• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Eclante zege brengt OZC in spoor Bergentheim

  Op zaterdag 7 maart stond voor OZC de wedstrijd tegen ASV’57 op het programma. Een tegenstander die in de voorgaande wedstrijden bewees een geduchte tegenstander te zijn voor de Ommenaren. Beide teams steken in een goede vorm. Zo wisten de Aadorpers de laatste vier wedstrijden om te zetten in winst. OZC wist de laatste twee wedstrijden het doel schoon te houden. Het zou hoe dan ook moeten uitlopen in een beproeving voor beide teams, waarin een twee-vingers-in-de-neus-mentaliteit wel eens desastreus zou kunnen uitpakken.

  OZC speelde met de volgende namen:
  Mark; Nick, Ramon, Frank, Noah; Martijn (Quentin 80), Harm-Jan, Lars; Tom (75 Marvin), Rik-Jan (85 Leon), Jesse.

  Het hoofdveld in Ommen was allesbehalve een biljartlaken te noemen. Desalniettemin was het goed genoeg om op af te trappen voor de zeventiende wedstrijd in de Derde Klasse D. Beide ploegen probeerden het initiatief te krijgen, duels werden niet geschuwd en de spelers dwongen tegenstanders tot het maken van fouten. ASV’57 wist als eerst gevaarlijk te worden. Na mistasten van Nick, wist de buitenspeler met rugnummer 9 door te stomen naar het doel van Mark. Hij legde de bal vervolgens breed op een teamgenoot, die op enigszins kolderieke wijze de bal voor open goal in het zijnet wist te plaatsen. OZC had zeker niets te klagen dat ASV’57 zichzelf hier flink tekort deed.

  OZC rechtte de rug na het hachelijke moment en probeerde zelf tot kansen te komen. Dat probeerde de ploeg uit Aadorp met stevige duels te voorkomen. Zo kreeg Martijn in een hotseknotsmoment de noppen van zijn tegenstander geprent in zijn bovenbeen en moest niet veel later Ramon tijdelijk naar de kant, nadat hij een grove charge moest verwerken van de tegenstander. Dit werd tot ergernis van de Ommenaren alleen met koppijn ‘beloond’, terwijl een gele kaart niet ondenkbaar was. De scheidsrechter had moeite met het vinden van passende straffen.

  Ondanks de mannelijke duels, bleef OZC stoïcijns op zoek naar de openingstreffer. Deze kreeg het uiteindelijk ook. Lars werd vrijgespeeld in de laatste linie van ASV’57, wist zijn tegenstanders goed af te houden en plaatste daarna de bal bekeken buiten bereik van de keeper. 1-0 na tien minuten spelen. Niet veel later had Rik-Jan de 2-0 op de pantoffel. De keeper van de bezoekers reageerde echter tot tweemaal toe uitstekend op de spits van de geelhemden. Niet veel later bewees hij zijn team wel een dienst als bliksemafleider. Hij nam drie verdedigers met zich mee naar de eerste paal, waardoor Lars zonder heel veel moeite bij de tweede paal vrijstaande Frank kon bereik. Nadat Frank de bal rustig kon controleren, was het voor hem een koud kunstje om af te ronden en de voorsprong te verdubbelen. 2-0 was tevens de ruststand.

  Na rust veranderde de weinig aan het spelbeeld. ASV’57 was vooral tegen zichzelf aan het voetballen. Dat was vooral vruchtbaar voor de Ommenaren, die al snel na rust ook de 3-0 maakten. Het was wederom Frank die dit keer met zijn hoofd de bal onhoudbaar tegen het net wist te knikken. Tot een hattrick zou het helaas niet komen voor de Man of the Match aan Ommerse zijde. Wel werd er nog twee keer gescoord. De ingevallen Marvin wist goed op te stomen via de rechterflank, keek goed naast zich en gaf Jesse een niet te missen kans op 4-0. Jesse faalde niet en maakte de middag nog wat mooier voor de Ommenaren. Het slotakkoord was voor Rik-Jan, die daarmee op de valreep toch nog zijn doelpunt meepikte. Uit de draaide ramde hij het leer onhoudbaar in de korte hoek. 5-0, een eclatante zege voor de thuisploeg en een ware afstraffing voor de bezoekers.

  Na de wedstrijd was het mooi om te zien dat sportiviteit een groot goed is. Leider Gerben Koppelman werd nog even in het zonnetje gezet door de tegenstander. Ze hadden genoten van de voorbereidingen die hij had getroffen om het de uitploeg naar wens te maken.

  OZC weet drie wedstrijden op rij de nul te houden en kruipt weer drie punten dichterbij Bergentheim, dat verrassend verloor van Wilhelminaschool. Volgende week speelt OZC uit tegen SVVN in Nijverdal. Thuis won OZC dit seizoen met 6-3 van de groenhemden. Dat was slechts een van de vier nederlagen dit seizoen voor de aanstaande tegenstander. Er zal dus weer flink gestreden moeten worden. Wij hopen daarom weer van harte op uw support!