• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • FC Ommen maakt logo, kleuren en tenue bekend

  Op zaterdag 27 maart, om 10.00 uur, heeft FC Ommen haar nieuwe logo, kleuren en tenue gepresenteerd. De leden van voetbalclubs OVC’21 en OZC inclusief die van gezamenlijke jeugd JCO mochten democratisch in twee stemrondes stemmen op de kleuren en het tenue. De meerderheid besliste: zwart, blauw en geel zullen de hoofdkleuren worden van de nieuwe voetbalvereniging FC Ommen, onder welke vlag men vanaf 1 juli gezamenlijk en verenigd verder gaat.

   

  Het tenue en de kleuren

  In de achtergrond was de werkgroep ‘Naam, logo en kleur’ in overleg met de Stuurgroep naast de besluitvorming over de naam al een tijd bezig met het voorbereiden van diverse opties aan kleuren en tenues. Naar aanleiding van de goed verlopen stemprocedure rondom de fusie werd besloten dat ook de tenues en kleuren op eenzelfde democratische wijze gekozen konden worden. In de eerste stemronde mochten de leden de shirts van zes ontwerpen terugbrengen naar twee ontwerpen om uiteindelijk in de tweede stemronde op 26 maart de kleurlijn en het tenue definitief te kiezen.

  Zwart, blauw en geel

  De stemming op 26 maart was overduidelijk. Van de 687 uitgebrachte stemmen, kozen 421 leden (61,3%) voor tenue C, het tenue dat overwegend zwart is met blauwe en gele banen. De blauwe en gele banen verwijzen subtiel naar de kleuren uit het stadswapen van Ommen en de kleuren van OVC’21 en OZC. Desalniettemin straalt dit tenue iets compleet nieuws uit wat past bij deze nieuwe vereniging met ambitie.

  Logo van FC Ommen

  In hetzelfde tijdsbestek als het ontwerpen van de kleding- en kleurlijnen is er hard gewerkt aan het

  ontwerpen van het clublogo, waarvan je wellicht al versies voorbij hebt zien komen op de diverse tenues. De besturen van OVC ’21 en OZC hebben in de week van 22 maart gezamenlijk het nieuwe logo vastgesteld. Daarbij zijn nu ook de gekozen kleuren verwerkt in het logo. De leeuw kwam al voor in het logo van JCO, in het wapen van Ommen en nu dus ook prominent in het logo van FC Ommen.

  Met vriendelijke groet,

  Het bestuur