7e behoudt koppositie (3) (1-2)

Vedettenteam 7e wint nipt

Vandaag de inhaalwedstrijd tegen SCD'83 5. Na 1 zaterdag geen voetbal en een paar weken geen training door diverse oorzaken toch nog even de wedstrijd winnen om ook echt herfstkampioen te worden. In hetzelfde kleedhok als op 7 mei 2011 met de kampioenswedstrijd van het toenmalige OZC 9 mochten we weer met een ietwat andere selectie omkleden en drankjes consumeren. De toenmalige succescoach was vandaag met zijn toenmalige reservecoach aanwezig om het horrorverhaal met goede afloop te aanschouwen. Op die 7e mei 2011 lukte het echter om gemakkelijk over SCD heen te lopen (1-6 red.) maar dat zou vandaag wel anders worden. Ook toen al veel vedettes in het team maar die wisten het nog wel om te zetten in doelpunten. Nu veel vedettes die een beroerde nacht hadden gehad, weken niets aan sport hadden gedaan, terug kwamen van een blessure of geen zin hadden. Als beloning voor dit alles werden ze nog opgesteld ook en achteraf heeft het  winnende coachduo altijd gelijk. Komen we einde seizoen echter 1 doelpunt tekort dan hebben we het vandaag verspeeld. Op die 7e mei 2011 waarschuwde de toenmalig reservecoah nog dat als we vaker kampioen zouden worden we ook vaker met de bus naar zulke uitwedstrijden zouden reizen. Dat is echter in de 6 jaar erna niet meer gebeurd.

Dan nog even de wedstrijd. Het kunstgrasveld was vrij, maar we moesten toch op het zware natuurgras voetballen. Dat voorspelt al wat pijntjes. Met een selectie van maar liefst 16 man zou het prettig zijn de winst vroeg binnen te halen zodat de 14e, 15e en 16e man ook nog even mee kunnen doen.  Of het nu laksheid, slapte, geen voetballust, conditie- of concentratiegebrek was, het zag er vreselijk inefficiënt uit. Verkeerde ballen geven mocht vandaag, alles maar lang naar voren schieten mocht vandaag, slechte ballen op doel schieten mocht vandaag, onlogische voetballen mocht vandaag en het veld hoefde niet breed gehouden te worden. Lekker alles binnendoor want daar liep het toch wel vast. Het was maar goed dat de voorhoede van SCD niet zo veel kwaliteit had, want anders had het nog moeilijke geworden. Of misschien waren we dan wel veel scherper geweest. Achterin waren ze vrij goed en wij lieten de keeper in de wedstrijd groeien door er niet gelijk een paar ballen in te schieten. Na een minuut of 20 dan een aanval over rechts die beloond wordt door een treffer van wie anders dan Hendry Otten. Of was het toch Lars die scoorde? Meer doelpunten scoorden we niet deze helft en omdat SCD niet in de buurt van onze 16 was geweest, was de ruststand dus 0-1.

Op zich een stand die gewoon 3 punten oplevert. Het was echter niet de score die het overwicht van ons weergaf. Direct in de 2e helft schiet Slikkie een boogbal binnenkant paal maar niet in het doel. Dit bleek later een voorbode van de 2e helft te worden. Ontelbaar veel keer het doel onder vuur genomen maar steeds net niet goed genoeg. De doelpogingen waren nog serieuzer dan in de 1e helft maar toen viel er wel een goal. Nu viel de goal echter in ons doel. Net als tegen Sibculo weer eens een vrije trap tegen op een gevaarlijk plekje en via de rebound hobbelde de bal via Arne zijn handen binnen. Waarschijnlijk de eerste keer dat Arne de bal met zijn handen raakte, maar we hadden nog 25 minuten om weer orde op zaken te stellen. Lange tijd leek dat ondanks het enorme overwicht niet te lukken. Veel ballen over, naast op de Sportlaan of gestopt door de keeper, die we nog meer in de wedstrijd lieten groeien. Echter bij de zoveelste opbouwactie over rechts haalt Hendry Otten de achterlijn en trekt voor waarna de bal na meerdere mislukte doelpogingen bij Nico belandt die hard binnenschiet. In dit doelpunt natuurlijk de hand van de coaches die hun 2 wissels een aandeel zien hebben in dit doelpunt al ging deze echter wel over 6 of 7 schijven.

Het enige wat we konden doen om te voorkomen dat de bekende voetbalwet van: " als je zelf alle kansen mist, scoort de tegenstander er wel één" te voorkomen was om er nog 1 te scoren. Dat lukte echter niet maar ook SCD was te onmachtig om nog iets aan de gelijkmaker te tornen. Zo behaalden we ondanks het missers- en vettenfaalfestival toch gewoon de 3 punten binnen en leek het in het kleedhok erop of we hetzelfde hadden gepresteerd als op 7 mei 2011. We mochten nu echter niet met de bus naar huis. En helaas hadden 3 van de 16 spelers geen minuten gemaakt. Komt wel op 24 februari 2018. 

Door: Wim Scholman

Door: Wim Scholman
17 december 2017