• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • ‘Ard’nbarg weet er weer van...

   


  Op zaterdag 19 september werd het eerste competitieduel gespeeld van het tot nu toe al zo bijzondere corona-jaar 2020. Deze dag zal voor de meeste mensen de boeken ingaan als de dag waarbij het wielertalent Taej Pogacar met een magistrale tijdrit de gele trui van Jumbo-Visma wielrenner Primoz Roglic afpakte en hiermee de Tour de France 2020 op zijn naam kon zetten.

  De Sloveen trapte tijdens de 36.2 km lange tijdrit wattages waar de gebroeders de Lange een harde plasser van zouden krijgen. Voor sommige anderen zal 19 september de boeken ingaan als de dag waarbij de meeste boete kannetjes ooit bij OZC 3 zijn genoteerd. Frits alias de penningmeester was die dag dan ook druk aan het noteren op het meegekregen boodschappenlijstje van mevrouw Woesthuis.

  1. Tom Voortman, te laat.
  2. Simon Bangma, te laat.
  3. Floris Schinkelshoek, onjuiste kleding.
  4. Gertjan- Grotenhuis, onjuiste kleding.
  5. Maarten Kerssies, onjuiste kleding.
  6. Tim Woesthuis, te laat.
  7. Paul Bongers, te laat.
  8. Mathijs de Lange, te laat.
  9. Marcel Hemstede, te laat.
  10. Kay Woesthuis, te laat.
  11. Floris Schinkelshoek, bal over het vangnet.
  12. Matthijs de Lange, achterlaten van kleding in de kleedkamer.
  13. Speler onbekend, bal over het vangnet.
  Erg lekker al die kannetjes zei Jack, maar volgens mij zit er sowieso nog geld in de pot. Bips vindt toch elke keer euro’s in de douche, daar mogen ook wel wat kannetjes of bitterballen van worden gehaald. Een week eerder hoorde ik al een keer in de kleedkamer: “Hé Bips, zullen we die euro’s ook in de pot doen? Hoe sta jij hier tegenover?‘’ ‘’Gewoon, gebukt!’’ zei Bips.
  Enfin euro’s en kannetjes genoeg voor na de wedstrijd. Tactisch brein Tom Voortman kan dit seizoen beschikken over twee extra spelers, Olaf Logtenberg en Marcel Hemstede komen OZC 3 dit seizoen versterken. Afwezigen deze zaterdag waren: Kokkie, Bips, Sieb en de gebroeders van Rijn. Hierdoor kwam de technische staf bestaande uit Tom en Bert tot de volgende opstelling.
  Opstelling:
  Jack
  Simon, Ruijters, Tim, Frits
  Rossi, Kay, Maarten,
  Paul, Bassie, Olaf,

  Scheidsrechter: Harry Woesthuis
  Grensrechter: Ruben Biemans
  OZC begon sterk aan de wedstrijd en stond organisatorisch redelijk goed. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd dit beloond met een doelpunt voor de kanaries. Ruijters ontving de bal op het middenveld en gaf buitenkantje rechts een fantastische pass in de diepte, Paulbo kon de bal direct voor geven waardoor Kay de bal kon intikken, 1-0. 

  Een fijne start van de wedstrijd, toch moest OZC hierna af en toe oppassen voor de lange ballen richting de aanvallers van Hardenberg 85 maar erg gevaarlijk werd het nog niet. Een paar tackles en bloedneuzen verder was het in de 37e minuut weer Kay die een doelpunt op zijn naam kon zetten. Paulbo werd de diepte ingestuurd en gaf de bal matig voor, naar wat geklungel in de 16 kon Kay toch de 2-0 scoren.


  Topfitte assistent, dat is ook altijd wel fijn. Klik op de foto voor meeer...

  Net voor de rust wist Hardenberg 85 de aansluitingstreffer te maken. Weer een lange bal vanuit de achterhoede die dit keer slecht werd ingeschat door de verdedigers van OZC, hierdoor kon de aanvaller van Hardenberg de 2-1 binnen schieten.

  Na de thee was het spelbeeld vrijwel hetzelfde, aardig wat kansen voor OZC met hier en daar een kansje voor Hardenberg 85. Kristian mocht nog even meedoen, alleen had de schouder weinig zin. Jurgen Bremmer en Sushi Feitsma kwamen nog in het veld en in de 86e minuut viel dan toch de 3-1 voor OZC, een afgeslagen aanval resulteerde in een corner. Olaf krulde de bal voor de goal waardoor Bassie de bal kon inkoppen. Een paar minuten later vloot Harry Woesthuis af en kon de eindstand van 3-1 worden doorgegeven aan de KNVB.


  Feits ptobeert het eens van afstand. Klik op de foto voor meer...

  De drie punten werden gevierd met welverdiende gele pretcilinders op het zonovergoten terras, iedereen hield zich uiteraard keurig aan de anderhalf meter afstand..
  Volgende week: Oranje Nassau 4 - OZC 3