• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • De tegenstander van OZC 5 kon er he-le-maal niks van

  Het einde van het seizoen is in zicht. Een kampioenschap is heel erg dicht binnen handbereik. Na overwinningen op naaste concurrenten en vervolgens verliespartijen van dezelfde naaste concurrenten was het al dit weekend mogelijk om kampioen te worden. Omdat het kampioenschap afhankelijk zou zijn van andere teams en omdat Hekman, de motor van de groep, liever in de Efteling zit dan gezellig bij z’n teamgenoten, besloten we om niet in te zetten op een kampioensfeest op 11 mei. Dit ook omdat het jubileumfeest van OZC al gepland stond, met een kampioensfeest een week later creëer je toch ook weer een extra feest met een piekuurtje in de kantine. Niet onbelangrijk.
  Het lijkt allemaal zo makkelijk, even afrekenen met de Blauwwitters uit Borne en daarna onszelf weer vol gooien met gratis bier. Als we terugdenken aan de heenwedstrijd, zou je bijna denken dat het misplaatste arrogantie is. Een 2-1 verliespartij van een tegenstander die nog slechter dan het veld was. Probleem was alleen dat wij nog slechter waren.
  Het verschil was alleen wel dat wij daarna bijna alles gewonnen hebben en de Blauwwitters bijna alles verloren. Voor ons minder tegendoelpunten dan ons totaal aantal wedstrijden en laat het scoren nou juist een probleem zijn bij de Bornenaren. Nee, als speler van Blauwwitters zou je niet met het grootste plezier vooruit kijken naar de wedstrijd. Dat bleek ook uit het aantal afmeldingen: naar het schijnt waren er 9 afmeldingen en werd het team aangevuld met een mix van jong en oud. Een waar vreemdelingenlegioen. Zo makkelijk zoals het van tevoren leek, zo makkelijk ging het ook, 10-0.

  Hoogtepunten van de wedstrijd:
  - Thee in de rust. 3 minuten te laat, maar niet minder smakelijk.
  - Cristian die zonnebrand opsmeert en vervolgens 5 goals maakt.
  - Bert, nummer 1 als het gaat om vlaggen (en kantinedienst), die uitglijdt en vast komt te zitten onder het hekwerk met z’n voet. Het enige spannende moment deze zaterdag.
  - Niek.
  - Rick Dankelman z’n tactische ingreep in de 53e minuut.

  Hoe de tegenstander teruggekomen is in Borne is voor ons de vraag, aangezien er sprake was van eenrichtingsverkeer.