• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Cabaretier ziet wens in vervulling gaan. Theo mocht voor één keer de honneurs waarnemen.

  OMMEN - Zaterdag 9 november zal als een memorabele dag de geschiedenisboeken in gaan voor het derde elftal van de Ommer Zaterdag Club. Op deze dag maakte BN’er Theo Maassen voor één keer zijn opwachting binnen de gelederen van het derde elftal.
  Cabaretier Theo Maassen sprak medio 2016 in zijn voorstelling “Van kwaad tot erger” de wens uit, om eens één keer de honneurs te mogen waarnemen. Ruim 3,5 jaar later is deze wens in vervulling gegaan. De bewuste passage uit de voorstelling is inmiddels al een klassieker in het oeuvre van Theo. En als een ode aan hem, is dit verslag hierop geïnspireerd.

  De entourage waarin deze middag ten tonele getrokken diende te worden, verdiend de nodige extra aandacht. Waar normaliter veld 2 van sportpark Westbroek er bijligt als een biljartlaken, leek het of deze plaatsgemaakt heeft voor een zandbak deluxe. De ambiance had meer weg van een potje voetbal in Qatar of Abu Dhabi.
  Bij het WK 2022 in Qatar zijn alle stadions uitgerust met geavanceerde airconditioningsystemen, iets wat door menig klimaatactivist wordt beschouwd als onverantwoord en tamelijk elitair. Echter leek het wel of veld 2 van sportpark Westbroek ook gebruik maakte van dit aircosysteem. De temperatuur was waterkoud en er stond een snijdende wind. Wat een verschil met AZ Alkmaar, die afgelopen donderdag in de hoofdstad van Kazachstan, Astana, juist in een verwarmd stadion een Europa-Leaguewedstrijd afwerkten.
  Enfin, C’est la vie! Er moest immers gewoon gevoetbald worden.

  Helaas kon Hark bij deze heugelijke middag, wegens fysieke ongemakken, niet aanwezig zijn. Desondanks hij is zeker nog niet passé. Vanaf hier wensen we hem beterschap en hopen we hem dan snel weer te mogen begroeten langs de lijn.

  Primair had de ploeg uit Ommen maar één opdracht deze middag, namelijk na drie uitwedstrijden op rij te hebben verloren, moest een blamage worden voorkomen. De ongeslagen thuisreeks moest worden vastgehouden.
  Secundaire opdracht, laat dit ook gepaard gaan met mooi en verzorgd voetbal.

  Dat Theo vandaag de honneurs mocht waarnemen, betekende niet dat hij zomaar op zijn lauweren kon gaan rusten. Dit werd al gauw onderstreept. Na het lezen van het communiqué die Voortman voor hem had opgesteld, stond namelijk niet dat er geen leidsman voor deze middag was aangewezen.
  Na een korte Tête-à-tête tussen aanvoerder Simon en Theo. Werd besloten dat alle eerder verkregen privileges vervielen. Er wordt een beroep gedaan op het bon sens van de mannen, er moest namelijk geroeid worden met die riemen die voorhanden waren. Het probleem van het ontbreken van een leidsman moest worden opgelost. Nog voordat de kleedkamer werd opgezocht werd en plein public in de kantine de vraag gesteld wie zich geroepen voelt om deze taak op zich te nemen. Volgens Theo moest de wedstrijd geleid worden door een charismatisch en autoritair persoon. Simon, aanvoerder van het team pakte de verantwoordelijkheid en bood zichzelf aan. “Soit, iemand moet het doen” zei hij. Wel werd een compromis gesloten dat hij slechts een helft hoefde te fluiten en dat hij de andere dan alsnog gewoon kon meespelen met het team. Alvorens Simon tot leidsman gebombardeerd kon worden, diende hij eerst langs de ballotage te gaan. Na het foutloos opdreunen van het statuut der leidsmannen, was Simon klaar om de fluit te hanteren.
  Nog voordat er daadwerkelijk afgetrapt, werd de scheidsrechter geattendeerd op een saillant detail. Beide ploegen droegen gele tricots. De scheidsrechter wende zich tot Theo en met niet misverstane bewoording gaf hij hem een reprimande over deze blunder. ”Touché” reageerde Theo. Ondanks dat hij nog maar net de honneurs aan het waarnemen was, verklaarde hij zich solidair aan team door de schuld op zich te nemen. Er werd vervolgens adequaat gehandeld en de gele hemden van de ploeg uit Ommen maakten plaats voor setje spinaziegroene. Overigens, een kleur die vandaag de dag weer helemaal bon ton is. Nadat alles geregeld was en leidsman de toss foutloos uitvoerde, kon de wedstrijd van start gaan. Tweeëntwintig spelers maakten hen entree op het veld. De rest zat op blank of hanteerde de vlag deze middag.

