OZC 3 pakt volle winst tegen Genemuiden 5 (3-0)

Vanmiddag stond de thuiswedstrijd tegen Genemuiden 5 op het programma, 14:30 uur, Sportpark Westbroek. Maar eerst sloeg de klok 14:00 uur en zoals altijd deden captains Drankel en Siemsie (bij de dames van de vereniging ook wel bekend als ‘hot daddy’) de opstelling. Weergaloos. Zonder blaadje. Drankel deed het woord en Siemsie knikte instemmend.

Even over Genemuiden. Het bestrijkt een gebied van 1.192 hectare, waarvan 62 hectare aan meren, sloten en andere wateren. Per vierkante kilometer wonen er gemiddeld 852 personen. In totaal wonen er in Genemuiden 9.630 mensen waarvan 50,93% tapijtlegger is en 49,07% tapijtlegster. 

Nog voor de fluitist van deze middag het startsein gaf spraken de Genemuidenaren hun ongenoegen uit over het tapijt van de Ommenaren. Er werd zelfs gesproken van Shag/Semi-Shag. 

“Wanneer men de polen nog langer maakt en de pooldichtheid gering blijft, zullen polen omvallen. Het tapijtoppervlak dat als gevolg hiervan ontstaat wordt shag-structuur genoemd en heeft een warrig en speelse uitstraling. Afhankelijk van de poolhoogte spreekt men van ‘shag’ of ‘semi-shag’. Shag tapijt heeft langere polen dan semi-shag.” 

 


Schuurman had er zin in vandaag. Hier een van de vele kansen. Klik op de foto voor meer....

Om in voetbaltermen te blijven werd er hoogstwaarschijnlijk een knollenveld bedoeld. Het spel bevestigde dit vermoeden. De bal kon moeizaam een baan door het hoogpolige vinden. Nick deed dit beter. Met genoeg grip, als een KLEED anti slip ondertapijt 160 x 230 cm, bleef hij koel. 1-0. 

De mannen in groen-wit probeerden deze kleine beschadiging te fiksen met FERMOFLEX 1450 25mtrx50mm. De trainer, reparateur van beroep, zag dit anders. Net als doordeweeks had deze man verschillende garens bij zich om kleine beschadigingen te verhelpen. Maar in plaats van het inbrengen van een garen, werd er één uitgestuurd. Want zoals iedereen weet hoort een plakje kaas niet thuis op het tapijt. De fluitist, in zijn jeugdige jaren werkzaam geweest bij Theo Verhoek Tapijt, wist van wanten. “Zo iets moet je 10 minuten laten rusten!” Zo gezegd, zo gedaan.10 tegen 11. Maar helaas wist OZC deze kleine beschadiging niet uit te breiden. 

De Genemuidenaren kwamen terug op het geklaag van voor de tijd, dit is Shag! De fluitist gaf gelijk: “Dit tapijt wordt over het algemeen zeer intensief gebruikt.”, “Een rust van minimaal 15 minuten kan vaak wonderen doen.” vulde hij aan. En floot voor het rustsignaal. Blijkbaar was hij vroeger door Theo Verhoek voorzien van verkeerde informatie. Want ook na deze 15 minuten bleef het veld Shaggerig.


Het ging ook wel eens mis....

Normaliter zou je denken dat Genemuidenaren meer gewend zouden zijn aan zo’n tapijt. Niets bleek minder waar. OZC ging verder waarmee het in de eerste helft was begonnen. Beschadigingen aanbrengen. 

Want wanneer in het poolmateriaal meerdere kleuren zijn verwerkt, zoals deze middag groen-wit en geel-zwart, kan het voorkomen dat de donkere tinten in het tapijtoppervlak minder zichtbaar zijn. Kokki werd over het hoofd gezien, zoals de Sikkens Alphatex SF 1 Liter onzichtbaar is op nieuw tapijt. 2-0. 


Maar uiteindelijk wist Nick hem, na een mooie rush over links, toch op maat te bedienen. Klik op de foto voor meer.....

Trainer Voortman vond dit niet voldoende en bleek ook verstand te hebben van het karpet.

Vanaf de kant werd Paulbo meerder malen tactisch gecoacht. Lopen! Lopen! “Lopen over tapijt is een vorm van wrijving en daardoor wordt iemand elektrostatisch opgeladen. Dit is volstrekt ongevaarlijk, maar kan als zeer hinderlijk ervaren worden.”, sprak hij achteraf. Paulbo was hinderlijk genoeg. Als een echte Neo Tools Tapijt Schaar 255mm rvs, gleed hij door het tapijt. 3-0. 


Het vrolijkste hupsje kwam vandaag van Paulbo. Klik op de foto voor meer...

De wissels van deze middag waren trouwens uiterst tevreden over de Prijs Topper, Fleeceplaid Basic – zwart – 125 x 150 cm, van Leen Bakker. “Kruip samen onder deze fleeceplaid gemaakt van 100% polyester. Echt heerlijk zacht en warm.”, zei Bassie. Woesthuis vulde aan, “Echt een aanrader!”. 

Het laatste kwartier was niet noemenswaardig. Hark, Harry en Voortman vonden het wel welletjes en gingen tevreden richting de kantine. Eindelijk een biertje en PVC Senso20 Boogie onder voeten.

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
14 november 2017