7e verliest weer eens (4-3)

Een aantal gebeurtenissen pakten wat ongelukkig uit waardoor we verloren.

De wedstrijd inhalen die al 2 keer was afgelast. Met nog 4 wedstrijden te gaan maar liefst 2 keer tegen de concurrennt voor de 1e plaats. Alle hens aan dek dus om vandaag vast een voorsprong te nemen. Na wat appberichtjes over de vertrektijd dan uiteindelijk erachter komen dat we onze motor Slikkie nog missen bij het vertrek. Enfin, als andere sterspeler Hendry gewoon ff op hem wacht, komen ze er samen wel achteraan. Na een appberichtje wie moesten rijden naar Den Ham bleek Henk toch geen auto bij zich te hebben. De overige 3 chauffeurs wel maar 17 spelers en 2 leiders in 4 auto's had ook wel krap geweest. Van de 17 spelers wisten er waarschijnlijk al 4 dat ze vandaag niet aan spelen toekwamen. Toen dan eindelijk de beginopstelling bekend werd, mocht er 1 hopen er met de rust of eerder bij een pijntje in te komen en 1 hopen op enkele minuten speeltijd. Vandaag moest immers  alles in het teken van het kampioen worden staan. En een winnende coach heeft altijd gelijk.  Gastkeeper van vandaag Jack van der Poel zodat vaste keeper Arne een veldplekje in kon nemen waardoor er weer een zwakke veldspeler op de bank plaats kon nemen. Ook Den Ham had immers een gastkeeper. Na wat tijdrekken om het begintijdstip te verlaten, kwamen onze sterspelers uiteindelijk toch nog op tijd om de uitgestelde aftrap te halen. Een koestsenoptocht van de menvereniging Reestlandkoeriers vertraagde het rijtempo van deze 2 zo erg dat ze een omweg naar Den Ham kozen om er toch nog tijdens de 1e helft te komen. Beiden konden door het verlate begintijdstip dus zonder warming up beginnen. Verder in het team nog 3 spelers die vorige week uitvielen met 1 of meerdere pijntjes en dan wat spelers die ieder ritme van wedstrijden of trainingen ontbraken, maar goed, de beste moesten spelen vandaag. 

De wedstrijd kon eindelijk beginnen maar eerst nog even de pasjescontrole. Alsof het een ware topper betrof, was daar ook nog een echte KNVB-scheidsrechter. Deze aardige man uit Den Ham deed vandaag zo goed zijn best de korfbalcontactregels toe te passen ipv de voordeelregel  dat de wedstrijd werd doodgefloten en de Hammenaren door de gewenning aan deze man duidelijk beter met deze omstandigheden om wisten te gaan dan OZC 7. Ook een grensrechter kan punten voor een team verdienen. Wij hadden vandaag sterspeler Henk opgeofferd om te vlaggen en Henk doet dat wel eerlijk maar twijfelde ook wel eens aan de andere grensrechter. Enfin, het enige wat bij ons nog ontbrak  was dat er niet  werd geroepen: "vanaf het begin he!"

 

Al in de 2e minuut stonden we 1-0 achter. Een doorbraak over hun linkervleugel waarbij onze rechtsback waarschijnlijk geen rugdekking kreeg, want de Hammenaar haalde zowat de achterlijn en de doellijn en schoot de bal er snoeihard in. Rug rechten en verder. We stonden immers met de beste spelers binnen de lijnen dus daar lag het niet aan. Weer enkele minuten later wordt er een bal over onze verdediging geschoten maar  Slikkie lijkt sneller dan de Hammenaar die erachteraan gaat. Ook Jack komt er op af en de Hammenaar geeft de bal een licht tikkie om Jack heen zodat de bal een 25 meter rolt en in ons doel belandt en Jack zich blesseert door tegen Slikkie te lopen. Enfin 2-0 achter maar nog genoeg tijd om te winnen in onze sterkste opstelling. Na zo'n 25 minuten op alle fronten te zijn afgebluft, komen we toch beter in ons spel en verdient Hendry een penalty die door Slikkie verzilverd wordt. Niet veel later de klasse van Hendry die de 2-2 lijkt te maken maar ook een klasseredding van de keeper. Zo'n beetje uit de tegenstoot van deze aanval verdient Den Ham een corner. Deze lijkt een simpele prooi voor onze keeper maar helaas net niet helemaal klemvast waardoor Den Ham simpel de 3-1 kan binnentikken. Met deze stand bereiket de wedstrijd de rust.

Na de rust al snel een doelpunt van de man in vorm vandaag: Hendry Otten. Door Otto in te passen komt er bij ons meer voetbal in het team en we lijken eroverheen te kunnen stappen. Het is echter Den Ham dat weer scoort. Een speler die eringewisseld werd, profiteert van het net niet scherp genoeg ingrijpen van ons en schiet de bal binnenkant zijnet. Dit wel nadat 2 spelers van ons bijna gelijktijdig een gele kaart krijgen zodat wij  8 minuten met 9 man en 4 minuten met 10 man spelen en een achterstand in een wedstrijd die gewonnen moet worden om kampioen te worden. Ook deze gele kaarten weer erg zielig voor ons. Maar geen emotie meer tonen  in de sport.   Een uitvinding van Nico of de leiders dat hij ook wel centraal achterin kan spelen, biedt nieuwe mogelijkheden. We hebben immers niet zoveel man voor die positie. Met een tweede wissel en nog wel even te gaan komt Slikkie nog een keer door en bedient Hendry bij de 2e paal die binnenknikt. De grensrechter wil de goal nog annuleren maar de scheids heeft het bedrog door en laat zien toch niet zo partijdig te zijn als door de Ommense bril leek.

 

Met nog enkele minuten te gaan nog kansen genoeg op de gelijkmaker. Zo goed is Den Ham ook niet als ze onder druk staan. Vervelend dat enkele kansrijke situaties op kindelijke wijze werden afgefloten voor een duwtje of onbewust hands. Meerdere corners zijn nog wel gevaarlijk maar geen goal. Eigenlijk zat vandaag net iets teveel tegen waardoor we nipt verloren. Over 3 weken echter een herkansing in onze eigen Ommense Arena. Tussendoor nog even Bruchterveld thuis en Sibculo uit en het feest van de vandaag afwezige Heer Sorry. Het kan nog steeds. 

 

 

  

Door: Wim Scholman

Door: Wim Scholman
7 mei 2018