  De wedstrijd begon, zoals altijd, met de brillenstand. Het spel ging in de eerste twee minuten op en neer. Beide ploegen hielden elkaar in deze minuten goed in evenwicht. PaulBo, die niet bekend staat als een doelpuntenmaker pur-sang, wist na 3 minuten de ban te breken voor de Ommenaren. Als een volleerd buitenspeler, sneed hij vanaf de linkerzijde naar binnen waarna de bal op een meter of 20 ideaal lag voor zijn sterke rechterbeen. De knal die hij vervolgens produceerde vloog richting de verre hoek. Het schot bleek de keeper te machtig. Amper 5 minuten later werd de bal werd a la bonne foi naar voren geschoten. Snelheidsduivel Nicky, die zijn rentree maakte na weken afwezigheid, ging er achteraan en met een handige manoeuvre wist de bal langs zijn directe tegenstander te krijgen. Met nog 30 meter tot het doel wist Nicky met voortreffelijke lob de keeper te verschalken. Dit betekende dat de stand naar twee tegen nul werd getild.
  Ondanks dat de ploeg uit Dedemsvaart dus binnen no-time met 2-0 achterstond, had trainer Berisa idee-fixe dat zijn initiële strijdplan zal gaan zegevieren deze middag. Maar niets bleek minder waar. De ploeg uit Ommen bleef goed voetbal spelen en dit mondde uit in nog drie treffers voor de rust. Van deze drie treffers wist Bassie er twee op zijn naam schreef. Ook Nicky tekende in de eerste helft nog aan voor zijn tweede treffer van de middag.

  Vlak voordat de thee mocht opgezocht worden, verscheen daar en passant leider Voortman dan toch langs de lijn. Geheel gehuld in een tenue de ville outfit, nam hij plaats op de bank. De komst van Voort maakte indruk. Uit angst voor represailles bood Theo aan om in de rust samen met Voortman een kopje thee te gaan doen. Voortman ging op deze avances in.

  De thee was weer van ongekend niveau, dat jet zomaar geschonken zou kunnen worden in elk willekeurig Haute cuisine restaurant. Nippend en genietend van de warme drank moesten Voortman & co nog wel een scheidsrechter vinden voor de tweede helft. Na wat bel- en appcontact werd er bij het de oudste van het Woesthuis duo een beroep gedaan op het teamgevoel. Door een blessure kon hij deze middag immers niet spelen en had hij zichzelf wat quality time met de familie ingepland. Echter besloot hij dit op te offeren om zich alsnog naar sportpark te begeven en daarmee het derde uit de brand te helpen. Overigens, Woesthuis duidelijk een gevalletje fine fleur, werd met de nodige egards behandeld gedurende deze tweede helft.

  In het tweede bedrijf probeerde SCD nog het meubilair te redden door enkele wissels door te voeren. Echter was ‘het derde’ niet van het à propos te brengen. OZC liet het balletje rondgaan en Bassie ging coûte que coûte opzoek naar zijn derde treffer vanmiddag. Hij slaagde in deze missie, nadat er eerder al de 6-0 werd gemaakt, wist hij met zijn derde treffer de score naar 7-0 te brengen. Deze derde treffer leverde hem na het laatste fluitsignaal de wedstrijdbal op.
  In de uren na de wedstrijd liet Bassie, een ware bon vivant, zich op ieder moment erg gewillig vastleggen op de gevoelige plaat met zijn zojuist verkregen presentje.


  Bassie scoorde dan wel drie keer, maar toch was hij in de tweede helft beduidemnd minder bij de les dan voor de thee. Zoals hier, perfecte voorzet van broertje C. en wat doet Bassie? Klik op de foto voor meer...

  Tevens was te zien dat de Joie de vivre eraf spatte bij de ploeg uit Ommen. De nouveaux riches binnen de ploeg zorgde ervoor dat het ene na het andere kannetje bier de tafel over ging.

  Even resumé, waar in de afgelopen weken de tegendoelpunten als rijpe appelen van de boom vielen, bleek de achterhoede deze middag er sterk en solide. Keeper Jack samen met de achterhoede, waren de gehele wedstrijd op hen qui-vive. Wat ertoe resulteerde dat sinds lange tijd de “nul” weer eens werd gehouden. De trouwe aanhang werd deze middag gefêteerd door de ploeg uit Ommen, door met goed spel zeven treffers te maken en met de dikke overwinning van het veld te stappen. Door de driepunter heeft OZC zich weer aan de bovenzijde van de middenmoot gemeld. Daarnaast werd met de overwinning de ongeslagen thuisreeks voortgezet.
  Op woensdagavond 13 november staat het equipe weer onder leiding van Voortman zelf, waar de mannen weer tot het uiterste moeten gaan om de mooie thuisreeks een goed gevolg te geven. Dit zal moeten gebeuren op het eigen kunstgrasveld, waar het aantreedt tegen SC Lutten 2.

  Tot slot is het laatste woord is aan Theo: “Heren van OZC 3, chapeau voor de prestatie tegen SCD’83 2. Voor mij zijn jullie Crème de la Crème als het gaat om improvisatie, gastvrijheid en bovenal plezier hebben in wat jullie doen. Dan rest mij nog enkel een dankbetuiging voor het in vervulling brengen van mijn wens om de honneurs waar te nemen. Merci! ”


  Au Revior,
  De rapporteur van dienst