OZC 3 door in de beker! (1-3)

Na een welverdiende winterstop mochten de mannen van OZC3 weer aantreden. Nog niet voor de competitie, maar wel voor het bekertoernooi. De volgende horde die genomen moest worden was Hulzense Boys 4.

Waar de meeste spelers in de winterstop bezig waren om via persoonlijke trainingsschema’s (tap)fit te geraken, heeft Kay de vrije tijd wel het best besteed van allemaal. Hij is namelijk vader geworden van zoontje Sam.

Omdat bijna iedereen na de winterstop wel weer zin had om te voetballen, was er een overvolle selectie tot de beschikking van coach Tom. En die kon dus weer een zeer streng selectiebeleid hanteren: iedereen die in 2018 al 2 keer getraind had, zat er sowieso bij.
Koen Tip was één van beide spelers, maar was helaas verhinderd.
Floris had de slechtste reden van afmelden (koffers inpakken voor een weekendje weg), maar was waarschijnlijk de enige speler die zich überhaupt afgemeld had, dus mocht gewoon meedoen.

Simon had wel een keertje getraind, maar was daarbij helaas geblesseerd geraakt. Zijn zaterdagochtend had hij wel heel goed benut. Bij de Hema werden nieuwe handschoenen gekocht voor langs de kant en ook dat kan onze “hot daddy” weergaloos. En zonder blaadje.

Wel had Tom beschikking over Mark “Bennieweer”, Veertje en keeper Haas. Voor de laatstgenoemde is het de 3e keer dit seizoen dat hij met ons mee deed en het is voor hem daarom niet meer mogelijk om volgend seizoen lager dan het 3e te keepen. Dit schijnt een nieuwe richtlijn binnen OZC3 te zijn. Tevens waren wij verheugd dat het hele elftal nu spontaan uitgenodigd is voor zijn bruiloft.

Op naar Hulsen. Wat overigens een dorp is in Twente, provincie Overijssel, wordt tot Nijverdal gerekend en is onderdeel van gemeente Hellendoorn. Verwarrend allemaal.
In Hulsen aangekomen was Kay al zeker een uur van huis af, maar hij zat nog steeds op zijn roze wolk.
Captain Drankel nam in de kleedkamer de opstelling door. Weergaloos. Zonder blaadje. Naar verluid zat Siemsie in de kantine instemmend te knikken.

De kersverse papa mocht van zijn rust genieten en begon op de bank. In het veld stonden de volgende spelers: Haas- PaulBo – Drankel – Robert – Marcelinho – Ruben – Floris – Deut – Mark “Bennemeer” – Veertje – Rudy.
Wissels: Koen – Frits – Kay

Voor de wedstrijd wist de trainer van Hulzense Boys Tom nog te melden dat hun vast linksback vandaag op doel stond.
Wij vermoeden echter dat, of hun vaste keeper al het hele seizoen linksback heeft gestaan, of dat Tom het verkeerd begrepen heeft en hun keeper vandaag een keertje linksback stond. Want die had het behoorlijk lastig met Benniemeer.

De eerste grote kans was voor Hulsen en dat was ook direct de laatste kans van de eerste helft. Ruben wist namens OZC wel te scoren zodat we met 1-0 de rust in gingen.
Floris had al wel gezien dat papa Kay toch een keer in moest gaan vallen en zocht naar manieren om hem van de roze wolk te krijgen. Al nam hij dat meerdere malen erg letterlijk en men is deze ballen waarschijnlijk nu nog aan het zoeken.

Na de thee was het dan echt zover. Nog steeds onder serene rust betrad Kay het veld. Of hij had gewoon een slaaptekort. De eerste paar ballen zag het ernaar uit of Kay de schoenen van Sam aangetrokken had.  Maar als snel besefte hij, dat hij toch echt weer op het veld stond. En na een mooie aanval stond hij op de juiste plaats en heel Hulsen was getuige van het allereerste doelpunt voor Sam. Een man of 5 sprintte al naar de hoekvlag om een “Bebeto” juichen samen met Kay uit te voeren. Maar dat was voor Kay echter te ver weg. Er ging nog wel een duim zijn mond in. Zou hij dan toch moe zijn geweest?

Het derde doelpunt kwam op naam van Floris, doordat hij goed meeliep na een schot van de ongrijpbare Benniealweer en nadat de meeste energie bij OZC verdwenen was, kon ook Hulsen een doelpuntje maken.

Op de terugweg had Rudy vooral plezier met de witte wolk waar iedereen (behalve Kay) in zat. Gladde wegen en zijn snelle (en luide) auto bezorgen hem blijkbaar veel plezier. Of Harry nog een keer bij hem in de auto stapt is nog maar de vraag.  

Komende zaterdag staat de volgende bekerwedstrijd al weer op het programme thuis tegen ASC 62 4 en daarna wordt op 17 februari de competitie weer hervat.

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
5 februari 2018