7e behoudt koppositie (7) (6-4)

Moeizame winst 7e

 

Grote vraag vandaag hoe het 7e weet om te gaan met de afgekeurde goal van Ad de Waard vorige week. Schitterende voorzet van Lars Kuyer, Ad die zegt vanachter zijn man vandaan te komen en tegendraads binnenschiet. Volgens de internetpoll denkt 73 % dat het geen buitenspel was (voornamelijk geel), 20 % van wel (andere geel) en 7 % heeft geen mening. Bij die 20 % zat helaas ook de grensrechter van het andere geel. Wat had het toch mooi geweest als Ad zijn 1e goal in OZC 9/8/7 op dezelfde dag maakte als  John Seinen. Gelukkig voor OZC 7 beschikt Ad dan over een maat in het team die ook niet tegen dit soort onrecht kan en als wraak gewoon voor onze Ad alsnog de 7e binnenwerkt op een dusdanige manier dat er geen discussie is over wel of niet goedkeuren. Dit verzachtte veel voor onze 25 of 40 jarige jubilaris. 

Ondanks deze klap moesten we echter wel weer 7 dagen later opnieuw voetballen thuis tegen een team met ook een grensrechter : Gramsbergen 5, 6 of 7. Het gerucht ging dat ze maar 8 man zouden hebben maar dat bleken er dus 11 te zijn. Prettig voor de leider om niemand op de bank te hoeven zetten en dus ook niet de keus te hoeven maken wie er op het bankie moet. Wij hadden wel genoeg spelers en omdat we toch wat krap zaten in de spelers, deed Rick Nieuwenhuis net als vorig seizoen tegen HHC 12 met ons mee. 

De eerste 10 minuten waren duidelijk voor ons en de 2-0 stond toen al in het notietieschrift. Bij de 1-0 wordt Hendry Otten weggestuurd en rondt keurig af en bij de 2-0 wordt Danny (.)(.) weggestuurd en rondt keurig af. Het leek een gemakkelijke middag te worden voor OZC , maar die gedachte veranderde plotsklaps. Gramsbergen stelde zich in op onze tactiek en dat resulteerde in 4 tegentreffers in het resterende deel van de 1e helft. Omdat onze linkerkant wat onderbezet was, lag hier de ruimte voor hen. Een aantal spelers verdedigde wel mee maar dan lucht ipv de directe of vrijstaande tegenstander. Of kwam gewoon lucht tekort om de Gramsbergenspeler te volgen. Zo vielen er 3 tegengoals en de 4e kwam door een poedeltje van Arne. Toch alle respect voor Arne die dit seizoen toch maar onder de lat ging staan omdat we geen betere keeper in het team hebben. In de heenwedstrijd tegen Gramsbergen al de pech dat op de parkeerplaats wat flesjes bier uit zijn tas op de betonklinkers vielen, waardoor ze onherstelbaar beschadigden en dan nu de 2-4 zich persoonlijk aantrekken. Daarom besloten we in de rust dat we deze wedstrijd alsnog zouden winnen voor Arne. Danny had trouwens ook een lekker poedeltje waardoor het geen 3-3 of 3-2 werd maar later de achterstand nog verder opliep. Had Danny gewoon de bal voor open doel erin gekregen ipv over dan Had Arne waarschijnlijk ook niet dat poedeltje gemaakt. Net zo'n situatie als dat Ad zijn goal vorige week was goedgekeurd dan had die goal erna waarschijnlijk niet gevallen want dan zou alles anders zijn gegaan. 

 


Het poedeltje... Klik op de foto voor meer...

Enfin de 2e helft dan ff 3 keer scoren. Dat moest dan weer onder leiding van Slikkie die weer bij ons aansloot na al een wedstrijd te hebben gespeeld. Hij begint zowat zelf met scoren voor ons maar zijn afstandsschot ging net naast. Misschien een voorbode voor een penalty na hands die hij er wel inschiet. Ook Rick Nieuwenhuis weet te scoren met een schot na zelf de voorafgaande actie te hebben gemaakt. Opvallend dat met Slikkie in het team het veld beter bezet wordt en iedereen nu wel duels weet te winnen. Misschien net die tel winst doordat iedereen zich wat meer op zij eigen taak kan concentreren. Na afloop dreigde Slikkie met voetbal te stoppen als onze verslaggever  volgend seizoen ophoudt  met wedstrijdverslaan. Dieptepunt  in de 2e helft is het uitvallen van Otto die na een lange inrookperiode inviel en na 1 balcontact na 30 seconden ook weer uitviel. Pluspunt dan weer dat aanvoerder Gerlof er weer inkwam en even later op dezelfde manier als Martin Otten vorige week scoorde. Vanaf de rechter zijlijn een voorzet geven die erin gaat. Bij Martin was deze voorzet zo mislukt dat niemand mee hoefde te werken maar bij Gerlof moest de keeper wat blunderen en Hendry Otten nog een schopje geven tegen de bal. We tellen hem echter voor Gerlof. De 6-2 tenslotte een doorbraak van Rick Nieuwenhuis die aan schoonheid zonder afdrukken ten onder lijkt te gaan maar ook daar was Hendry Otten om toch even af te drukken want uiteindelijk bepalen het aantal doelpunten of je de wedstrijd wint. 

Tenslotte krijgt Hendry dan de publiekswissel en wordt Ad nog even beloond voor de rotperiode na zijn (onterecht?)afgekeurde goal vorige week Dit allemaal dankzij het mogen gebruiken van het kunstgrasveld van OVC'21.

 


Hendry kreeg vandaag zowaar een publiekswissel. Klik op de foto voor meer...

Door: Wim Scholman

Door: Wim Scholman
2 april 2018