• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • De eerste drie punten zijn binnen voor dames 1

  Op zaterdag 26 september 2020 stond de tweede competitie wedstrijd van OZC vr 1 gepland. Om half drie, thuis op het hoofdveld, trapten de dames af tegen Bergentheim vr 1. Een ploeg die we al kenden uit de tweede klasse en met wie we destijds streden om dezelfde standplaats op de ranglijst. Een leuke tegenstander om rekening mee te houden.

  Voorafgaand aan de wedstrijd was er genoeg stof tot nadenken voor hoofdtrainer Floris. Hoe gaan we om met alle covid maatregelen? Wat kan nog wel en wat niet? Ook de protocollen werden nogmaals onder de aandacht gebracht. Daarnaast waren er tot kort voor de wedstrijd nog afmeldingen / twijfels over wel of niet spelen. Er werd nog een jeugdteam gefloten en bardienstje gedraaid. Kortom, dit was zeker geen rustige opstart zo op de zaterdagochtend.

  Om kwart over 1 was het tijd voor de voorbereiding op de tribune, keurig in de frisse buitenlucht en op 1,5 meter. Een beetje een vreemde plek, maar inhoudelijk was de boodschap duidelijk: SPELEN MET PIT. De speelwijze wordt doorgenomen en de laatste aanwijzingen worden door Floris gegeven. Het verhaal is helder, half drie nadert en de knop moet om.

  OZC vr 1 heeft de boodschap begrepen en start sterk aan de wedstrijd. We vinden elkaar goed en duels worden stevig aangepakt. Tot daadwerkelijke kansen leidt het echter nog niet. Bergentheim zoekt de ruimte achter onze verdediging, met name aan onze rechterzijde. Sascha en Tamar weten dit echter goed op te lossen. Terwijl er een soort muggenplaag heerst op het veld (ja echt waar) en zelfs de scheidsrechter afvraagt waar al die beesten toch vandaan komen, zoekt Bergentheim opnieuw de diepte. Ze bereiken de spits die de bal goed bij zich weet te houden en kans ziet om te schieten op goal.

  Eigenlijk wat tegen de verwachting in staat
  Bergentheim met ongeveer 25 minuten met 0-1 voor. Het is echter OZC die het spel leidt en in balbezit overheerst. Er worden goede combinaties gemaakt, maar het lukt vooralsnog niet om dit door te zetten richting het goal van Bergentheim. Daarnaast speelt Bergentheim op een wijze waardoor onze buitenspeelsters verdedigend gezien ver terug moeten zakken. Met druk vooruit spelen wordt daarom bemoeilijkt.

  Rond de 38ste minuut weet OZC toch een tegenreactie te geven. Een mooie diepe pass afkomstig vanaf het linker been van Carin, weet Martine te bereiken. Martine versneld en schiet OZC op een gelijke stand. Niet veel later, net voor rust, is het opnieuw Carin die de bal crosst richting Martine. Martine neemt keurig aan, zoekt haar juiste been en test opnieuw de keeper. Dit keer houdbaar. Inez is echter goed doorgelopen en weet de bal alsnog tegen het net aan te krijgen. OZC gaat met 2-1 de rust in.

  Coronaproof wordt op het veld de eerste helft geëvalueerd. Tactisch wordt er het één en ander aangepast door Floris.

  De tweede helft is wat rommelig. Robin worstelt zich tussen de verdedigers door en komt tot een schot. De keeper stopt de bal, maar opnieuw is het Inez die goed staat de loeren op de rebound. En terecht! Inez tikt in en OZC leidt met 3-1.

  Hiermee lijkt de wedstrijd gespeeld. Het wordt echter wat rommelig en de ruimtes worden te groot. Bergentheim komt wat beter in hun spel en drukt nog wat vooruit. Er worden nog meerdere corners weggewerkt en OZC houdt stand. Vlak voor tijd weet Bergentheim echter toch nog eenmaal te scoren. Enkele minuten is het einde wedstrijd en wint OZC met 3-2.

  Volgende week speelt VR1 uit tegen ZVV '56. Eveneens een oude bekende.