet benut.