OZC 2 na kraker tegen Den Ham door naar finale nacompetitie (4-2)

Het tweede van OZC is in een felle strijd verwikkeld om handhaving in de eerste klasse voor elkaar te krijgen. Een solide fundering werd afgelopen zaterdag gelegd, door de mannen van Be Quick 2 met een 3-1 nederlaag naar huis te sturen. Dinsdag stond er een zwaardere tweestrijd op het programma. De buren van V.V. Den Ham kwamen met het mes tussen de tanden op visite.

 

De doelstelling voor deze wedstrijd was heel simpel: winnen. Iedere andere uitslag zou namelijk degradatie naar de tweede klasse betekenen.  Het prachtige affiche kreeg de avond waar het recht op had. Een schitterend zomeravondje, een keurig gemaaid hoofdveld en bloedfanatieke toeschouwers van beide clubs die in grote getalen aanwezig waren. Met deze mannen gingen de geelhemden de strijd aan:

Jorn
Nout , Tim, Frank (45. Nicky) , Yannick
Arjen, Koen (85. Chris), Floris, Lars (60. Rick N)
Wilmer, Rick Jan

 

Vanaf minuutje één was het helder. Niet alleen vanwege de zomerse temperaturen mocht OZC de mouwen opstropen, ook omdat Den Ham er volle bak op kletste. De Hammenaren speelde met veel druk op de bal en schuwde daarbij een flinke beuk of spijkerharde tackle niet. Dat had OZC van mijlenver aan kunnen zien komen, maar toch lag de bal al na vier minuten spelen in het mandje. Een vrije trap werd de zestien ingepompt en vanaf de achterlijn de doelmond ingekopt, waarna het voor de spits een koud kunstje was om af te ronden. 0-1 en een beroerd begin van deze cruciale pot. Gelukkig wist OZC de rug te rechten, af en toe de lange bal te vergeten en met vlotte aanvallen het doel van Den Ham te bestoken. Dit resulteerde in kansjes voor Rick Jan, Lars en een levensgrote kopkans voor Wilmer. Een goal kon niet uitblijven zo leek het en dat gebeurde dan ook niet. Na een vlot lopende aanval werd over rechts Yannick vrijgespeeld. Hij leverde bal panklaar af op het hoofd van Rick Jan, die feilloos de kruising wist te vinden. De gelijkmaker, dus tijd om door te stomen zou je zeggen. Maar nog geen minuut later stond OZC wederom te slapen. De bal bleef hangen in de zestien, waarna Jorn ongelukkig de spits van Den Ham neerhaalde. Een terechte strafschop, die eenvoudig werd binnengeschoven. Met een 1-2 achterstand gingen de spelers richting de thee.De 1-1 van Rick Jan. Klik op de foto voor meer.... style="font-size: medium;">
De tweede helft ging van start en duidelijk werd dat Den Ham lichtelijk het kruid had verschoten. OZC had veelal langdurig balbezit en probeerde geduldig de opening te vinden. Tot echt grote kansen kwam het echter niet en dus werden de kanaries ongeduriger en het spel gehaaster. Tot in de 70
e
minuut dan eindelijk de bevrijdende gelijkmaker kwam. De bal werd verlegd over de hele, waar aan de rechterkant een opkomende Yannick de bal met de nodige frustratie tegen de touwen werkte.

 

Daarna probeerde OZC door te stomen maar ook hier waren de krachten aan het wegsijpelen. Een kleine handreiking uit onverwachte hoek was dan ook welkom en die kwam er in de vorm van een penalty. De scheidsrechter constateerde een handsbal van een Hammenaar en de bal ging op de stip. Rick Nieuwenhuis schoof de bal koelbloedig onder de sterke keepende doelman door en met nog vijf minuten op de klok was de voorsprong een feit. Den Ham hanteerde daarna nog een aantal keer de lange bal, maar echt gevaarlijk werd het nooit. OZC wist bovendien de wedstrijd te beslissen. Wilmer, altijd tot de laatste seconde gedreven, vond de volledig vrijstaande Rick Jan die de wedstrijd vakkundig in het slot gooide. Een 4-2 overwinning stond op het scorebord, tot vreugde van de vele tientallen supporters.

Ook ronde twee is overleefd door OZC en dus mag het team zich opmaken voor de finale van de nacompetitie, aankomende zaterdag tegen S.V. Gramsbergen. Bij winst is Het Tweede zeker van lijfsbehoud in de eerste klasse, bij verlies volgt er een herkansing tegen de verliezer van DZC'68 4 - SDC Putten 3.

Het Tweede heeft genoten van de fanatieke support tegen Den Ham, waardoor een achterstand in een overwinning werd omgebogen. Dat auto wassen komt volgende week wel en het grasmaaien kan ook nog wel een weekje wachten, dus kom aankomende zaterdag om 12:30 naar het sportpark om het team naar de overwinning te schreeuwen!

 


De "streep"van Yannick. Klik op de foto voor meer....

 

 

Door: Thijs Schippers

Door: Thijs Schippers
6 juni 2018