7e wint laatste periode (4-1)

7e met louter eigen spelers naar periodetitel

Vandaag met een bijna complete selectie incluis de inmiddels ook bijna eigen keeper Wim S jr. de wedstrijd tegen de nummer laatst Bergentheim 4. Net als de top 3 in onze klasse ook weer een A2 team, maar deze kan niet zo goed voetballen.

 

Omdat we tegen de nummer laatst spelen, sluipt er bij sommigen toch wat onderschatting/laksheid in het gestel. Er wordt totaal geen gebruik gemaakt van de onkunde van de tegenstander. Ze weten zelfs speldenprikjes uit te delen en ééntje belandt op de lat. Dan is Arne het zat en lijkt vanaf de zijlijn voor te zetten maar curft de bal in de verre kruising. Door nog wat kansen te missen, halen we met deze 1-0 stand de rust.

 

Ondanks de vrij complete selectie toch weinig wisselmogelijkheden in de rust. Uiteindelijk blijken er toch wel 5 spelers niet te zijn van degene die tot de eerste 16 behoren. Enfin, dan hebben we gewoon de 60-ers die dan ook gewoon de hele wedstrijd spelen. Ook Lars wisselde zich als dagleider in het team om de kans op overwinning nummer 8 van dit seizoen te vergroten. De 2e helft gaat door zoals de 1e eindigde en na een kwartier schiet Wim S jr. de bal uit richting doel van tegenstander en Arne kan de uittrap tot goal promoveren. Deze 2-0 stand lijkt weer dezelfde laksheid los te maken als het eerste half uur en de tegentreffer volgt snel. Nog zijn we niet wakker en de gelijkmaker wordt enkele keren voorkomen door onze keeper. Uiteindelijk weet Arne de 3-1 te maken na een aanval over meerdere schijven waarbij ook zijn broer betrokken was. Het is nog flink zweten om deze stand vast te houden maar uit een corner van Otto kopt skeert de 4-1 binnen. Strak via onderkant lat en keeper kansloos.

 

Nu wordt er door de tegenstander vuurwerk ontstoken want het is hun honderste tegengoal dit seizoen. Daarvan hebben wij er 8 gemaakt. Wij zitten hiermee iets onder het gemiddelde want als alle 11 de tegenstanders er 8 hadden gemaakt, waren het er 88. Dat is ongeveer het aantal tegendoelpunten van ons. Door deze 4-1 overwinning op de laatste speeldag, beleven we de beste laatste speeldag sinds jaren. Vorig seizoen matsten we HHC 12 door met 0-7 te verliezen en het seizoen ervoor kregen we een papieren overwinning van toenmalig kampioen Vroomshoopse Boys 7. Gaan we nog een seizoen terug dan komen we uit bij toenmalig kampioen HHC 7 (HHC A2) die we met 2-1 verloren. Dat had de afscheidswedstrijd van Dick Dunnewind moeten zijn maar hij was helaas afwezig om over de Ommer Bissing te vergaderen. Toen werd A1 speler Oscar Kuijer nog uit de wedstrijd geschopt. Vandaag werd er gelukkig niemand uitgeschopt. Gaan we nog een seizoen terug dan komen we bij een avondwedstrijd tegen Lemele 3 die we met 3-1 wonnen en Jan Bootsma onze scheidsrechter was. Vandaag was dat Dinant Zandman, de vader van onze leider van volgend seizoen. Op verzoek van de tegenstander telde hij geen blessuretijd bij. Het was immers al feest in Banthum na de honderdste tegengoal en daar moeten de hekkensluiters bij zijn.Kijken we echter nog een seizoen terug dan komen we uit bij de wedstrijd tegen DOS'37 5 die we met 0-5 wonnen en er 0-6 op voetbal.nl stond. Dat was dus een betere seizoensafsluiting met toen nog de broertjes Otten in het 9e.

 

Op naar de toernooien en volgend seizoen met een nog sterker OZC 7 2.0. Het enige seniorenteam wat nog wekelijks verslagen schrijft. Wat een teamprestatie is dat.

 

 

Door: Wim Scholman

Door: Wim Scholman
14 mei 2017