• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • OZC 5 - Den Ham 5

 • Den Ham kan er helemaal niks van

  De oude garde van het voorheen beruchte vijfde is moe, op, versleten, geblesseerd en uitgepierd. Vroeger kwam elke tegenstander met angst naar Ommen. Niemand had zin om tegen het vervelende vijfde te spelen. De gebroeders Veurink met hun sterke mening. Een aanvoerder die alles beter wist. Een laatste man uit Urk die nauwelijks te passeren was. Ronald om de rust te bewaren. Babois om de kopduels te winnen en Merjenburgh om af te ronden. Een prima mix. Helaas beginnen de jaren te tellen en zijn de boys aan het aftakelen.
  Vandaag tegen Den Ham was er nog slechts één van deze boys aanwezig. De meeste fitte van de oude garde (en knapste) stond in het hart van de verdediging. Met veel pijn en moeite was het de coaches gelukt om 12 man bij elkaar te charteren. Den Ham daarentegen heeft een stabiel elftal met een paar leuke spelers.
  In het begin van de wedstrijd was er niet direct iets te merken van kwaliteitsverschil. Na twee minuten brak Den Ham door en stonden er achterin nog een paar te slapen. De 0-1 was al een feit. Niet veel later de 0-2. Een paar spelers waren nog steeds niet ontwaakt uit de winterslaap. Na een kwartier was iedereen wakker en ontstond er een soort van een wedstrijd. De aansluitingstreffer van Joost was dan ook terecht. De euforie was van korte duur. Heel simpel en snel scoorde Den Ham 1-3.
  Als de scheids nu gewoon had afgefloten was er sprake van een reguliere terechte nederlaag. Helaas hadden we vandaag een scheids van de regels. Achteraf was dit nergens voor nodig. Met als dieptepunt een vervelende blessure voor Joost. Gelukkig was er snel een dokter ter plaatse die de diagnose kon vaststellen. Sterkte Joost.