Mark is een blijvertje (koud hé?)

Het is nog even wennen aan ons nieuwe tactisch brein. Sinds een paar weken heeft Mark de eindregie. Rick heeft een stapje teruggedaan en Marcel is druk met een verbouwing. Mark is echt een heerlijk jonk, super enthousiast, beetje druk en in elk geval met verrassende inzichten.

Op maandagavond begint hij met de voorbereiding op de wedstrijd. Uiteraard start Mark met een analyse van de aankomende tegenstander en de te verwachten omstandigheden. Rick had hem meegegeven dat een goede voorbereiding het halve werk is. De conclusies van Mark waren duidelijk. Slecht kunstgras, jonge ploeg en lastige weersomstandigheden. Stevige oosterwind en een gevoelstemperatuur van min 3. Niet echt de ideale omstandigheden voor een lekker potje in de zesde klasse. Opvallend aan het bericht van afgelopen maandag was de lijst met geringe aanwezigen. Mark had op basis van zijn analyse besloten om voor de winterstop een groot aantal spelers rust te gunnen. Een groot deel van het oude inventaris moest thuis blijven. Alf en Jan zijn al zo oud dat de hun eigen kroost de deur uit gaat. Mark begrijpt dat dit bijzondere momenten zijn en gunt de heren tijd voor het gezin. Erik kreeg van Mark de opdracht om deze zaterdag te gebruiken om al zijn toekomstige donderdagavond besprekingen allemaal naar voren te halen. Dan is er volgend jaar weer tijd om een keer te trainen. Evert is net nieuw en moet nog een beetje wennen aan het niveau. Mark gaf vandaag de voorkeur aan andere spelers. In potentie overigens een redelijke speler. Ook Kristiaan is net nieuw en heeft al veel gebracht dit seizoen. Hij kreeg als beloning van Mark een weekendje Engeland. In potentie overigens een redelijke ingooier. Babois is eigenlijk altijd geblesseerd en gezien de te verwachten omstandigheden ook geen wedstrijd voor hem. Appie, Bert en Arjan zijn nog geblesseerd en focussen zich op de tweede helft van de competitie.           

Om toch een beetje ervaring mee te nemen mogen de twee belangrijkste routiniers wel mee. Ronald is in de vorm van zijn leven en scoort aan de lopende band. Aanvoerder Aart is belangrijk voor de balans en op een kunstgrasveld kan hij prima uit de voeren. Mark snapt ook wel dat het vrijgeven van zoveel spelers risico’s met zich meebrengt. Want, de teller stond maandagavond op 7 a 8 spelers. Mark wist dat het derde, vierde, de A1 en de A2 allemaal vrij waren en zoals verwacht kreeg hij veel dm berichten van geïnteresseerde spelers. Hij selecteerde keeper ‘Robin’ van het vierde, Wout(er) Winters op basis van zijn achternaam en Daan. Eigenlijk heeft Daan nooit afscheid genomen. Met de uitblijvende afzegging van Babois stond de teller op 13 spelers. Jelle werd door Mark nog snel afgebeld om op het perfecte aantal van 12 spelers uit te komen. De ene wissel die we hebben kan lekker gaan vlaggen. Overige wissels, die het hier vaak niet mee eens zijn, zouden het toch te koud hebben om nog in te kunnen vallen. Mark had nu de vrijheid om lekker te kunnen kletsen met de bank van de tegenstander. In potentie een redelijke prater.

Tegenstander van deze zaterdag was Juventa (1)2. Met twee kannetje bier in het vooruitzicht kon er weinig misgaan.

Toch waren er een paar onverwachtse tegenvallers.

·        De eerste helft hadden we wind tegen

·        Hekman had last van lichte spuitpoep

·        De keeper van het vierde bleek geen keeper (meer)

·        Ronald, de man in vorm, moest worden opgeofferd om te keepen.

·        Het was nog kouder dan verwacht

·        Het kunstgrasveld was niet best

·        Ronald (nog steeds) gedeeltelijk is bevroren

·        Wout(er) had vrijdagavond teveel gezopen

·        Juventa, een beetje gelukkig, op voorsprong kwam

·        Robin, die prima speelde, door zijn enkel ging

·        Babois, in potentie een prima vlagger, hierdoor wel erg vroeg (31e minuut) het veld in moest.

·        Mark, in potentie een mindere vlagger, hierdoor al snel (ook 31e minuut) de vlag moest overnemen

·        Mark hierdoor ook geen tijd meer had om gezellig te kletsen met de bank van de tegenstanders

 

Maar Mark bleef lachen en herinnerde ons aan de kannetjes bier. Dit resulteerde gelukkig in een paar meevallers.

·        De scheidsrechter was meer dan prima.

·        Het werd een sportieve wedstrijd

·        De keeper van het vierde kon wel koppen en scoorde voor rust de terechte gelijkmaker.

·        In de rust geen gezeur over het wisselbeleid

·        De tweede helft hadden we wind mee

·        Frank mocht de tweede helft vlaggen aan de kant van de dug-out van de tegenstander, hierdoor kon hij weer gezellig kletsen

·        Alle spelers een voldoende hebben gescoord

·        Steen weer ouderwets nadrukkelijk aanwezig was

·        Steen zijn arbeid werd beloond met een mooi doelpunt

·        De drie punten meegingen naar Ommen

·        Mark zijn draai volledig heeft gevonden, of was het nou toch Frank?

Door: FBI
18 december 2018