• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Effectief Wilhelminaschool wint in Ommen

  Op de laatste zaterdag van november speelt OZC haar laatste thuisduel van 2019. Tegenstander is de inmiddels Koninklijke Wilhelminaschool. De club uit Hengelo viert dit jaar haar 100ste jubileum. Voor OZC valt er sinds lange tijd ook weer wat te vieren. Een gedeelde eerste plek in de derde klasse D. Het is alweer even geleden dat de Ommenaren gedeeld lijstaanvoerder waren. Noodzaak dus om thuis te winnen van de ‘School’. Dit wil trainer Martijn Berger bewerkstelligen met de volgende elf basisspelers.

  Bennemeer, Hekman, Deuten, Merjenburgh, Runhart, Tip, Dunnewind, Koggel, Simons, de Groot en de Lange.

  De eerste helft van de wedstrijd speelt zich voornamelijk af op het, moeilijk bespeelbare, middenveld. Kleine speldenprikjes zijn er van beide ploegen wel maar echte mogelijkheden creëren de mannen uit Ommen en Hengelo niet. De opwinding die in de eerste helft ontstond was vaak het gevolg van een aantal zeer stevige tackles.

   

  Stevige tackles. Tackles? Klik op de foto voor meer...

  De doelmannen van beide ploegen verschijnen na 45 minuten spelen dan ook weer schoon in de kleedkamer voor een kopje thee.

  In de tweede helft is het iets aantrekkelijker voor de toeschouwers op sportpark Westbroek. OZC voert de druk op Wilhelminaschool op. Het vele balbezit van de geelhemden kan echter niet omgezet worden in uitgespeelde kansen. De ‘School’ uit Hengelo zakt ver terug en loert op een countermogelijkheid.

  Als Frank Merjenburgh in probeert de dribbelen ontstaat er zo’n mogelijkheid. Balverlies, een steekpass door het gele hart en Pim Zengerink verschijnt vogeltje vrij voor Mark Bennemeer. Geheel tegen de verhoudingen in komt Wilhelminaschool op een 0-1 voorsprong.

  Afijn nog twintig minuten te spelen om de achtervolging in te zetten. OZC blijft het proberen maar het lukt maar niet om Wilhelminaschool kapot te spelen. Simons haalt regelmatig de achterlijn maar het vervolg is vervolgens niet goed genoeg om een grote kans te creëren.

  Eloy Bennink, ondertussen in de ploeg gekomen bij Wilhelminaschool, blijkt geen grote mogelijkheid nodig te hebben om te scoren. Vanaf een meter of 30 schiet hij fantastisch raak via de onderkant van de lat. Bennemeer kansloos, OZC knock out.


  0-2 en knock out! Klik op de foto voor meer...

  Volgende week speelt OZC om half 3 uit tegen koploper Hellendoorn. Wederom een zeer belangrijke wedstrijd om in ieder geval weer mede koploper te worden in 3D.