OZC 2 verliest nipt van Vroomshoopse Boys 2. (1-2)

OZC 2 had vandaag toch zeker wel een puntje mogen krijgen. Na 90 minuten stond het helaas toch met lege handen. Het goede spel biedt hoop voor de komende wedstrijden, maar de nood van punten halen wordt toch wel steeds hoger.

Het mag duidelijk zijn dat OZC 2 een prima seizoen draait. Vooraf werd gedacht dat OZC 2 weinig te zoeken zou hebben in de eerste klasse, maar niets is minder waar. OZC 2 doet keurig mee en heeft toch al mooi 25 punten binnen geharkt. Toch is 25 punten nog niet genoeg om volgend jaar zeker te zijn van een plekje in de eerste klasse. OZC bekleed de 12e positie en pas vanaf plek 11 is lijfsbehoud in de eerste klasse een zekerheid. De ploeg die achterhaald kan en moet worden is WVF 2. De ploeg uit Zwolle staat op dit moment op 26 punten. Op 19 mei is de zeer belangrijke wedstrijd op sportpark Westbroek tussen deze 2 ploegen. Dit kan zomaar de alles beslissende wedstrijd zijn.

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst op het programma. Vroomshoopse Boys 2 is de tegenstander en ieder puntje is uiteraard van harte welkom. Het zat er vandaag zeker in, met rust stond er zelfs een 1-0 voorsprong op het denkbeeldige scorebord. Jesse wist uit een prima aanval de bal in het net te krijgen. Helaas kon OZC het prima spel uit de eerste helft niet vasthouden. Door blessures moest OZC veel schuiven in de opstelling en van deze kleine wanorde profiteerde Vroomshoop 2 keer. Uiteindelijk kon OZC de gelijkmaker niet meer in het netje krijgen en moest OZC helaas genoegen nemen met 0 punten. 1 puntje was al erg lekker geweest om gelijk te komen met WVF 2.

Aanstaande zaterdag nieuwe kansen. Dan gaat OZC 2 op bezoek in Bergentheim. Bergentheim staat met 9 punten op plek 13 en zal er alles aan doen om niet direct te degraderen. Winst is dus ook voor Bergentheim erg belangrijk.

Door: Jelmar van der Veen

Door: Jelmar van der Veen
3 mei 2018