Kampioenswaardig OZC 3 legt HTC 3 op de pijnbank (1-8)

Na een weekendje rust was het dan eindelijk weer zo ver, er mocht weer gevoetbald worden. Vandaag stond de topper van de 4e klasse op het programma. De kanaries mochten op bezoek bij de nummer twee van de competitie namelijk HTC uit Zwolle. Mooiweer trainer Tom Voortman moest helaas thuis blijven om voor de ‘Lady’ te zorgen. Rudi, Remon en Paulbo waren met de vriendengroep in het zuiden van het land te vinden om de lever is flink aan het werk te zetten in het mooie en gezellige Maastricht. Jutt’n en Bremmer waren door onbekende oorzaak vandaag afwezig. De papa’s Rossi en Ruiters hadden Sinterklaas-verplichtingen en waren hierdoor ook afwezig. De begeleiding bestond vandaag uit Hark, Frits en Harry. De opstelling was als volgt:

Jack

Simon – Drankelman ©– Buitenhuis – Bas Lamberink

Deuten – Biermans – Bips

Bassie – Kokkie – Nicky

Wisselspelers: Marchel en Kay (Man of the match bij het 2e)

 

Een paar uur voor het eerste fluitsignaal…

Rond 10:52 werden de eerste vermoeide oogjes geopend in kamer 105 van het ‘Stay Okay’ hostel in Maastricht. Een flinke stapavond had de jongens uit Ommen en Groningen voor een paar uurtjes lam gelegd en van een flinke kater voorzien. De avond werd vanuit bed nog is even geëvalueerd, Rudi had geen idee meer waar zijn winterjas was gebleven, redelijk wat personen hadden de studiefinanciering in het casino achtergelaten en de uren in de karaokebar werden als legendarisch omschreven. Na een iets wat karig ontbijtje en heel wat bakken koffie werd er besloten om de dag eens goed te beginnen met één sportieve activiteit.

Vanuit Maastricht werd er koers gezet richting het Zuid-Limburgse Heuvelland om het lokale bowlingcentrum van Valkenburg onveilig te maken. Valkenburg staat bekend om haar sterk toeristische karakter. De historische stadskern met zijn vele horecagelegenheden, het omliggende heuvelland en een groot aantal toeristische attracties vormen de belangrijkste publiekstrekkers, zo ook voor de vriendengroep uit Ommen. Bowling-Valkenburg had als slogan ‘’eat-drink-bowl’’ en dit werd dan ook door de jongens zeer enthousiast begrepen en uitgevoerd.

Onder het genot van goud gele rakkers en flink wat bittergarnituren werd vanaf baan 1 het zoekprogramma ‘Google’ gebruikt om een stabiele livestream te vinden van de wedstrijd HTC  – OZC.  Tot grote verbazing van Remon was er geen enkele livestream te vinden en moesten de jongens het maar doen met de communicatie via WhatsApp. De eerste berichten die via de groepsapp naar buiten kwamen, waren niet gelijk geheel voorspoedig. Bas Lamberink werd alleen achtergelaten op het sportpark. Gelukkig voor Bas had captain Drankelman dit in de gaten en stuurde een bolide terug om hem op te halen. Om 14:52 kwam het eerste geruststellende bericht van Kay: 0-1! Via een rebound wist Bips de score te openen in Zwolle.

237 kilometer verderop wist Rudi ook te scoren, met zijn goed getrainde biceps gooide hij tot zijn eigen verbazing een beste strike! Paulbo en Remon die iets meer moeite hadden met het omver gooien van de kegels hielden de mobiel nauwlettend in de gaten op eventuele binnenkomende berichten.

Twintig minuten later om 15:12 was de eer aan Harry om een nieuwe score te melden: 0-2! Doelpuntenmaker Bassie. De vreugde in Valkenburg was groot en om het te vieren werden er nog wat pretcilinders en bitterballen besteld. Acht minuten later was het weer Harry die met goed nieuws kwam: 0-3, Kokkie. Doelpunt nummero vier werd op 15:30 doorgegeven door Frits en kwam wederom op naam van Bassie.

In de tussentijd werd de serveerster van bowling-Valkenburg waaraan je aan haar lichaamsfiguur kon zien dat zij ook wel een ‘bitterballetje’ lustte, flink aan het werk gezet zodat ook zij aan de dagelijkse beweegnorm kwam en de jonks werden voorzien van spa goud, oftewel een win-win situatie voor beide partijen.

Klokslag vier uur zat de heer Martens nog even snel de veelbesproken bitcoin-koers te analyseren tot hij werd opgeschrikt door de melding dat ook Simon alias de heetste vader van OZC had deelgenomen aan het doelpuntenfestijn. ‘’Dit meen je niet!’’ zei die. ‘’We staan gewoon al vijf-nul voor tegen de nummer twee!’’ ‘’SIMON!?’’ schreeuwde Rudi. Paulbo, die net de twaalf kilo wegende blauwe bowlingbal wederom in de goot had gegooid werd ook ingelicht, ‘’0-5!’’ zeiden Rudi en Remon tegelijk waarop Paulbo antwoordde ’’Wij moeten echt kampioen worden man’’ Remon en Rudi knikte instemmend.

Nog geen enkele minuten later was het Jack the Man van der Poel die vanaf elf meter het doel had getroffen. De melding kwam overigens van Drankelman die waarschijnlijk zijn mobiel in zijn sok had verstopt om zo de overige spelers en de trainer tijdens de wedstrijd op de hoogte te kunnen brengen. Rossi die tussen alle gedichten en pepernoten door tijd had gevonden om ook even via WhatsApp te reageren op al het nieuws had een groot vermoeden dat Drankelman al in de kantine zat.

Om 16:09 was het diezelfde Drankelman die wist de melden dat Kokkie de 0-7 had binnengetikt en omstreeks 16:15 was het Nicky die het laatste doelpunt voor de Ommenaren wist te maken. Om 16:26 kwam de laatste melding van de wedstrijd, de nummer elf van HTC had de 1-8 binnen geschoten.

De nummer twee van de competitie had verder helemaal niks in te brengen tegen de ploeg uit Ommen, die wederom de drie punten bij Hark in de binnenzak konden stoppen.

De overwinning werd door de jongens in Valkenburg uitbundig gevierd en werd door Remon omschreven als een van de mooiste uit zijn gehele voetbalcarrière. Om een betere sfeerimpressie te krijgen van afgelopen zaterdag wil ik u doorverwijzen naar de website van topfotograaf Gonny van Duinen en die van bowling-valkenburg.

 

https://www.flickr.com/photos/gonnyvanduinenphotography/

http://bowlingvalkenburg.nl/

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
5 december 2017