• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Derde wint eindelijk weer! (1-3)

  Het derde van OZC heeft haar tweede bekerwedstrijd in tegenstelling tot de laatste vorig jaar en de eerste dit jaar wel om weten te zetten in een overwinning. Bij de tuindersclub uit Zwolle werd hun tweede met 3-1 verslagen. Het gesprek van de dag na deze wedstrijd was niet zozeer de uitslag. De zorgen in de vakantiewoning van Voortman over het invoeren van de uitslag bleek terecht, er stond immers nog niets in het systeem.

  Van tevoren was afgesproken dat Piet zich niet over randzaken druk hoefde te maken, dus zou Danny dit regelen. Danny zei echter 10 minuten voor tijd af, mede door de perikelen rond het bierrooster. Fijn in elk geval dat Tim tijdens de nieuwjaarsreceptie blikken meeneemt voor de mannen van 3, dan kunnen we vrijwel direct na het eerste bakje koffie een goudgele rakker lostrekken.

  Ik hoor iedereen hardop denken: hoezo zou Piet zich druk moeten maken, dat is toch de trainer van het tweede? Wat wil nou het verhaal: slechts vijf jongens van 3 hadden zich aangemeld voor dit doordeweekse wedstrijdje: Frits, 2.0, Veen, Jurgen en Bassie hadden alleen zin in een doordeweeks potje, waardoor Piet zich aanbood om met het tweede naar Zwolle af te reizen. Om consternatie te voorkomen noemen we de samensmelting van deze twee teams ‘gewoon’ het derde, want dat wil de club graag.

  Over de avond zelf zijn een aantal dingen noemenswaardig. Het verslag moet immers gaan over het derde en Piet, want dit wil de club. Dus kunnen we slechts over vijf personen exclusief Piet wat noemen, en hun natuurlijk een cijfer geven. Omdat HTC 2 voornamelijk over fitte jongens beschikt (is totaal niet zo, maar dit wilde htc graag in dit verslag), was de vraag wat we die avond als tactiek zouden gebruiken: direct de bal inleveren bij de tegenstander, of rondtikken en wachten op balverlies, zodat het binnen no-time 3-0 voor htc zou staan. Jurgen Bremmer had het enige passende antwoord: laten we gewoon lekker gaan ballen met zijn allen. Piet was het hier gedeeltelijk mee eens, en stelde het fuiksysteem voor: 3-5-2 (uitgesproken als 4-3-3), waarbij de nummer 9 wel een hele bijzondere positie moest gaan invullen. Die nummer 9 luistert naar de naam Bassie (eigenlijk Matthijs, maar dit wil de club), die ook direct de aanvoerdersband wist op te eisen. Conclusie was met rust dat hij een werkelijk fantastische goal heeft gemaakt (aldus..), maar dat hij werkelijk helemaal niets snapte van dat fuiksysteem. Net als Bremmer, want dat ‘lekker ballen’ moest natuurlijk wel aan de binnenkant van de tegenstander. Gevolg: beide spelers van het derde eraf, twee wissels van het derde erin. Veneberg mocht wel blijven staan: hij heeft zo’n drie keer 1 op 1 gemist, maar dat deerde het tweede, sorry derde, niets. Die lui konden er immers geen kloten van, dus moet je het spelletje lezen. Dan zak je met zijn allen lekker in, druk zetten op die verdedigers heeft dan immers toch geen zin.

  Bas Lamberink, die vlak voor zevenen nog gespot was bij de Bermer, kwam zowaar na rust op het middenveld te staan. Keurig gespeeld volgens het fuiksysteem, wellicht stof tot nadenken voor de leiding van het derde. Ook Floris mocht invallen op de linksback positie, waar hij met werkelijk fenomenale trucjes alle monden aan de zijlijn van verbazing deed openen. Volgende keer wat eerder aanmelden trouwens, dan sta je wellicht in de basis en hoef je niet te vlaggen!  Oke, dan heb ik alle 5 spelers genoemd, kunnen we de cijfers nog even bij langs gaan:

  Jurgen: 3, hele fijne auto! Foutloos gespeeld, dus dan wordt je gewisseld.  Bassie: 2, Nummer 9 wil niet altijd zeggen dat je spits bent. Wel goeie Volvo trouwens.

  Floris: 5, trucje was wel aardig voor het neutrale publiek.

  Bas: 3, eigenlijk best aardig gespeeld, maar je bent speler van het derde

  Veen: 4, had het wel op de heupen, efficiëntie komt nog.  9 gastspelers van het tweede: bedankt. Jullie hebben allemaal een voldoende gescoord. Geintje natuurlijk, maar dat wil de trainer J

  Door: Tom Voortman