• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • Bergentheim 2 - OZC 3 (5-1)

  Het is de laatste weken harken voor lijder Voortman om een fatsoenlijk aantal spelers te regelen. Ook vandaag was het weer feest, elf man van onszelf. Nick van Eijk en Bas Meijerink vulden het elftal aan. Uiteraard hulde voor deze jochies. Je hoeft geen wiskundedocent te zijn om uit te rekenen dat we op dertien man uitkwamen. Floris B zou alleen de eerste helft meedoen om vervolgens richting het eerste te gaan.

  De mannen die het vandaag moesten doen:
  Jack
  Nick - Simon - Robert - Paul
  Jurgen - Koen T - Floris B
  Bas M - de Lange - Veen

  Wissels: Koen S en Bert
  Assistent-scheidsrechter: Bas L

  Om 12:00 werd er afgetrapt op Sportpark Moscou. In de beginfase van de wedstrijd ging het aardig gelijk op. Bergentheim had wat meer kansjes, maar scoorde niet. OZC kreeg één grote kans op 0 - 1, maar verzuimde te scoren. Bergentheim kreeg meer kansen en scoorde de 1 - 0. Kort na de 1 - 0 viel ook de 2 - 0. Bergentheim was een klein beetje fitter dan OZC en gaf achterin niets meer weg. Voor OZC viel er wel wat weg achterin. Robert ging er geblesseerd af en werd vervangen door Koen S. Koen T schoof een linie naar achter, evenals Veen, waardoor Koen S voorin kwam te ballen. Kort voor rust was er een afgeslagen hoekschop. Koen T pikte de bal aan de rechterkant op en na 23 schijnvoorzetten gaf hij de bal daadwerkelijk voor. De Lange wist uiteraard dat Tip 23 schijnvoorzetten zou geven, waardoor hij op tijd bij de eerste paal was om de aansluitingstreffer binnen te koppen, 2 - 1.
  Rust. Floris B moest eigenlijk weg, maar ging toch nog een kwartiertje door, waarvoor dank. Bert zou Floris rond de 60e minuut vervangen.

  Het wedstrijdbeeld bleef hetzelfde als de 20 minuten voor rust. Bergentheim had vooral de bal en creëerde verreweg de meeste kansen. Na 60 minuten wisselde Bert voor Floris, waardoor De Lange naar het middenveld ging en Bert voorin kwam te voetballen. Een kwartiertje voor tijd raakte ook Paul geblesseerd, waardoor de problemen van OZC alleen maar groter werden. Gelukkig was daar de leider/trainer/waterman/materiaalman van Bergentheim die wel wilde vlaggen voor OZC, waardoor Bas ook nog even mee kon doen. Dit was niet tot iedereen zijn voldoening. De Ommer kant was natuurlijk blij in ieder geval nog 11 veldspelers te hebben, maar er gaan geruchten dat het hoofdveld van Bergentheim dit seizoen uitgeschakeld is. In het volgende instructiefilmpje worden tips gegeven om een goede sliding uit te voeren: https://www.youtube.com/watch?v=83YkJkDeamE. Als deze tips correct worden uitgevoerd, is de kans op een lap grond van 3 m² vernietigen minder groot. Om maar weer even terug te komen op het voetbalgedeelte; OZC hield tegen wat het kon, maar kon niet voorkomen dat Bertheim uitliep tot 5 - 1.