Buren op bezoek bij OZC 3 (5-2)

Het was een koude dag maar iedereen had zin om een lekkere wedstrijd te voetballen, waaronder ik maar had nog wat last van mijn heup en ik was in zwolle met de lady. Ff kappertje gepakt nog een paar freshe sneakers aangepast maar uiteindelijk niks gekocht. Kapsel is wel erg goed gelukt al zeg ik het zelf. De tegenstander van die dag was dalfsen.

De naam Dalfsen komt voor het eerst voor in officiële documenten uit het jaar 1231. Dalfsen is de enige grotere plaats aan de Overijsselse Vecht die nooit stadsrechten heeft gekregen. Dit houdt verband met de nabijheid van kasteel Rechteren. Dit kasteel staat ten opzichte van het dorp Dalfsen net aan de zuidzijde van de Vecht en is gebouwd in het jaar 1320.

Iedereen zat gespannen in de kleedkamer waar drankelman de opstelling bekent maakte, na het bekent maken van de opstelling met nog wat toevoegingen van hot daddy keken ze elkaar en knikten beide vol overtuiging.

De volgende 11 man werden neergezet:

                                   Jack

Jordi      Martijn©              Bas          Marchel

                  Koen      Kay          Ruben

               Veen       Weegbrug            Nicky

Wissels: Bremmer, Rossie en Deute

Het startsignaal is gegeven en de wedstrijd kon beginnen. Ik las in de app dat we vanaf minuut 1 meteen balbezit hadden. Lekker begin wel. Na 20 mintuen viel de 1-0 na afwerken van weegbrug bassie met een prachtige assist van nicky. Coach was er zelf niet, was met tuintje bezig zag ik op een paar foto’s in de app. Vast wel mooi geworden. Net zoals het laminaat vloertje van kokkie. Zag er ook erg gelikt uit! 15:06 kreeg ik de volgende update in de app: 2-0 wederom weegbrug bassie. Lekker!!! Iedereen blij. Nog 1 erbij en bassie had een mooie hattrick op zijn naam staan maar miste voor open goal hoorde ik op de training donderdag, waar iedereen wel scoorde met de afwerkoefening en hoefden dus de 2de ronde niet op te drukken van de snor. 10 minuten later pakte bipz ff een doelpuntje mee. Nr 14 van dalfsen was er helemaal klaar mee en begon te zeuren op de scheidsrechter, waardoor die een gele kaart kreeg. Rust! De thee smaakte wel ok en iedereen kwam tot de conclusie dat ze de thee een 7 zouden geven. Ze hadden wel eens betere thee gehad maar deze was ook erg lekker hoor. Wissels waren biermans en marchel die het veld verlieten en de ploeg van ozc werd weer versterkt met frisse mannen Deute en Rossie. Ik las in de app dat iedereen heel blij was met de updates! Top! Papa woesthuis maakte de 4-0 en maakte daarom een wiegbeweging, heb ik van horen zeggen. 5-0 weegbrug bassie en kon de hattrick toch nog op zijn naam zetten. Assist was van benniemeer. Dalfsen scoorde ook nog 2 x. 2de goal van dalfsen viel toen ik net aan kwam lopen vanaf de parkeerplaats, waar ik mijn peugeot 206 1.6, zwart, dikke velgen (17 inch), 3 cm verlaagd aan de voorkant, veels te dikke muziekinstallatie met nog vele dikkeren subwoofer had geparkeerd. Jack wist niet wat hem overkwam en kon er alleen maar naar kijken hoe de bal over hem heen de goal in ging. Oohja deut had ook nog een klein eitje op zijn enkel, maar voelde er savonds niet zoveel meer van nadat die de kantine uit kwam. Haaa bier!!! Stemming in de kantine was overigens goed en iedereen was al plannen aan het maken voor de carnaval. Deut ging als ‘cry baby’ hoorde ik van floris. Floris die nog met een schitterend verslag kwam, en die in het verslag schreef dat die ook wel had willen schaatsen die dag.

Dit verslag is ook veels te laat getypt want over een half uurtje moet ik al aanwezig zijn, om vervolgens te vertrekken naar Dedemsvaart om daar nog een even een paar punten op te halen.

Rudi P.

Door: Tom Voortman

Door: Tom Voortman
19 februari 2018