OZC 2 trekt heerlijke voetbalmiddag naar zich toe. (2-3)

Aan de titel van het verslag zou je bijna denken dat OZC 2 vandaag 90 minuten lang een geweldige pot speelde in Hellendoorn. Helaas was dit niet helemaal het geval, maar het massaal toegestroomde publiek kreeg wel een heerlijke spannende wedstrijd voorgeschoteld.

Deze zaterdag moest het gebeuren voor OZC 2. Nummer laatst van de ranglijst Hellendoorn moest verslagen worden. Als dit zou gebeuren, dan is OZC voorlopig verlost van Hellendoorn. Het gat lijkt dan te groot en de directe degradatie plaats is dan een heel eind uit zicht. Deze zelfde gedachtes waren er natuurlijk ook bij de mannen van Hellendoorn. Echter was bij deze heren natuurlijk zaak om OZC verder in de degradatie zorgen te trekken en er op deze manier zelf uit te komen. Alles was door Hellendoorn uit de kast getrokken om deze zaterdag de 3 punten in eigen huis te houden. Puike spelers van de zondag afdeling werden voor één keer naar het tweede zaterdag team geschoven om dan toch echt de overwinning binnen te slepen.

Niet veel minuten na de aftrap begon de wedstrijd voor OZC dramatisch. De aanval ging door het hart van de verdediging van OZC. Tijdens deze aanval werd Yannick op Lozano achtige wijze naar de grond gebracht en voetbalde Hellendoorn vrolijk verder. De aanvallers mochten tot die keer toe het doel onder vuur nemen. Uiteindelijk was het in de derde poging daadwerkelijk raak en keek OZC al heel vroeg tegen een achterstand aan. In sommige gevallen werkt een tegendoelpunt motiverend. OZC reageerde juist apathisch, het ging alleen maar slechter voetballen en 3 keer de bal naar elkaar de bal overspelen leek al te veel gevraagd. Klein houvast voor de mannen van Piet was een schot uit een onmogelijke hoek van Rik-Jan, maar goed hij werd genoteerd als schot op doel, op deze manier stond er bij deze statistiek alvast een eentje bij OZC. Helaas heeft de KNVB hier nog nooit punten voor gegeven en moest het de tweede helft toch weldegelijk anders.

De thee was op en de scheidsrechter haalde de mannen van beide teams weer uit de kleedkamer. De tweede helft was 10 minuten onderweg en Jack wist de bal niet goed weg te werken. De Puike buitenspeler van de zondag afdeling wist hier wel raad mee en maakte de 2-0. Na dit doelpunt leek dan eindelijk een belletje gerinkeld te hebben bij OZC. Er kwam meer lef in het spel en Hellendoorn leek juist niet te weten wat het met deze voorsprong. Moest er nu doorgedrukt worden of was 2-0 voldoende? Terwijl het overleg hier over nog plaats vond maakte Rik-Jan snoeihard de aansluitingstreffer. OZC wilde doordrukken en wisselde aanvallend. De druk kwam erop bij Hellendoorn en de spanning was voelbaar. De spanning was meer dan terecht. Opnieuw was het Rik-Jan die de bal in het doel kreeg. 2-2! Helaas was het de grensrechter van Hellendoorn die de vlag de lucht in durfde te steken. De bal werd terug gekopt en op dat moment zou Rik-Jan volgende de beste man buitenspel hebben gestaan. Zoals we weten kwam het uiteindelijk allemaal nog goed voor OZC en is het vooral goed voor deze man om te weten dat oneerlijkheid uiteindelijk nooit beloond zal worden. Niet veel later was het namelijk Daniel die de bal vanaf een afgeslagen corner op zijn scheenbeen kreeg. De bal verdween perfect in het hoekje en vlaggen voor buitenspel ging ook voor de grensrechter in deze situatie te ver. 2-2 was het nu dan toch echt. Met nog 5 minuten te spelen wilde OZC dan ook de 3 punten. Hellendoorn stond op knakken en 2 minuten voor tijd sloeg het noodlot toe voor de mannen uit Hellendoorn. Na een heerlijk aanval wipte Arjen de bal over de doelman en stuiterde de bal tergend langzaam naar het doel. Uiteindelijk tikte de bal het netje aan en barste er een enorm gejuich los. De overige 2 minuten waren overleven, maar Hellendoorn leek de handdoek al gegooid te hebben. Na het laatste fluitsignaal zakten de spelers van Hellendoorn door de knieën en gooide OZC de armen omhoog. Heerlijke 3 punten die ervoor zorgen dat OZC zelfs boven de streep staat. De huidige positie op de ranglijst zou zelfs betekenen dat er geen nacompetitie is voor OZC. AZSV hijgt echter wel in de nek van OZC met maar 1 puntje achterstand. De competitie is nog lang en er moeten nog vele wedstrijden afgewerkt worden. Te beginnen met aanstaande zaterdag. Dan komt koploper Sparta Enschede naar sportpark Westbroek. Misschien is er een stunt mogelijk tegen de ogenschijnlijk ongenaakbare koploper.

De wedstrijd begint om 12.30 en zal afgewerkt worden op een van de kunstgrasvelden. 

Tot dan!

Door: Jelmar van der Veen

Door: Jelmar van der Veen
21 februari 2018