Ut sezde nestelt zich in subtop 6e klasse 25 (2-2)

Ut sezde heeft zich de afgelopen periode wat op de luwte gehouden op het gebied van de verslaglegging van zijn wedstrijden. Begin september is er door het bestuur van OZC een onderzoek gestart naar de mogelijke omkoping van Luuk Hummel. Zie ook: http://www.vvozc.nl/teams/6/ozc-6/nieuws/453/bestuur-ozc-start-onderzoek-naar-mogelijke-omkoping-tactisch-brein. Nadat Bunnick na eerdere omkopingsgeruchten succesvol verhuisd is naar Ierland, heeft Skeert besloten zijn voorbeeld tijdelijk te volgen in Zuid-Amerika om de druk iets van de ketel te halen. Skeert heeft zijn “conditie” op peil gehouden bij Union San Marin in Los Andes. Afgelopen weekend heeft hij zijn return gemaakt als speler en verslaggever.

Ut sezde heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten. Mede dankzij de aanwinsten Bart Tipper en Mark Vennegoor of Hesselink is in de beker eenvoudig de eerste plaats in de poule behaald. In de competitie ging het niet veel minder.


Nieuwe aanwinst Bart Tipper weet van wanten. Klik op de foto voor meer...

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen HHC 14 op het programma. HHC 14 staat samen met HHC 13 en Hardenberg ’85 als enige boven ons aller sezde. Naar verluid heeft deze hoge klassering van de Hardenberse teams echter alles te maken met een door het Hardenbergse college van B&W gefinancierd grootschalig dopingprogramma. De vraag was vandaag daarom vooral hoe de clash tussen de fitte hardenbergers en de technisch en tactisch superieure Ommenaren zou uitpakken. Tactisch brein Hummel was afwezig, maar scheen gelukkig vooraf geregeld te hebben dat de wedstrijd iets eerder zou worden afgefloten om het onregelmatig verkregen voordeel wat teniet te doen.

Uitslagdinho nam als keeper/leider de honeurs waar. Al snel op de dag ontving hij verlate afmeldingen. Santos mocht niet voetballen van zijn vrouw en de Neus moest plotseling iemand naar het ziekenhuis brengen. Uitslag liet zich niet van de wijs brengen van de afmeldingen en zag ook wel voordelen. Hoefde hij ook niet na te denken voor wie deze heren de tweede helft moesten invallen. Tot zijn grote schrik bleek niet veel later echter ook Schoap nog eens afwezig te zijn. De meest ervaren speler van Ut Sezde had tijdens zijn ochtendgymanstiek een middenvoetspootje gebroken en was onderweg naar het ziekenhuis. Snel werd Han geregeld vanwege zijn eerder bewezen prestaties in de derde helft en formeerde Uitslag als een volleerd leider de volgende opstelling:

Doel: Uitslagdinho

Verdediging: Keeper, Skeert, Bassie en Deurmat

Middenveld: Han, Bart Tipper, Rick en Voer

Aanval: Mark Vennegoor of Hesselink en Viezerick

 

Wissels: Haas (al was die er pas in de tweede helft en speelde hij toen)

Grensrechter: een of andere gozer die ik nooit eerder heb gezien en later dr. Dre

Mascotte: Dieks

 

De eerste helft was niet om aan te gluren. Ut sezde speelde inspiratieloos en HHC was nog in afwachting op de inwerkingtreding van de EPO, anabole steroïden en Nandrolon. Alleen Mark liet zien over een partij wilskracht te beschikken, waar zelfs zijn broer Jan jaloers op zou zijn. Na een fantastische schijnbeweging liet hij de keeper en een verdediger tegen elkaar oplopen en kon hij eenvoudig binnen schieten. Niet veel later maakte HHC gelijk.

In de rust was er hele slappe thee. Mogelijk veroorzaakt doordat er onvoldoende theezakjes in de theepot zijn beland. Een andere mogelijke theorie is dat er teveel water in de pot is gedaan. Lekker was de thee in elk geval niet.

De tweede helft was een kopie van de eerste, alleen maakten er andere mensen doelpunten. Haas maakte de 2-1 uit een penalty en HHC maakte daarna weer gelijk. Vervolgens werd er keurig voortijdig afgefloten, hetgeen ons extra tijd in de kantine opleverde.


Oepsss. Klik op de foto voor meer...

In de kleedkamer was er muziek van Bassie. Door de vele afwezigen was er extra veel muziek en werd het heel gezellig. Na de wedstrijd ging het halve team naar Zaal Dijk om te luisteren naar coverbands van AC/DC, Metallica en Nirvana. We hoopten stiekem om daar ook onze trouwe fan Gerrit-Jan van Keulen tegen het lijf te lopen. Helaas was hij niet aanwezig. We hebben ons desondanks prima vermaakt en zijn voor zover ik me kan herinneren veilig thuis gekomen.  

Volgende week spelen we uit tegen Goddeloz’n Ham 5. We hopen u daar aan te treffen. De wedstrijd begint om 12.00 uur.


Terug van (te lang) weggeweest, uw verslaggever. Klik op de foto voor meer...

 

Skeert   

Door: Geert Westert

Door: Geert Westert
6 december 2017