• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • De derby van Ommen

  Zaterdag 30 november stond de derby van Ommen op het programma voor het 4e. OZC en OVC stonden allebei in de middenmoot van de competitie en voor beide teams moesten er nog wat punten gewonnen worden als ze mee wouden doen in de top. Deze spannende wedstrijd mochten we op veld 5 spelen, wel erg dicht bij de thuisbasis van de OVC dus van thuisvoordeel was ook niet echt sprake. Toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd in de volgende formatie die de heren uit de dug-out zorgvuldig hadden gevormd.

  Jorn Leferink
  Tim Lars Joost Wout
  Joos Niels Douwe
  Jamir Bart-Jan Chiron

  Wissels; Jorn, Rick, Lars, Jochem

  We begonnen de wedstrijd sterk en we hadden het meeste balbezit. Af en toe konden we met een steek bal of een lang bal langs de flanken door het middenveld en verdediging van OVC komen. Vooral in het eerste kwartier zorgde dit voor een aantal kansen, helaas konden we in geen van deze kansen het net vinden, één bal vloog nog over de keeper heen maar raakte ternauwernood de lat. Na deze openingsfase was OVC waarschijnlijk wel even wakker geschrokken want ze gingen positioneel beter voetballen, kregen steeds meer balbezit en konden met snelle vleugelspelers ons af en toe voorbij komen. Soms waren ze zelfs Wout te snel af. Het centrale blok van OVC stond ook als een huis en er was lastig door heen te komen. Na een razendsnelle counter van OVC waar wij niet echt op berekend waren maakte ze tevergeefs de 0-1.
  Tien minuten na dit tegendoelpunt gingen we de kleedkamer in. We kregen nog enkele tactische aanwijzingen en Joop moedigde ons aan om het snot voor de ogen te lopen. Maar eens kijken of dit de wedstrijd kan keren.
  De tweede helft was grotendeels het zelfde evenwichtige spel waarbij niet echt goed voor het doel konden komen en waarbij OVC weer met snelle counters onze helft over stormde. Jorn Leferink stond echter weer goed te keepen en kon nog een aantal spannende ballen keren. Zelfs na dat hij een tijdje uit de running was geweest wist hij het doel goed te verdedigen. Zo kon het nog een hele tijd 0-1 blijven. Joos had zich inmiddels het snot letterlijk in de ogen gelopen en werd gewisseld voor onze Jorn. Deze derby was de laatste wedstrijd van het kalenderjaar voor Jorn en Bert i.v.m. met een nieroperatie waarbij Jorn een nier van Bert krijgt, succes mannen!
  Het spel ging door en er vielen aan beide kanten steeds meer gaten. Zo konden wij nog een aantal goede aanvallen opzetten maar helaas konden we weer niet zo ver komen om daadwerkelijk een doelpunt te maken. Een aantal spelers bij OVC hadden nog wel genoeg energie om nog flinks langs de flanken te rennen, helaas viel in de laatste tien minuten van de wedstrijd ook de 0-2 via wederom een snelle counter.
  Met een 0-2 verlies dropen we van het veld. Helaas. Nu maar uit kijken naar de volgende wedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior 8, hopelijk kunnen we daar de 3 punten pakken en ons doelsaldo opkrikken.

  Ps. Tijdens het schrijven van dit verslag is al gebleken dat de operatie voor Jorn en Bert goed is verlopen en dat ze herstellende zijn. Super om te horen en hopelijk zijn ze weer snel op of langs het veld te zien.