• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Feits grijpt laatste kans in Nijverdal

  Zaterdag 10 oktober stond de uitwedstrijd tegen RKSV de Zweef 3 (zat) op het programma. De van origine zondagvereniging opgericht in het jaar 1924. Na vele besprekingen en vergaderingen werd er besloten onder de naam \"DE ZWEEF\" te gaan spelen. Deze zeer oorspronkelijke naam kwam uit de koker van de atletische doelman in die tijd; Johan Kaizer. Zijn zweefduiken waren vermaard en onder zijn teamgenoten ging de mare dat hij in staat moest zijn zo van de berg - waar het veld lag - naar het dorp te \"ZWEVEN\".
  Afijn, de equipe van Voortman snakte weer naar een overwinning. Dit gezien de twee verliespartijen tegen ON Almelo (3-0) en vorige week een kansloze partij tegen buurman HHC Hardenberg (0-5).
  De Zweef was nog puntloos, maar gezien de nipte verliespartijen tegen hetzelfde HHC en Hellendoorn, mocht van onderschatting geen sprake zijn.
  Voortman kwam met een verrassende aanpassing in de opstelling, wat achteraf geweldig uitpakte. Stormram, beer van weleer, boomstam Feits mocht namelijk vanaf de rechterflank starten, waar de Zweef uiteindelijk totaal geen grip op kregen. Voor iedereen een verassing, maar voor Feits allang bekend.
  Onze Feits werd in het begin van de week al ingelicht. Op een regenachtige maandagmorgen belde coach Voortman hem op. Feits dacht in eerste instantie dat ie wellicht bij het 1e aan moest sluiten, maar zover kwam het nog niet. Nee, het overleg op topniveau ging over de gretigheid en het optreden van Feits tot dusverre.
  ‘Feits, ik ben niet tevreden over je laatste optredens. We hebben in de laatste twee wedstrijden 8 tegengoals gehad en in de competitie heb je nog geen goal gemaakt. Kortom, ik ben verre van tevreden. Dit is niet de reden dat ik je erbij heb gehaald. Ik heb de jongens moeten overtuigen van je kunnen, maar je stelt me aardig teleur maat! Je krijgt nog één kans van mij, maar wel vanaf de rechterflank. Bassie krijgt zijn kans in de punt’. Aldus Voortman.
  Zonder ook maar te kunnen reageren, hangt Voortman op. ‘Tot zaterdag’ hoort Feits nog net voordat er ruis op de lijn komt.
  Feits is wakker geschud. Dit kan zo niet langer. Hij belt op naar zijn baas en meld zich af voor de komende week. ‘Belangrijke(re) zaken eerst baas’, geeft hij aan.
  ‘Hoe ga ik dit aanpakken’ denkt Feits. Eerst maar eens wat beelden bekijken van Beckham, Taument en Mbappé. ‘Hoe ga ik mijn laatste kans grijpen en Voortman zijn ongelijk bewijzen?!’ De beelden spreken voor zich. Feits meld zijn zoon af voor school en neemt hem mee naar de velden van westbroek. Oefenen, oefenen en oefenen. Zaterdag mág het niet misgaan. Balletjes aannemen langs de krijtlijn, steekpassjes krijgen, op het juiste moment diepgaan, dribbelen, voorzetten en vooral; afmaken! Zoon Feits zet zijn pa goed aan het werk en door alle dagen oefenen, zegt Feits zelfs de donderdagtraining af. Hij wil zich sparen voor de wedstrijd en niks prijs geven over zijn nieuwe rol.
  Vrijdags begint het al te kriebelen. Hij is er klaar voor. Vrouw Feits vindt het allemaal maar vreemd, maar Feits laat zich niet afleiden. Ook niet als ze ’s avonds avances maakt richting onze nieuwe aanwinst. ‘Ik moet mijn energie sparen. Seks voor de wedstrijd is nu uit den boze. Als ik deze laatste kans niet grijp, zit ik wellicht elke zaterdag thuis’. Dit wil vrouw Feits ook niet, dus mag hij op zolder slapen. ‘Je zoekt het maar uit’.
  Zaterdagochtend. Feits staat te trappelen. Dit is de dag dat hij gaat, nee hij móet vlammen! Dit wordt zijn middag. Schoenen gepoetst, trainingspakkie aan, schone onderbroek mee, mondkapje in de jaszak, fietsje uit de schuur en richting de parkeerplaats op westbroek. Coach Voortman ziet gelijk dat er iets is met Feits. Hij ziet er anders uit. Gefocust, geconcentreerd, gretig! De heenweg in de auto zit Feits volledig in zijn eigen bubbel. Aankomend in Nijverdal zoekt Feits een rustige plek in de kleedkamer. Grasveld 2, daar moet het gebeuren. Na de warming-up en het kenbaar maken van de opstelling, weet ook de rest van de groep dat dit het moment van Feits moet worden. Rechterflank, laatste kans.
  Scheidsrechter Dikkers floot voor het begin van de wedstrijd…… De rest is geschiedenis.
  OZC 3 wint met 1-7. Feits prikt er 3 in. Hiermee wordt duidelijk dat hij een nieuwe positie in gaat nemen binnen het team. Hij wordt en is een belangrijke pijler geworden op de rechterflank. Maar misschien nog wel belangrijker na deze middag….. Hij mocht ’s avonds weer bij vrouw Feits in bed.