OZC 3 en haar sponsoren verwennen elkaar (5-0)

De voorbereidingen waren weer optimaal. Al om 12:15 mochten de mannen van het derde aantreden voor de jaarlijkse sponsorlunch. Onder het genot van een goed soepje en verschillende heerlijke broodjes (waarvoor dank aan Albert en de andere ondersteunende vrijwilligers) zijn de sponsoren die zelf aanwezig waren bedankt voor weer een jaar steun en vertrouwen in OZC 3.

SpoCo voorzitter Martens nam het woord en bedankte de sponsoren. De sponsoren (Michelle Oberkircher van Jipp’s Pub, Jarno Hendrikx van JHX verhuur, Michel Roggendorf van Roggendorf Security, Gio Giarratana van La Dolce Vita en Roy Nij Bijvank van Koggel Reclame) waren duidelijk in de reply: geen nieuwe presentjes en premies tot het kampioenschap binnen is! Ook vaste scheidrechter Zandman kreeg een huldiging met bijbehorend presentje, hij beloofde plechtig nog menig penalty uit te zullen delen. Leiders Harry en Adriaan aanschouwden dit alles en genoten van het broodje zalm met chocomelk.

Na de heerlijke lunch is het nieuwe presentatie windjack  gepresenteerd en een prachtige groepsfoto gemaakt. Het blijkt dat het haar van de meeste mannen in het 3de goed zit!

Na de wat chaotisch ogende aankleedsessie waarin het rode tenue is aangetrokken deden captains Drankel en Siemsie de opstelling. Weergaloos. Zonder blaadje. Drankel deed het woord en Siemsie knikte instemmend. In het veld stonden 11 spelers: Rossi mocht vlaggen, Tip speelde bij Piet en de rest zat op de bank.

SCD ging voortvarend van start. Probeerde wat te combineren op eigen helft en al snel was het oud OZC-er Hoeve die een mooie pass gaf richting eigen goalie. Mark “Benerweer” was er als de kippen bij om dit presentje uit te pakken plukte de bal voor de keeper zijn voeten weg, omspeelde de beste man en legde het balletje in het netje. 1 vs 0 na een paar minuten te hebben gespeeld.

Vanaf dat moment begon de voetbalmachine van OZC 3 weer op stoom te komen en werd kans na kans gecreëerd. Rick was aanspeelbaar, legde keurig af Kay miste een paar keer, gelukkig zat bij Bassie het haar wel goed en prikte hij nummer 2 binnen.

In de rust besloot trainer Voortman dat het tijd was voor meer scorend vermogen. Kokkie beschaamde dit vertrouwen niet, nam het heft in handen: 1) eiste een penalty op en scoorde en 2) dirigeerde Buitenhuis en Biemans naar de juiste posities om nogmaals hard het leer tegen de touwen te jagen. Floris besloot zelf ook eens te schieten en prikte nummer 5 binnen.

De verdediging had alles onder controle: Marcel en Paulus bleven veel aanspeelbaar op de back en Bas strooide met mooie passes. SCD is in totaal maar liefst 9x op OZC haar speelhelft geweest: 6x om af te trappen maar ook 1x met een balletje vlak voor de goal van Jack langs. Scheidrechter Zandman vond 10x overdreven en floot daarom 10 minuten eerder af. SCD was blij dat het voorbij was.

Na het eindsignaal is er genoten van heerlijke koude goudgele pretcilinders uit een blikje verzorgd volgens bierrooster in de kleedkamer. Het schijnt dat dit rooster door de FECO verstevigd moet worden daar de kantine prijzen te hoog worden voor mening jonge vader in het derde… Danny heeft het in overweging

Na de korte kantine tijd, waar een worst is gewonnen door Tom, verplaatste het team zich naar La Dolce Vita waar gezamenlijk is genoten van een pizzamenu van de sponsor. Rossi mocht niet mee, anders zou hij al teveel bier hebben gedronken voordat hij samen met vrouw lief naar een bruiloft zou gaan. Hij liet het dan ook bij 2 biertjes. Simon vond de Explosiva pittiger.

De pizza’s smaakten goed, captains Siemsie en Drankel spraken bemoedigende woorden en de bediening was lekker. Na een fijne tijd verplaatste het team zich naar de Jipp’s Pub waar met de Ierse band is meegezongen. Velen gingen naar huis, maar bij een enkeling zat het haar al zo verkeerd dat hij zelf nog bij de Vrienden is gesignaleerd. Daar bleken de mannen van het 3de de gemiddelde leeftijd wel erg omhoog te halen… uiteindelijk is voor zover iedereen thuis aangekomen.

Op naar een nieuwe zaterdag, uit naar Gramsbergen waar het voetbalveld achter het dorpscafé direct aan he spoort ligt… 

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
9 oktober 2017