Tandeloos OZC 2 verliest bij WVF (2-0)

Afgelopen zaterdag stond voor ’t Tweede de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. De start in de eerste klasse reserve verloopt vooralsnog moeizaam. OZC 2 verloor zijn eerste wedstrijden nipt tegen DOS Kampen (2-1) en Vroomshoopse Boys (2-3, waarbij het vooral lastig bleek om de broodnodige kansen te creëren. Tel daar de dunne personele bezetting bij op en ook de wedstrijd bij WVF beloofde een moeilijke pot voetbal te worden. 

Met de volgende mannen ging OZC het veld in:

Jorn
Marcel (.65 Noah) – Frank – Arjen – Chris
Koen – John – Rick N – Thomas (.55 Daan)
Daniël (.45 Milan) – Stefan

De scheidsrechter floot voor het beginsignaal, maar OZC stond nog even lekker te dagdromen. Al na twee minuten werd er simpel balverlies geleden op het middenveld. Met een strakke pass werd de spits van WVF bereikt die de bal vakkundig in het doel volleerde. Een dramatisch begin voor het Tweede. Ook daarna had OZC grote moeite om grip te krijgen op WVF, dat met goed positiespel de Ommenaren onder druk zette. Toch bleven de grote kansen voor de Zwollenaren uit. OZC kwam wel beter in de wedstrijd, maar het lukte maar niet om op de counter voor gevaar te zorgen en met een 1-0 stand werd er thee gedronken.

In het tweede bedrijf was het spelbeeld niet heel veel anders. WVF had de bal en OZC wist er maar moeilijk uit te komen. Toch lukt het de ingevallen Milan zich vrij te spelen, maar zijn schot ging nipt voorlangs. WVF kreeg de grotere kansen, maar of Jorn stond in de weg of het aluminium werd geraakt. Vijf minuten voor tijd was er dan wel WVF dat de 2-0 tegen de touwen aanjoeg en zo de definitieve nekslag uitdeelde, met een terechte nederlaag voor OZC als eindresultaat.

Aankomende zaterdag neemt OZC het thuis op tegen FC Zutphen, dat een plekje boven de Ommenaren staat. Een wedstrijd die, ondanks dat het pas zo vroeg in het seizoen is, al van levensbelang lijkt.

Door: Thijs Schippers

Door: Thijs Schippers
9 oktober 2018