OZC 3 wint en blijft ongeslagen! (6-2)

Op zaterdag 19 mei krijgt de zon vrij spel en straalt goedkeurend over de Ommerse sportvelden, waar de spelers van het kampioenselftal stipt om half 1 verzamelen in de OZC kantine. Nadat vorige week in Genemuiden het kampioenschap is binnen gehengeld mochten de mannen van het derde voor de wedstrijd aantreden voor een welverdiende lunch. Onder het genot van een lekker heet soepje en verschillende heerlijke broodjes (waarvoor dank aan Albert en de overige ondersteunende vrijwilligers) werd duidelijk dat de De Copa Mundial FG volwassen zwart/wit-combinatie maat 45 van onze topscoorder Bassie nog altijd niet terecht zijn. Wordt de vloek vandaag doorbroken en gaat Bassie weer scoren?

 

 

De selectie voor deze zaterdagmiddag was alles behalve krap, bijna iedereen was present, fit en welgemutst. Jutt’n was door onbekende oorzaak afwezig, Rick H mocht met ons meedoen, Koen T en Floris B deden mee met het tweede en Bas L met het vijfde waardoor Captains Drankel en Siemsie (bij de dames van deze vereniging ook wel bekend als “hot daddy” ) puzzelen met de opstelling. Maar….. Weergaloos. Zonder blaadje. Drankel deed het woord en Siemsie knikte instemmend. 

Opstelling / wissels:

DM: Jack
VERD: Lil Pettah, Hot Daddy, Drankel, Frits
MID: Biermans, Robert, Kay
AANV: Nicky, Kokkie, Bassie (topscoorder)

Wissels: Rick H, Bremmer, Paulbo, Bas L, Deut (vlagger OZC), Rossie (vlagger HTC)

Begeleiding: Tom, Hark, Harry, Danny, Ramon

De tegenstander voor vandaag is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Zwolle in Overijssel, welke opgericht is in hetzelfde jaar dat Johannes Wilhelmus van der Hoorn de negende Elfstedentocht wint en Theo Middelkamp in Reims de eerste Nederlandse wereldkampioen wierrennen op de weg wordt. We hebben het natuurlijk over 1947. In het jaar 1964, ook wel bekend als het jaar waarin João Belchior Marques Goulart de vierentwintigste Braziliaanse president, wordt afgezet door een militaire staatsgreep in Brazilië en dat de Beatles hun enige Nederlandse concert geven in de veilinghallen te Blokker, fuseerden VV Holtenbroek en VV tuinders tot Holtenbroeker Tuinders Combinatie ook wel bekend als HTC, voetballend op het complex: Sportpark de Pelikaan te Zwolle aan de brinkhoekweg.  HTC is een middelgrote voetbalvereniging met ongeveer 600 leden aan de noordwest-rand van de stad Zwolle. Bij HTC voetballen zowel heren en dames.

 

Exact om half 3  fluit Dinant voor het begin van de wedstrijd. De spanning is er af in de competitie van het derde, wat helaas ook te merken was aan het spel, het was namelijk slecht aan de kant van OZC. Wellicht kwam dit door het kratje tarwe smoothies die we ontvingen van HTC, waarvoor overigens dank! Tom had voor vandaag een andere tactiek dan anders, we gingen voor het eerst dit seizoen iedere 10 minuten wisselen, en dit werkte! HTC wist niet meer waar ze het zoeken moesten en wie zijn (of voor één geval, haar) man was. Nicky, Biermans, Nicky en Horsman scoren al in de eerste helft! Dit was natuurlijk geen verrassing met Deut als vlagger. Het was weliswaar zijn tweede keer vlaggen in zijn carrière maar wederom streng doch rechtvaardig, elke ingooi was wederom raak, elke buitenspel werd wederom meteen herkend en zelfs overtredingen ontgingen zijn arendsoog wederom niet. Net als bij Gramsbergen gingen we met Deut als vlagger rusten met 4 doelpunten. Eén wanhoop schot vloog er voor rust in van HTC, waardoor we gingen rusten met 4-1.

 

In de tweede helft werd de huidige tactiek niet veranderd, iedere 10 minuten wordt er gewisseld waardoor HTC niet weet waar ze het zoeken moeten. De tactiek werkte ook in de tweede helft fantastisch waardoor OZC won met 6-2 door goals van Bongers en Kay. 

 

Na de wedstrijd werd er feest gevierd, bier gedronken, omhelst, bedankt, gehuldigd, nog meer bier gedronken, wat gebeukt, slingers opgehangen, rookbommen afgestoken, gezongen of geschreeuwd, nog meer bier gedronken, wat gegeten, wat gedanst, nog meer bier gedronken en afgesloten met een moeizame tocht huiswaarts.


De huldiging (de uitgebreide versie)

Rest ons nog het publiek te bedanken, Dinant Zandman voor het wederom voortreffelijk fluiten van de wedstrijd, OZC, supportersvereniging en alle teams voor hun genereuze bijdrage aan ons kantinefeest, onze sponsoren: JHX verhuur, La Dolce Vita en Jipp’s Pub, Zanger Petro voor de deuntjes en de FECO voor het organiseren van een voortreffelijke feest.

Bij het maken van dit verslag zie ik m’n tas in de hoek van de kamer, nog niet opgeruimd, maar met een gouden das eruit hangend. Dan denk je maar 1 ding, wat was dit een fantastisch kampioenschap!

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
24 mei 2018