• Voetbal Vereniging OZC

  Sportlaan 2, 7732 AB Ommen
  Telefoon clubhuis: 0529-45 28 00

 • 8e wint weer

  alweer winst


  Ozc 8 wint eenvoudig 2e competitiewedstrijd

  Het was weer zover, zaterdag, lekker met de mannen de wei in. Dit keer naar Hardenberg 85, hun 4e moest proberen Ozc 8 tegen te houden.
  Vorige week hadden beide teams hun wedstrijd lachend gewonnen dus beide teams waren scherp.  Wij mistten nogal wat mensen en eentje pakken we er even uit; Wouter Ningbers. Als je deze man ziet denk je, dit is er een van beton, maar nu blijkt dus; als je beton niet wapent is het toch niet zo sterk.
  Vorige week lullig door de enkel gegaan en nu met het pootje in het gips.
  Wouter, beterschap en je fruitmand zal tegelijk met het kraamcadeau en het kerstpakket komen gok ik.

  Terug naar de wedstrijd.

  Beide teams hadden dus vertrouwen genoeg, en als je de warming up zag van Hardenberg konden wij wat verwachten.  Half 3 vind de jonge scheids het tijd om te beginnen (mooi is dat, bij Hardenberg kan de jeugd wel fluiten... kunnen we nog wat van leren bij Ozc). De bal gaat wat op en neer en al gauw blijkt dat het sterkste punt van Hardenberg de warming up is, hier hoeft Ozc 8 niet van te verliezen.
  Al gauw komen de gasten uit Ommen dan ook op 0-1. Feitsma mocht vandaag een keer voorin, en wordt diep gestuurd. Hij schiet, maar de keeper kan in eerste instantie redden. Helaas voor hem komt de bal voor Cars die de 0-1 maakt. Niet veel later is het Harry Slinger, vandaag midmid, die de bal weer afpakt en Feitsma diep stuurt. Hij maakt hem nu wel genadeloos af, 0-2! Ozc 8 lijkt wel op rozen te zitten. Maar dan is er Arne, die bij de warming-up van Jorn al meer bezig was met scoren dan met inschieten. De bal komt hoog voor en hij denkt terug aan de warming-up.. Het lichaam gaat de lucht in en met een geweldige kopbal werkt hij de bal weer achter Jorn, hij wil juichen maar komt dan weer bij zinnen en kan wel door de grond zakken.
  Gelukkig voor ons is het snel hierna rust. Ook omdat we alweer 2 spelers kwijt zijn, Nico geblesseerd aan zijn kuit en Feitsma aan de hamlap.

  Een paar wissels en dan kunnen we beginnen aan de 2e helft.
  Deze helft is een stuk minder leuk, Ozc houdt het bij lange ballen en rustig uitvoetballen terwijl Hardenberg weinig in te brengen heeft.
  Bij weer een lange bal wordt Otto diep gestuurd, de verdediger van Hardenberg weet het niet meer en legt hem neer in de 16 meter; Penalty.
  Harry Slinger achter de bal. Er wordt nog succes gewenst door de aanvoerder van Hardenberg maar zonder dat was hij er ook wel in gegaan; 1-3. Nu is het klaar en uitspelen, een klein smetje is dat Harry Slinger er af moet na een ongelukkige botsing. De lucht werd hem uit de longen gestoten en hierdoor ook zere ribben, kom maar wisselen het is toch al klaar.
  Feits nog even voor de laatste loodjes, maar er zal niet veel meer gebeuren.  En zo wint Ozc ook zijn 2e wedstrijd gemakkelijk.  Op naar volgende week; uit naar Lutten 3, wie weet wat dat ons brengt.

  Groeten