7e wint alweer weer (1-3)

Ander 7e wint ook weer

Het vasthouden van de koppositie is begonnen voor OZC 7. Vandaag met hoofdcoach Lars Zandman die alleen de honeurs waarneemt nu Rick Tichelaar door de zustertjes wordt verzorgd in het ziekenhuis na een herniaoperatie.  Een winnende coach heeft altijd gelijk dus vandaag had Lars gelijk met al de keuzes die hij maakte.

 

Wederom weer genoeg spelers om anderhalf team op te stellen. Er mochten op het hoofdveld van Bruchterveld echter maar 11 spelers van ons team tegelijk ballen. Bij het waarnemen van de veldgesteldheid was al voor veel procent duidelijk dat enkele spelers hier wel eens een blessure op zouden gaan lopen. Deze werden wel opgesteld maar een winnende coach heeft altijd gelijk. Ook hadden nog een 3-tal spelers minuten tegoed omdat ze vorige week helemaal niet speelden. Zij speelden nu wel en dat was weer een goede keus van de leider want een winnende leider heeft altijd gelijk. De overige plekken in het veld werden ingenomen door de rest van de beschikbare spelers met als gastkeeper Ronald Kleen Scholten (voetbalplaatje 155). In OZC 4 toch echt veldspeler maar voor ons vandaag beschikbaar als keeper.

Al snel blijkt dat Wouter Ningbers niet helemaal gelijk had dat deze tegenstander er helemaal niets van kan en dat hij er nog nooit van heeft verloren. Dat laatste waarschijnlijk omdat hij er nog nooit tegen gespeeld had en dat eerste bleek niet te kloppen. Een team met aardig wat veteranen maar net als bij ons met wat pijntjes. Daarom werd hun team aangevuld met wat jeugdspelers die gelukkig al een wedstrijd hadden gespeeld. Henk zijn daad van de dag was om de keeper af te troeven die met zijn 70 jaar en 2 weken dacht de oudste voetbalspeler uit de regio te zijn. Het knalfeest dat Henk op 27 mei jl.  gaf voor zijn 70e is echter al weer wat maandjes geleden. En onze Henk blijft nog jaren doorgaan al wordt het wandelvoetbal. De Bruchterveldse keeper zal zich verweerd hebben door te zeggen dat hij wel hele wedstrijden speelt. 

 

Enfin, we waren gekomen om voor onze herstellende leider de punten op te halen en dat lukte. Al na 15 minuten is gelegenheidsrechtsbuiten en vaste aanvoerder Gerlof erdoor over rechts en trekt voor op de ongemotiveerde Hendry Otten Deze faalt ditkeer niet. Even later weer zo'n actie van Gerlof die weer voortrekt op diezelfde Hendry Otten maar die is even met zijn gedachten bij zijn rechtsbackpositie van voorgaande seizoen en glijdt de bal nu keurig naast. Of het was om een wissel te forceren of anderen een kans te geven weten we niet. De wissel kreeg hij niet en een winnende coach heeft altijd gelijk. Een coach die nog kreeg te maken met materiaalpech van Skeert die zijn voetbalschoenen zo lang niet gebruikt had dat de veters waren vergaan. En met onze superveteraan (70+) die na 24 minuten om een wissel vroeg en deze na 28 minuten kreeg. Tussen dit alles door maakte Slikkie Heineken nog even de 0-2. Na in het kleedhok de verslaggever duidelijk te informeren wat hij de avond ervoor gedaan had toch nog in staat om een hele wedstrijd in OZC 7 op een zwaar veld te spelen. En vandaag wel vooruit geanticipeerd op het vandaag vergeten van zijn trainingsjack. Hij wees Wouter aan om de volgende keer bier mee te nemen.

 

Na de rust nog even de wedstrijd uitvoetballen en we komen op rozen te zitten wanneer Hendry de 0-3 scoort. Wederom een lange bal van achter naar voren, voorin de bal voorgeven en Hendry die hem afmaakt. Hiervoor ook al wat kansjes of kanzen gehad maar zonder goals. Gelijk na de 0-3 scoort dan een jeugdspeler van Bruchterveld nog de eretreffer. Hierdoor raakt ook gelijk het scorebord van slag die eindige op 7-9 terwijl de 1-3 toch echt de eindstand was. Gelukkig is de stand wel goed aangekomen bij onze KNVB. Vlak voor tijd moest Ronald toch nog even laten zien dat hij niet voor niets op goal stond. Een geweldige safe waardoor we niet ook nog eens 10 minuten blessuretijd hoefden te voetballen. Of misschien niet omdat de scheids zichzelf zo oud inschatte dat hij ook niet meer alles hoefde te belopen. Extra winst nog van vandaag dat coach Lars zo goed wisselde dat er niemand van ons team geblesseerd raakte op dit baggerveld. En een winnende coach heeft altijd gelijk. 

 

 

Door: Wim Scholman

Door: Wim Scholman
12 november 2017