OZC 3 strand in de finale (1-2)

Zaterdag 2 juni zou de dag in kunnen gaan als de dag dat OZC 3 de befaamde ‘dubbel’ zou pakken. Veensche Boys 4 waren de kerels waar OZC het tegenop mocht nemen, ook zij waren de gehele bekerperiode ongeslagen. In de weken ervoor waren de voorbereidingen in volle gang. 5 heren hebben de laatste weken hun energie en tijd ingezet om het kampioensfeest en het bekerfeest tot een succes te organiseren, namens deze weg; bedankt heren Bipz, Kokkie, Remon en Frits. De Action heeft hierdoor een record omzet op het artikel 'party poppers' en de Albert Heijn kreeg een omzetverhoging op Heineken.

De finale wedstrijd werd gespeeld in de parel van de Polder, alwaar Rene Veldman zijn voetbalschoenen nog wel eens poetst om deze te laten twinkelen op de velden van Zeewolde. Er werden overigens deze dag diverse finale wedstrijden waargenomen waaronder die van ons. In aanloop naar de wedstrijd lieten we ons op de heenweg vervoeren door Bianca en Milan van GeBo tours. Een prachtige busrit met koffie en thee en niet te vergeten, de heerlijk gesmeerde broodjes van Albert. Bedankt! De selectie van het 3e was deze dag licht gehavend en we misten weer diversen. Bipz, Nicky en Drankel mochten deze dag vrijaf gekregen omdat Haas een vrijgezellenpartijtje had. Waar Haas overigens niks van af wist en in de veronderstelling was dat hij mee zou doen met onze wedstrijd. Naar verluidt stond Haas om 12.35 uur klaar met zijn tas in de arm om opgehaald te worden bij Frijlink Milieu, bij deze onze excuses Haas dat we je hebben laten staan! Desalniettemin mocht Rossi ook een vrij weekend houden i.v.m. familieperikelen. Floris B. ging het 2e ondersteunen in hen 1e nacompetitiewedstrijd die overigens keurig met 3-1 werd gewonnen, hulde. Zo kwamen we uit op de volgende opstelling die Siemsie keurig vanuit het hoofd deed zonder blaadje dus, telepathie heeft zijn werk gedaan, want Drankel stond instemmend op het vrijgezellenfeest ja te knikken. 

 

Jack

Rudi - Siem - Bas - Bremmer

Ruiters - Deuten - Biemans

Bongers - De Lange - Veen

 

Wissels: Kok, Frits en Romar

Assistent scheidsrechter: Ivan

Toeschouwers: Dokter, Veldman, Mickey, Joost Z, Chrisian, Wieger, Frank J, Rik en alle families die aan de lijn stonden te kijken. BEDANKT.

Onze leidsman van vandaag was van de KNVB, J. Frei die een prima wedstrijd floot. De wedstrijd was inmiddels al een tijdje onderweg en er gebeurde eigenlijk niet heel erg veel, voornamelijk werd de wedstrijd gespeeld op het middenveld. Veen kon er eens in de zoveel tijd een keertje langs komen en Jack kreeg ook een paar balletjes. Al met al, nog niets om je zorgen over te maken. Het overwicht was na een klein half uur spelen toch voor de Veenschen, de druk kwam iets meer op de OZC zijde en uiteindelijk mochten ze het beklinken met een doelpunt. Nog geen reden tot zorgen. Robert ging in de tussentijd naar de kant na een ongelukkig val op zijn ribben. Zo kabbelde de 1e helft voort. 

Thee, oh nee, geen thee. Minpuntje van de dag, geen thee. Waar moet het toch heen met de wereld wanneer er geen thee meer wordt geserveerd in de rust. De onderlinge communicatie wordt al steeds afstandelijker door het gebruik van de smart phone en nu gebeurd het ook al met de thee. Maar goed, focus op de wedstrijd. Er werden wat tactische aanwijzingen gegeven en er werd aangeven dat de spanning van iedereen af moest vloeien. Frits kwam voor Rudi en Kokkie voor de Lange.

Zo tradt in de 2e helft een ander OZC binnen de velden dan de eerste helft, we waren veel sterker dan de 1e helft en hadden het meeste balbezit. De uitte zich nog niet in een goal, maar wel in enkele speldenprikjes. Ook deze helft kabbelde voort en voort, en de minuten streken voorbij. 20 minuten voor tijd was het noodzaak om meer man kracht voorin te brengen, wissel: Siem voor Weegbrug. Achterop gingen we 1 op 1 staan en we probeerden het te forceren. Er kwamen meer kansen en kansen, maar nog steeds geen goal. En zoals het in de voetbalwereld altijd werkt, maak je hem zelf niet dan maken ze hem aan de andere kant. En voila, 0-2 door een snelle counter van de Veenschen. OZC wilde het nog niet opgeven met een kleine 8 minuten op de teller en pakte de draad direct op. Na enkele minuten mocht weegbrug aanleggen voor de aansluiting 1-2. Nadien hebben we het geprobeerd om door te drukken, maar tevergeefs. Ons 1e verlies wedstrijd dit jaar was een feit. De blanco sheet was niet meer blanco, een smetje. Een viezigheidje, een vlek. 

Naderhand was er toch nog een huldiging voor de verliezend finalist en werden de kouwe jongens erbij gehaald. Gelukkig werden we door Weegbrug gewaarschuwf voor onze handen, zo koud waren ze. Er was vooraf een hapje gesneden en het verlies van de wedstrijd dreef wat meer naar de achtergrond. Uiteindelijk zijn we geëindigd bij onze sponsor JIPP’s PUB. Het wat uiteindelijk toch nog een leuke dag geworden.

Dit was tevens het laatste verslag van dit seizoen en namens deze weg willen wij wat mensen in het bijzonder bedanken:

Albert Schoemaker en overig kantine personeel die ons een heel jaar hebben voorzien van een hapje en een drankje.

Bestuur van OZC voor het support en financieel support. 

Supportersvereniging OZC, voor alle radjes, gezelligheid, meedenken en organiseren van de topmiddagen en avonden.

Elftallen 1 t/m 7 voor het ondersteunen en support.

Martijn Dankelman, onze aanvoerder die het schip gaat verlaten. Veel succes bij het 6e!

Martijn Deuten, onze trouwe middenvelder die er altijd was, met uitzondering van een 15 km wedstrijd en een klusavond. Heel veel succes bij HHC! Je bent overigens altijd welkom om terug te komen.

Dinant Zandman, die een heel jaar voor ons klaar stond om te fluiten. Bedant

Ivan van de Poel, die de vlag en fluit ook wel eens heeft gehanteerd.

Paul Bongers, hij gaat dan niet definitief weg maar wel voor een half jaar. Succes aan de andere zijde van de wereld, je leest de verslagen wel. En we verwachten er van jou ook een paar. 

Onze sponsoren, bedankt voor jullie bijdrages dit jaar. 

JIPP’s Pub - La Dolce Vita - Roggendorf Security - Koggel Reclame - JHX Verhuur

 

Tot volgend seizoen!

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
4 juni 2018