OZC 2 komt teenlengte tekort (3-1)

De laatste wedstrijd voor de winterstop mocht OZC 2 aantreden tegen een van de toppers in de competitie: Go Ahead Kampen. Een zeer goed voetballende ploeg waartegen het een hels karwei zou worden om punten weg te snoepen. 

Met de volgende, zeer jeugdige elf mannen moest het gebeuren:

Wim (.45. Jorn)
Marcel, Frank (. 65 Niels), Arjen, Jorian
John Roy, Olaf (.60 Noah), Rick N
Stefan (Quentin), Rick H, Milan

Ook deze loodzware pot kon Het Tweede niet beschikken over een groot aantal routiniers. Desalwelteplus waren de jeugdexponenten Niels, Jorian en Noah bereid om hun borst nat te maken voor een pittige pot voetbal in het Kampense, waarvoor alle credits. Want vanaf minuutje een was het zoals verwacht Go Ahead Kampen dat het spel maakte. Meteen kreeg de linksbuiten een kans maar zijn schot vloog voorlangs. Toch kwam ook OZC tot mogelijkheden, wat heet, tot een enorme kans. Rick Horsman kon de bal helaas net niet binnenwerken. En dan zul je zien, dan is het aan de andere kant wel raak. Een splijtende pass bereikte wederom de linksbuiten, die rustig breed legde waarna voor open doel werd binnengeschoten. Het was 1-0 voor de Kampenaren. En niet veel later leek de wedstrijd al in het slot. Over de rechterkant werd er tegen de paal aangeschoten, waarna in de rebound door de spits werd binnen gewerkt. Toch rechtte OZC meteen de rug. Eerst bleef door een scheidsrechterlijke dwaling de aansluitingstreffer nog uit – een pass van een Kampense verdediger op Horsman werd onbegrijpelijk genoeg buitenspel gegeven – niet veel later was het wel raak. Frank Schonewille verraste met een vrije trap vol effect de doelman. Met een 2-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

In het tweede bedrijf ging de kwaliteit van het voetbal er niet bepaald op vooruit en dat kwam met name door Go Ahead. Een arrogante houding zorgde voor teamspirit bij OZC, dat langzaamaan de druk begon op te voeren en tot mogelijkheden kwam. Zo kreeg Rick Nieuwenhuis de mogelijkheid de stand gelijk te trekken maar hij wist de bal net niet genoeg te drukken. En er waren meer mogelijkheden om het gepruts van Kampen af te straffen, maar het laatste beetje geluk ontbrak. Helaas was het aan de andere kant wel raak, door wederom een enorme blunder van de leidsman van dienst. Een duidelijk buitenspelgeval werd door Eric afgevlagd, maar de scheidsrechter vond het nodig om dit signaal volledig te negeren en in plaats daarvan een penalty uit te delen voor de vastgehouden spits. Jorn wist de bal nog bijna te pakken, maar met een 3-1 achterstand vloeiden de krachten weg en was de nederlaag een feit.

Een potje verliezen tegen de nummer twee is niet iets om je voor te schamen, maar de teleurstelling was groot omdat er duidelijk meer in had gezeten. OZC 2 gaat de winterstop nu in op de elfde stek met tien punten uit twaalf wedstrijden, op de voet gevolgd door Gramsbergen en ASC. De eerste wedstrijd na de winterstop is op 19 januari, thuis om 12:30 tegen nummero vier AZSV. Tot dan!

Door: Thijs Schippers

Door: Thijs Schippers
18 december 2018