OZC 2 pakt 4 punten uit 4 wedstrijden (4 punten)

Waar waren die verslagen van de afgelopen weken? Deze prangende vraag werd gesteld, aangezien er radiostilte heerst rondom het Tweede de afgelopen tijd. Maar om het nou elke week te hebben over de goede tegenstanders van het Tweede, dat de geelhemden zich kranig weren en zo af en toe een resultaat pakken, wordt ook een beetje saai. Daarom deze keer een verslag met daarin een compilatie van de afgelopen vier wedstrijden. Vier wedstrijden waarin vier punten werden gehaald. 1 op 1 dus.

 

 

 

We trappen af met een derby. OZC neemt het op tegen ASC ’62, die er beduidend beter voor staan met een vijfde plek. Dat was trouwens niet echt terug te zien op het veld, want na een minuutje of twee had Rick Horsman de 1-0 al geprikt. Vervolgens wisten de Dalfsenaren orde op zaken te stellen door twee keer te scoren uit een dood spelmoment. Vlak voor tijd hamerde Arjen nog de gelijkmaker binnen. De bal is minstens een keer door de geluidsbarrière gevlogen en het was dan ook geen schande dat de keeper pas een minuut later reageerde. Een puntje leek binnen, maar in blessuretijd leek het toch nog even mis te gaan. Een aanvaller van ASC’62 had de bal op twee meter van de doellijn voor het inschieten, maar zwikte waarschijnlijk zijn enkel op het moment van schieten, waardoor de bal op het hoofdveld eindigde. Niet veel later kreeg OZC ook nog een kans, voor zover je het een kans mag noemen. Rick Nieuwenhuis vuurde een vrije trap van een metertje of 35 op de lat. Stand bleef onveranderd. Puntje in de tasse.

De volgende wedstrijd werd gespeeld in Wierden, op het hoofdveld van SVZW. Een ploeg die het voetballend allemaal net wat beter op een rijtje had dan OZC. Daarbij moet aangetekend worden dat het ook de week was van het proces van Mitch Henriquez. De nekklem was een veel besproken en omstreden techniek om tegenstanders te neutraliseren. In afwachting van een uitspraak van het Hof, heeft het Tweede besloten om tot die tijd geen nekklem meer toe te passen. Het resultaat was dat de eerste vijf corners allemaal werden omgezet in een tegendoelpunt. Achteraf bleek de nekklem niet strafbaar, waardoor we vijf onnodige tegendoelpunten hebben geïncasseerd. Uiteindelijk werd het 7-2 voor SVZW. Het had ook zomaar 2-2 kunnen zijn, indien het tweede wat adequater kon handelen bij dode spelemomenten. Simpel rekensommetje.

Over simpele rekensommetjes gesproken. Een van de twee laatste wedstrijden moet worden gewonnen om tot vier uit vier te komen. Ik wil het niet spannender maken dan het is, want daar was de keeper van Bergentheim ook niet zo van. Na een stijf kwartiertje maaide hij Rik-Jan neer in de zestien. Ook iets met 1 op 1. Rood en een penalty. Daniel liet zich niet van de wijs brengen door de lange voorbereidingstijd van de reservekeeper en schoot de bal strak in het zijnetje. OZC stond voor en had een numeriek veldoverwicht. Daar was overigens niet altijd wat van terug te zien. Na zestig minuten werd voorsprong verdubbeld door Rik-Jan, op aangeven van Rick Nieuwenhuis. Achterover leunen was er niet bij, want een minuutje later kreeg Bergentheim een strafschop vanwege een handsbal. De penal werd raakgeschoten en de voorsprong was weer gehalveerd. Er trok een fikse hagelbui over veld, die eigenlijk wel typerend was voor de dag van beide partijen. Het was allemaal niet hoogstaand en het leidde tot een aantal sippe lange gezichten. Het was ook niet hoogstaand toen Wilmer vlak voor tijd met een tergend slechte corner bijna de 2-2 inleidde. De paal bracht soelaas. Niet veel later maakte hij zijn fout goed door Nicky voor een leeg goal te zetten. Hetzelfde doel waar die aanvaller van ASC de bal vrij kon inschieten. Het enige verschil was dat Nicky zijn enkel niet zwikte en de bal keurig tegen de touwen schoot. 3-1 winst en een verschrikkelijk lauw pilsje in de kleedkamer. Maar je weet wat ze zeggen: Wie het lauwe niet eert, is het koude niet weerd.

Om tot vier punten uit vier wedstrijden te komen, was de laatste wedstrijd eigenlijk een formaliteit. Toch gingen de manschappen van het Tweede met goede hoop richting Kampen. Misschien zat er nog wel wat meer in. Na een warming up op een spekglad kleiveld, mocht de wedstrijd worden afgewerkt op het kunstgras van het hoofdveld. Voor de wedstrijd nog wat bemoedigende woorden van een E-team, waarmee de kleedkamer gedeeld moest worden: ze bogen een 4-1 achterstond om in 4-7 winst. Het kan nog roepen bij een 4-1 achterstand is dus niet compleet infantiel, maar kan gewoon hout snijden. Hopelijk komt het er niet meer van dit seizoen. Goed, de wedstrijd tegen Go Ahead Kampen. De wedstrijd begon desastreus voor de Ommenaren. De wedstrijdbal was niet goed opgepompt, iets waarde Kampenaren wel raad mee wisten. Na een kleine tien minuten stond het 2-0. Het restant van de wedstrijd werd vervolgens met een harde bal gespeeld. Vlak voor rust counterde het Tweede zich een weg naar het doel van de tegenstander en Romar promoveerde het eerste schot op doel tot het mooiste doelpunt dat er die dag gemaakt zou worden. Azend op een onverdiend puntje zocht OZC zorgvuldig de momenten uit om een tik uit te delen aan Kampen. Van scoren kwam het echter niet meer voor de geelhemden. Go Ahead maakte er voor het scheiden van de markt nog eentje bij, waardoor er met 3-1 werd verloren.

Vier uit vier in deze competitie is voor het Tweede geen gek resultaat. En dan te beseffen dat dit er met de nekklem en een opgepompte bal zomaar zes hadden kunnen zijn. Geluk kun je afdwingen, maar je moet het niet forceren. De competitie is namelijk nog erg lang.

Door: Jelmar van der Veen

Door: Jelmar van der Veen
8 december 2017