7e wint weer (2-5)

Na slap begin wederom winst.

Na het gelijke spel vorige week tegen HHC 11 nu de kans om dat recht te zetten. Dat zou dan met 18 man moeten gebeuren op de dag na Slikkie zijn gevierde verjaardag. Gelukkig voor de leiders werd 18 man nog gereduceerd tot 16 man en van die 16 kon er niemand meer uitgeleend worden aan het 4e dat gelijktijdig in Gramsbergen speelde.

 

De 11 gelukkigen die mochten beginnen, bakten er niet direct heel veel van. Het leek de onwennigheid te zijn, het niet op elkaar ingespeeld, het lakse, het negativisme, de redelijke tegenstander of de valse vlagger van Gramsbergen. Wouter heeft hier nog nooit verloren en was er vandaag niet bij. Toch ging de wedstrijd gewoon door. Na een kwartier kwam Slikkie het sportpark opgechilld. We stonden toen al 1-0 achter door een niet goed weggewerkte bal, 3 spelers die toekeken en Arne de keeper vond dat zij beter in konden grijpen dan dat hij uitliep. Omdat er dus niet ingegrepen en niet uitgelopen werd, stelden wij Gramsbergen in staat de 1-0 te maken.

 

Kansen genoeg op de 1-1 maar hij viel niet. Was voor ons ook wat vroeg om al in de 1e helft orde op zaken te stellen. Net als vorige week is het beter dat we nog wat ruimer achter komen te staan voordat we gaan voetballen. In de rust dan wat wissels omdat iedereen mag voetballen en misschien nog wat voor de versterking.

De 2e helft ging aanvankelijk verder zoals we de 1e eindigden. Het leek een eeuwigheid te duren totdat wij zouden scoren dus maakte Tibben maar eens hands in de 16. Al beweerde hij zelf van niet, gaf de leerling-scheidsrechter toch een penalty die werd binnengeschoten voor de 2-0.

 

Nu moest er dan gevoetbald worden voor de punten en dat gebeurde. Hendry Otten, die vandaag (8 okt. red.) 7 jaar getrouwd is, nam het team op sleeptouw en scoorde waarna Cars dat ook deed. Al vlagde er nu bij Gramsbergen wel een eerlijke man, want  de 2-1 en later de 2-4  was randje buitenspel.

 

Bij de 2-2 stand krijgt Martin Otten de rode kaart, zoals altijd onterecht, en mogen we nog maar met 10 van de 16 beschikbare spelers verder. Uit een strakke corner van Cars, kopt Papa Meul de 2-3 binnen. Bij de 2-4 ontsnapt Hendry Otten vanaf de middenlijn en faalt niet 1 op 1. Hij kan bij een uitbraak nogmaals scoren maar gunt de goal aan Slikkie die hem door een zijkvoorzet en slechte conditie net niet kan binnenglijden. De 2-5 is dan nog een intikker van Hendry.

Na afloop nog het overgebleven bier van Arne opdrinken wat hij niet kapot had laten vallen op de parkeerplaats. Ondanks de grote selectie was er toch nog voor iedere aanwezige + staf een flesje heel gebleven en dus opdrinkbaar.

 

Door: Wim Scholman

Door: Wim Scholman
8 oktober 2017