OZC 2 krijgt hem met de platte hand erop (5-0)

Twee opeenvolgende winstpartijen hebben ervoor gezorgd dat OZC 2 de middenmoot in de reserve eerste klasse B nu behoorlijk in de nek hijgt, maar echt tijd om daar trots op te zijn heeft het niet. Met de lastige en o zo belangrijke wedstrijd tegen Gramsbergen 2 op het programma moesten alle koppies weer gefocust zijn. Gramsbergen is de nummer een na laatst in de competitie en met een overwinning zou ’t Tweede de ploeg op 11 punten zetten. Toch fijn wanneer veilig spelen de doelstelling is. 


Met de volgende elf werd er aangetreden:

Wim
Yannick – Chris – AJ – Marcel
John Roy(.75 Jorn) – Nick (.63 Rick H) – Rick N (.60 Daan) – Thomas
Stefan - Niel (.70 Kay)

Op het belabberde hoofdveld van Sportpark Hoge Holt trapte OZC af. Meteen was het Gramsbergen dat de Ommenaren flink onder druk zette. De laagvlieger was in alle duels feller en ook de tweede bal was niet aan OZC besteed. Daardoor kwamen De Kanaries amper in het spel voor en was het Gramsbergen dat de grootste kansen van de wedstrijd liet optekenen. Gelukkig bleek Wim een aantal keren een goede sta in de weg. De steppe die als voetbalveld moest doorgaan zorgde ervoor dat goed voetbal schier onmogelijk was en dat lag Gramsbergenaren natuurlijk wel. OZC kwam er niet aan te pas en de voorsprong van Gramsbergen kon dan ook niet uitblijven. Na een goed lopende aanval kon er voorgegeven worden vanaf links waarna de 1-0 simpel werd binnengetikt. Dit was tevens de ruststand.

Het was duidelijk dat de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden en dat lukte zowaar iets. OZC kreeg wat meer grip op Gramsbergen en was ruimschoots op de helft van de tegenstander te vinden. Maar ook grote kansen creëren bleek een moeilijke opgave vandaag. En zo was het Gramsbergen dat de genadeslag toebracht. Met een boogbal wist de nummer 10 keeper Wim te verrassen. Hierna was OZC flink de kluts kwijt. Met verdedigende fouten en makkelijk weggegeven goals kon Gramsbergen uitlopen naar een afgetekende 5-0 overwinning.

Zoals Sjaak Polak ooit zei: ‘Dit is gewoon met de broek omlaag en de platte hand erop’. Een totale offday hielp Gramsbergen vandaag in het zadel. Gelukkig heeft OZC de kans om zich aankomende zaterdag te revancheren. Nummer vijf van de competitie Hulzense Boys 2 is om 12:30 in Ommen de tegenstander. Een beetje publieke steun zou enorm helpen!

Door: Thijs Schippers

Door: Thijs Schippers
4 december 2018