• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • 9 VS 12


  Het was een rustige zaterdagmorgen… morgen? Ja, zaterdagmorgen inderdaad, want Ut Seuvende moest al aantreden op een tijd dat normaliter de meesten net ontwaken uit hun wekelijkse winterslaap. Hierdoor werden er met frisse tegenzin wekkers ingesteld op tijden als 11:29 en voor sommigen misschien nog wel een half uurtje eerder. Enfin, laten we nog ff een kleine terugblik maken op de laten we zeggen niet al te beste start van ons jaar. De beker is een fiasco geworden, dat wil zeggen dat er geen enkele wedstrijd gewonnen is. Ut Seuvende begint dit seizoen met een nieuwe vaste keeper, die mag ik zeggen zeer bedreven is geworden in het welbekende ‘ballen uit het net vissen’ tijdens ons bekeravontuur. Na drie wedstrijden was het dus afgelopen. Gelukkig hadden we nog een heel seizoen om ons te revancheren. Nou ook daarover kunnen we onszelf nog wel eens flink achter de oren gaan krabben. Tot vandaag is er 1x gewonnen en 1x gelijkgespeeld. Ook niet de start waarvan we gedroomd hadden. Opvallend is het aantal teams tot op heden, waarin ontzettend veel jonge guppies voetballen. Waarschijnlijk een foutje van de KNVB die ons ontzettende goede lichamelijke conditie lichtelijk overschat heeft. Of het komt door de oude foto’s die gebruikt zin de voetbal.nl app. Maar goed, gelukkig kunnen wij het meeste wel met ervaring compenseren.

  Laten we ons nu focussen op de wedstrijd van vandaag, ons Tactisch Brein was vandaag niet in staat om ons bij de hand te nemen. Normaal draagt hij het stokje over aan Uitslagdinho/DJ Uitslag/DJ Resultat maar helaas was ook deze afwezig vandaag. Als groot bewonderaar van de goedheiligman en om ervoor te zorgen dat zijn schoen niet overgeslagen zou worden dit jaar, stond hij vooraan bij de Vecht om de man uit volle borst toe te zingen. Dit heeft uiteindelijk het gewenste resultaat gehad, zijn schoen was vanmorgen weer met zijn favoriete zondagochtend/middag ontbijt gevuld! Bij de afwezigheid van deze grote leiders werd het stokje aan Dhr Drankelman overgedragen, schone Rick was zichtbaar ontdaan van dit grote onrecht aangezien hij als aanvoerder zich toch wel de meest geschikte persoon achtte. Het ergste was nog dat dit niet direct gecommuniceerd is maar dat het pas kort voor vertrek aan schone verteld is. Om consternatie te voorkomen hebben wij besloten om Schone de gehele wedstrijd maar in de bus te laten zitten en deze voor de 16 van Marceline te parkeren. Buiten bereik van de opruiende media. Het passeren van de aanvoerder zal nog nader besproken moet worden om de lucht te klaren voor aankomende zaterdag. Wanneer dit gebeurd is zal dit via dit medium worden gecommuniceerd.

  Zoals een goed leider betaamt was de gewenste opstelling doorgegeven aan Drankie.

  Johen Bassie
  Voear Peter Drankie Marco
  Deurmat Schone© Schoap Keepie
  Marceline

  Wissels : Viezerick Haas DDDD
  Mascotte : afwezig
  Supporters : Tindre Skeert Vennegoor of Hesselink.

  Ut seuvende begon niet heel sterk aan de wedstrijd, de druk van de heren van ’85 was vrij groot. ’85 wist diverse goede kansen te creëren maar gelukkig stond Marceline een puike wedstrijd te keepen en kon hij een paar voortreffelijke reddingen verrichten. Toch kon OZC zich ook nog een paar keer laten gelden met goede combinaties en een paar kleine kansjes. De scheids liet zich al een enkele keer horen en duldde geen enkele tegenspraak. Hiervoor werden wij al gewaarschuwd door de spelers van Lemele SC afgelopen zaterdag. Mondje dicht en doorvoetballen dus maar. Toch was het OZC die via een voorzet die in het vijfmeter gebied bleef hangen via de voet van Voear op de 0-1 kwam. Zoals we van Voear gewent zijn ronde hij vlijmscherp af met buitenkantje links de keeper was kansloos. ’85 drong nog wel wat aan maar toch was de 0-1 met de rust nog steeds een feit. In de rust was er thee met voor wie dit wenste ook nog een klontje suiker. Ditmaal geen donderspeech van Hummel, maar een gematigd praatje van Drankie. Volledig zoals Luuk het gepland had werden de wissels doorgevoerd. Met zijn vooruitziende blik zette hij afgelopen donderdag al de wissels neer.

  Viezerick voor Voear
  DD voor Bassie(na 20:59 min was DD buiten adem en is weer terug gewisseld)
  Haas voor Johen.

  De tweede helft begon en we wisten dat we hier niet zomaar zouden gaan winnen, tandje erbij was het plan dus. Over en weer waren er wat kleine kansjes. Helaas begon de scheids zich steeds meer in het spel te mengen met hele vreemde beslissingen. Drankie kreeg een gele kaart wegens commentaar op de leiding terwijl er eigenlijk geen gekke dingen gezegd werden. OZC moest het met 10 man proberen te rooien. Helaas kwam ’85 via een handsbal op gelijke hoogte met OZC de leidsman keurde de goal goed. Dit leidde tot grote frustratie bij Peter die ook door het hebben van commentaar moest toekijken vanaf de zijkant. Totaal van de kaart ging de leidsman verder met het ontregelen van de wedstrijd. Gelukkig wist OZC stand te houden met 9 man en kwamen we weer met 11 man op veld nadat de jochies tot rust waren gekomen aan de zijkant. Ook deze helft heeft Marcelino weer een paar uitstekende reddingen verricht. Deurmat stuurde Vieze met een fraaie pass diep langs de linkerkant, deze gaf de bal aan Haas en die wist Drankie te bereiken met een fraaie poeier in de rechterkruising. De 1-2 was een feit en meer dan terecht, de 12 van ’85 wisten geen vuist te maken moesten zelfs nog een 1-3 incasseren door Haas. ’85 wist nog een keer te scoren via een handsbal maar ook dit werd uiteraard niet gezien door de leidsman. De leidsman heeft nog 10 minuten extra tijd bij geteld vanwege commentaar op de leiding maar ook dit kon de eindstand niet meer beïnvloeden. Een 2-3 overwinning was de eindstand, een kraker in de onderste regionen beslist in het voordeel voor de geel-zwarten. Na de wedstrijd was er geen bier in de kleedkamer, ook is er uit noodzaak niet gauw een kratje groene rakkers met een flesje wijn voor Voear opgehaald bij de plaatselijke buurtsuper. Gelukkig waren er wel diverse mooie hits aanwezig als, Voear hast mich en Voear bist alles. Aanstaande zaterdag spelen we thuis tegen HCC 12. Komt allen kijken!!