OZC 2 KAMPIOEN! (6-0)

Vandaag was het zover, de eerste van in principe 2 finales.

Ons aller 2de mocht vandaag thuis aantreden tegen degradatiekandidaat Lutten 2. Bij winst zou er sowieso een prijs gepakt worden. Hoe kan dat? Nou in Almelo speelt concurrent ON 2 welke op de 2de plaats staat op 1 punt achterstand op hetzelfde tijdstip tegen de nummer 4 in de competitie HHC 2, welke als 2de geklasseerd staat in de 3de periode. Afhankelijk van de uitslag in Almelo zou er dus een feestje gevierd mogen worden in Ommen omdat of een periode of het kampioenschap binnengesleept zou worden...

Na een bijzondere week, waar het 2de met veel mensen aanwezig was bij het afscheid van clubicoon Eef, stonden alle koppies strak tijdens de wedstrijdbespreking. Behalve uiteraard van trainert Elzinga. Die zoals hij altijd is, de rust zelf blijft en de boys alleen nog maar eens verteld wat de missie is… winnen! En vooral niet nadenken over andere velden…

Om strak half 1 fluit de prima leidende leidsman na een minuut stilte af en blijkt vanaf minuut 1 dat Lutten 2 een zware middag gaat krijgen. De 11 basisspelers van OZC spelen Lutten helemaal zoek en met name pannenkoek Wilmer heeft er zin in. Na een best snelle 1-0 schieten we vlak voor rust de bevrijdende 2-0 binnen. 

Na rust gaat OZC verder met waar het gebleven was, namelijk het wegspelen van Lutten 2. OZC creëert kans na kans en het ondertussen in grote getalen toegestroomde publiek juicht het 2de naar een dikke overwinning. Na mooie doelpunten van Tom, Jelmar en nog een keer Wilmer is het uiteindelijk aan Chris om de 6-0 middels een prachtige geplaatste penalty binnen te schieten. Zijn eerste senioren doelpunt!

Al tijdens de wedstrijd beginnen alle spelers in en buiten het veld, staf als clubmensen langs de lijn een dikke glimlach op het gezicht te vertonen… want HHC 2 staat namelijk met 3-1 voor tegen ON 2. De wedstrijd eindigt en het team verzameld zich bij de dug-out. 5 spannende minuten verder start de feestvreugde… het bevrijdende twitter bericht uit Almelo komt binnen:

OZC 2 is kampioen!!!

Een prachtige dag volgt! Tenminste, voor zover ik mij kan herinneren… J Gelukkig zijn er de foto’s en filmpjes nog.

De spelers van het 2de elftal willen graag iedereen bedanken voor alle support gedurende het afgelopen seizoen. Een 2de elftal kan zo een prestatie alleen leveren met support van de rest van de vereniging (Bestuur, TC, overige senioren elftallen, specifieke het 3de, sponsorten Clees en Ard Veurink, (vaste)supporters, enz). Het was een fantastisch jaar en we hebben enorm genoten van de sfeer tijdens het kampioensfeest.

Uiteraard een specifiek bedankje en groot compliment aan onze fantastische staf: Leiders Wim, Erik en Ruwan die altijd alles organiseren. Vlagger Eddie die links en rechts wat puntjes gesmokkeld heeft. Assistent trainer Robert die voor de balans en scherpte zorgt. En last but not least trainer Piet Elzinga: de man die zijn woorden van tijdens de nieuwsjaarreceptie keihard heeft waargemaakt en OZC 2 naar het kampioenschap loodste. Allen bedankt.

Namens de 2de selectie, Kay

Door: Jelmar van der Veen

Door: Jelmar van der Veen
2 mei 2017