7e Kampioen (5-2)

Spanning tot het einde! 

 

Helaas heeft het succesvolle seizoen van het 7e ook zijn tol geëist; vaste reporter Wim, dichter des vaderlands, of tenminste van de Maatschappijwijk eo, heeft besloten om op het hoogtepunt te stoppen met zijn verslaggeving. Na jaren van gerommel was er dit jaar stabiliteit in het team en dus vindt Wim het tijd om de pen door te geven. Wim namens het team hartstikke bedankt voor de vele humoristische, soms scherpe maar prachtige stukjes. Jouw feitenkennis is sowieso ongeëvenaard.

 Als we toch aan het bedanken slaan; Bennie bedankt dat je weer een seizoen ons gemekker wilde aanhoren en als scheidsrechter wilde fungeren. In Den Ham zijn ze geloof ik niet meer zo gecharmeerd van je maar die hebben ook nog niet bepaald Bjorn Kuipers in dienst hebben wij aan den lijve ondervonden..

 


Klik op de foto voor meer...

 De wedstrijd om het echie dus de 26e mei. Op het hoofdveld, met als tegenstander Den Ham die samen met het 7e dit jaar met kop en schouders boven de rest uitstaken. De beslissing op de slotdag, wat wil je nog meer!

Succes kent vele vaders dus de kleedkamer zit ramvol met spelers die uiteraard allemaal staan te trappelen. Er kunnen er maar 11 spelen dus vandaag is op het digitale wedstrijdformulier staan al een prestatie op zich. Aan Lars en Rick de (on)dankbare taak om een opstelling te maken. Jorn is onze gastkeeper vandaag.

 Voor de wedstrijd wordt er nog wat vuurwerk afgestoken om vervolgens onder tropische omstandigheden af te trappen. De opstelling noemen is minder relevant, enerzijds om het teambelang te benadrukken, anderzijds omdat dan sommigen helemaal niet genoemd worden en dat zou niet correct zijn; het 7e moest vandaag kampioen worden!

 Een beste bulte toeschouwers zien een Den Ham dat keurig afwacht en er vervolgens vlijmscherp uitkomt net als de heenwedstrijd. Vooral de nr’s 6 en 10  zijn uitstekende voetballers en het succes volgt snel, 0-1. Deze komt binnen maar er is nog genoeg tijd.

Dan ergens rond minuut 10 maakt een Hammenaar dezelfde fout als wij daar. Commentaar op de leiding levert geel op. Onderweg naar de zijkant schijnt hij nog maar eens de scheids te beledigen, al dan niet richting onze bank maar dat is natuurlijk niet erg relevant. De scheids mag dan oud zijn en van alles  mankeren volgens deze speler maar zijn gehoor vangt dit nog wel op. De 2e kaart is een feit en ze mogen met 10 verder.

Ozc zet vervolgens aan maar de aanvallen zijn te gehaast en te snel wordt de lange bal gehanteerd.

Een zondagsschot van Martin wordt echter niet goed verwerkt en dan staat het zo maar 1-1.

Vervolgens blijft ozc drukken maar het overwicht wordt niet verder uitgebouwd.

 In de rust een aantal wissels, we hebben er tenslotte genoeg.

Vrij snel na de pauze valt de 2-1 door een schot van Nico waarbij de sympathieke keeper van Den Ham weer een beetje grabbelt. Den Ham geeft niet op en is dicht bij de gelijkmaker, Jorn pakt hier echter zijn moment of fame en voorkomt de 2-2.

De ruimte die ontstaat benut Ozc goed en via de snelle aanvallers Hendry en Veen worden we steeds gevaarlijker en loopt het 7e uit naar 4-1. De titel lijkt binnen maar zij scoren toch weer de 4-2 en blijven er in geloven. Tenslotte valt de 5-2 en kan de rest van het vuurwerk worden afgestoken, de titel is binnen! In de kantine volgt nog een mooi georganiseerde huldiging en bleef het nog lang onrustig in Ommen.

 Na jaren van afzien in de spelonken van de 6e klasse heeft de mix met enkele overgekomen ovc-ers geleid tot een mooi en goed team.

Als afsluiter nog wat verdere bedankjes. Lars en Rick voor het leiden van deze meute en Ard voor het betere regelwerk.

Dick die zo sympathiek was om nog wat Dauwpop gangers weg te brengen en de sponsoren uiteraard!

 


Klik op de foto voor meer...

Door: Gerlof Valk
29 mei 2018