Ondanks 5-1 winst tegen OFFDAY voor OZC 3 (5-1)

Op de eerste van december moest het derde uit aantreden bij Vroomshoop 3. Altijd een lastige ploeg met in het achterhoofd nog onze gewonnen bekerwedstrijd van het afgelopen seizoen. Hoewel Bert Hoekman en Danny van der Vegt, weer fit beginnen te worden, moesten ze toch nog deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Op een zeer matig natuurgrasveld werd er afgetrapt door de mannen van het derde. Echter zag het er meteen al naar uit dat het vandaag zo’n dag was. De opbouw van achteruit verliep erg goed met vele combinaties ten gevolg. Ook was het lastig om door de verdedigende muur van OZC te breken. Het doek viel voor Vroomshoop.  Toch kwam het derde op een 0-1 achterstand. Een vrije trap van Niek (Vroomshoop) werd door matig keeperswerk tot doelpunt omgetoverd. Hierna had Vroomshoop nog een grote kans op de 0-2 waarbij Vincent (Vroomshoop) in een rebound binnen kon schieten, alleen besloot hij over. Er werd niet goed gevoetbald door Vroomshoop. OZC kwam op 1-1 die door een goed combinatiespel na een voorzet de bal tegen Thimo aan liet gaan en daarbij was de eerste eigen doelpunt voor Vroomshoop een feit.

Vlak hierna schoot OZC ook de 2-1 binnen door een voorzet binnen te schieten in de verre hoek. Niek (Vroomshoop) kreeg nog een kans op een afstandsschot op rand 16 maar kon niet vol uithalen. Het werd tijd om de rug te rechten, maar dit lukte het derde van Vroomshoop niet. OZC maakte er 3-1 van voor de rust en Vroomshoop zocht gefrustreerd de kleedkamer op. OZC zag allang dat het goed was.

Met een positieve instelling en gemotiveerd om de rug te rechten ging Vroomshoop op zoek naar de aansluitingstreffer. Echter kreeg het derde van Vroomshoop als snel de deksel op de neus.  Na vernuftig tactisch inzicht vanuit OZC, schatte Vroomshoop een bal verkeerd in en de spits van OZC benutte de kans. En om de malaise voor Vroomshoop compleet te maken kregen zij het tweede eigen doelpunt om de oren. OZC liet de bal namelijk tegen Dennis aan gaan waardoor de bal van richting veranderde en hierdoor onhoudbaar werd voor gelegenheidskeeper Justin. We kunnen stellen dat voor Vroomshoop dit de beste man van het veld was. Hiermee werd de einduitslag van 5-1 bekend.

OZC 3 had een goed combinatiespel, een goede veld-positionering en goede inzet waarbij vrijwel elk duel gewonnen werd. Het is zaak voor OZC 3 om volgende week de kansen nog meer te benutten, zodat er bij zo’n dergelijke wedstrijd, een nog hogere uitslag kan komen te staan.

Want wat dat betreft had OZC een REGELRECHTE  - OFF DAY. Het is zaak om aanstaande donderdag (indien aanwezig), nog iets meer af te ronden op het doel (met wie scoort is keep). We zullen Piet vragen of hij wellicht kans ziet om een dergelijke afrondoefening in te plannen bij zijn trainingsvoorbereiding.

Er werd gespeeld in de volgende opstelling

OZC:  23. Jackie, 2. Bremmer (Kokkie-10), 16. Floor, 6. Ruijters, 14. Simon, 6. Bipz, 5. Ruben, 3. Rossi (Daan-11), XXL. Nicky (De Lange-9), XL. Slick, 4. Veen

Vroomshoop: 1. Justin, 2. Dennis (’65 Lars), 3. Alexander, 4. Thimo, 5. Tony, 6. Danny, 7. Vincent, 8. Ruben, 9. Roy, 10. Bart-Jan, 11. Niek, 12. Jasper.

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
6 december 2018