• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • In Memoriam Theo Katerberg

  In Memoriam

   Theo Katerberg

   

  Voorzitter OZC van 1999 – 2007

   

   Op donderdag 26 maart overleed Theo Katerberg op de leeftijd van 68 jaar. Theo was al geruime tijd ernstig ziek, toch zal zijn overlijden bij velen als onverwacht worden gezien.

  Theo was een liefhebber van het voetbalspel in al haar facetten. Zo was hij scheidsrechter van de KNVB en floot wedstrijden op niveau en was alom gerespecteerd.Maar ook als voetballer was hij actief. Jarenlang speelde hij in de lagere elftallen bij OZC, waar hij bekend stond als een fanatieke, maar bovenal sportieve speler.

  Komend uit Drenthe voelde hij zich al snel thuis in Ommen en bij OZC en was bijna elke zaterdag van de partij.Voor de wedstrijd een bakkie koffie drinken in het clubhuis en na afloop een biertje met ploeggenoten of zomaar wat mensen. Theo had oog voor de hele vereniging. Maakte zaterdag met veel mensen een praatje langs de lijn en kwam kijken bij zijn voetballende zoons Martin en René.

  Met zijn bestuurlijke ervaring als vakbondsbestuurder bij de CNV was het dan ook niet vreemd dat hij in 1999 door OZC werd gevraagd om voorzitter te worden. Ondanks zijn drukke bestaan zei hij ja. Theo heeft dat ruim acht jaar voor OZC gedaan op zijn eigen kenmerkende manier; spontaan en relativerend.

  Toen de gemeente Ommen het besluit nam om de sportclubs van de Rotbrink naar een nieuw onderkomen op Westbroek te verplaatsen zat Theo namens OZC in de commissie die het overleg voerde met de Gemeente Ommen. Dit nam veel tijd in beslag, maar Theo had het er graag voor over en kwam op voor het belang van OZC, zonder de belangen van de andere Westbroek gebruikers uit het oog te verliezen.

  In 2006 kwam Theo voor het CDA in de gemeenteraad en dat was voor hem het moment om uit de commissie te stappen om zuiver in het proces te blijven zitten. Volgens Theo kon het niet dat je én de belangen van OZC én die van gemeente Ommen kon behartigen. Dat tekende Theo, belangenverstrengeling kon volgens hem niet, hij wilde er zuiver inzitten.

  Het raadslidmaatschap van het CDA zorgde ervoor dat hij zaterdags nooit alleen langs de lijn stond. Menig supporter heeft daar met Theo de politiek van de gemeente Ommen besproken en uitgediept, waarbij soms doelpunten werden gemist.Voordat hij begin 2019 ziek werd was hij een vaste supporter van het 1e elftal van OZC. Samen met Dick en Gert Dunnewind werd het 1e gevolgd zowel bij thuis- als uitwedstrijden.

  Naar het Protos Weering zaalvoetbal toernooi kon Theo altijd uitkijken, dan ontmoette hij weer oude bekenden uit het Drentse, die in de organisatie zaten waarbij weer de nodige herinneringen van vroeger werden opgehaald.

  Met het overlijden van Theo Katerberg verliest OZC naast een echte voetballiefhebber ook een betrokken mens. Maar het verlies voor Janny en de kinderen en kleinkinderen is vele malen groter. Het moeten missen van Theo heeft een niet te bevatten verdriet in hun leven gebracht. Toch hopen wij dat ze de kracht mogen ontvangen om dit zware verlies te dragen. Laten wij als vereniging OZC, daar waar dat mogelijk is, hen daarbij steunen.

  Henk Steen

 • Dringende oproep: niet voetballen op de sportvelden

  Dringende oproep: niet voetballen op de sportvelden

  Ondanks alle maatregelen met betrekking tot het Coronavirus, zien wij helaas dat de (kunstgras)velden nog altijd worden gebruikt om op te voetballen.

  De voetbalvelden zijn gesloten voor alle activiteiten.

   

  Het is juist nu belangrijk om de aanwijzingen van onze overheid op te volgen. Voor de gezondheid van onszelf, maar ook zeker voor de kwetsbare mensen in onze omgeving. Dat is de verantwoordelijkheid van al onze leden. Hierbij doen wij ook een beroep op de ouders/verzorgers om deze boodschap duidelijk aan de jeugd mee te geven. Wij roepen een ieder op zich aan deze maatregelen te houden. Bestuur vv OZC

 • Maatregelen in verband met Corona-virus

  De reeds genomen maatregelen worden vooralsnog verlengd tot 6 april.

  Dit houdt in dat alle wedstrijden, zowel vriendschappelijk als officieel - op het veld, maar ook alle trainingen en andere bijeenkomsten niet doorgaan.

  De maatregelen gelden in ieder geval tot 6 april. Het complex van OZC blijft in deze periode gesloten. Deze maatregelen zijn noodzakelijk vanwege de adviezen van het kabinet, het RIVM, de KNVB en NOC*NSF.

  We vragen om begrip in deze situatie en rekenen op jullie medewerking.  

  Bestuur vv OZC

 • Programma (thuis)

  DatumWedstrijdDetails
  8 apr. 19:30OZC VR25+1 - HHC Hardenberg VR25+1
 • Programma (uit)

  Geen informatie

 • Uitslagen

  Geen informatie

 • Stand OZC 1

  Pos.TeamGSPT
  1De Esch 11741
  2v.v. Hellendoorn 11740
  3Bergentheim 11733
  4OZC 11732
  5Wilhelminaschool 11727
  6ASV '57 11725
  7Oranje Nassau 11725
  8SVVN 11721
  9AJC '96 11720
  10Marienberg 11718
  11Voorwaarts V. 11717
  12Kloosterhaar 11717
  13DES 11711
  14Bruchterveld 1177
 • Stand OZC VR1

  Pos.TeamGSPT
  1OZC VR11543
  2De Zweef VR11440
  3ST: Juliana'32/Wilhelminaschool VR11532
  4v.v. Hellendoorn VR11526
  5Vogido VR11525
  6Blauw Wit '66 VR11525
  7Bruchterveld VR11419
  8DETO VR11511
  9Heino VR11511
  10Bon Boys VR11511
  11SJO JCHW VR1147
  12KOSC VR1146
 • Verslagen en nieuws OZC 1

  1 van pagina 39

 • Verslagen en nieuws OZV VR1

  1 van pagina 22

 • Wedstrijdfoto's OZC 1

 • Wedstrijdfoto's OZC VR1

 • Doe iedereen bij OZC (en jezelf) een plezier en download de voetbal.nl app nu en stel je account in met het emailadres waarmee je bij OZC bent ingeschreven in de ledenadministratie. Op deze wijze krijg je relevante informatie over de team(s) (programma, uitslagen, standen), voorkeurstaken, trainingen, evenementen, vergaderingen en bijeenkomsten en nieuwsberichten.

  Lees het volledige bericht..... (en doe het gewoon)

  Reminder: De voetbal.nl app voor alle leden!!!!

  Reminder: De voetbal.nl app voor alle leden!!!!

  Doe iedereen bij OZC (en jezelf) een plezier en download de voetbal.nl app nu en stel je account in met het emailadres waarmee je bij OZC bent ingeschreven in de ledenadministratie. Op deze wijze krijg je relevante informatie over de team(s) (programma, uitslagen, standen), voorkeurstaken, trainingen, evenementen, vergaderingen en bijeenkomsten en nieuwsberichten.

  Lees het volledige bericht..... (en doe het gewoon)