OZC 1 verliest van Hollandscheveld (0-4)

Na twee overwinningen op rij heeft het eerste elftal van OZC haar eerste nederlaag in de 3de klasse noord geleden. Waar OZC geen potten kon breken, bleek Hollandscheveld zeer effectief met de kansen om te gaan. Vv Hollandscheveld, in de volksmond Ons Oranje, kon na de 0-4 drie punten bij laten schrijven door de KNVB.

 

 

Op het vertrouwde hoofdveld van sportpark Westbroek stond dus wederom een onbekende tegenstander tegenover de geelhemden. Na wedstrijden tegen SCN en BSVV was Hollandscheveld de volgende Drentse tegenstander. Vv Hollandscheveld, dat maar één maal gespeeld had, stond op plek 12, na één verliespartij. OZC daarentegen stond op plek 3, na twee winstpartijen tegen respectievelijk SCN en BSVV.


Frank ruimt op. Klik op de foto voor meer...

De supporters van OZC werden vanmiddag verre van vermaakt. OZC speelde vanmiddag vooral tegen zichzelf, want verschillende foute passes, verkeerde keuzes en miscommunicaties leidden tot het eerste doelpunt van de Drentenaren. De bal kon in de verdediging niet goed verwerkt worden, waardoor er makkelijk gescoord kon worden. 0-1. Direct na de goal leverde een snelle vrije trap van Nick Hekman en een voorzet van Ruben Strating een goede mogelijkheid op, maar deze bleek niet voldoende voor de aansluitingstreffer. OZC bleef garant staan voor foute passes deze middag. Vlak voor rust strafte Hollandscheveld dit af. De bal werd aan de linkerkant verkeerd geraakt en de spits kon de bal vervolgens over de uitgekomen Mark Bennemeer schieten. 0-2.


De 0-1 onderweg. Klik op de foto voor meer....

De tweede helft begon enigszins voortvarend, maar in de 50ste minuut werd de genadetik uitgedeeld. Wederom balverlies leidde tot het derde doelpunt van de middag voor de Drentenaren. Het bleek ‘dweilen met de kraan open’, want twee minuten later stond het al 0-4. Een snelle vrije trap leidde de 0-4 van Hollandscheveld in en de misère bleek compleet.


Dubbele noodrem van Ramon en Ruben. Klik op de foto voor meer...

Ondanks het dramatische spel van vandaag, moet OZC ‘gewoon’ weer verder kijken. 14 oktober speelt het OZC van Pascal Weteringe tegen Fit Boys uit Beilen. Fit Boys is terug te vinden op plek 13 na twee verliespartijen.


Kuper: aanmoedigen of gapen?

Bent u benieuwd of OZC de malaise te boven komt? Dan bent u van harte welkom op sportpark ‘Noord-West’ te Beilen.

Opstelling OZC:

Mark Bennemeer, Nick Runhart, Ramon Jonkers, Ruben Strating, Frank Merjenburgh, Niels Jansen, Cris Dijk, Tom Kok, Frank Jansen, Nick Hekman (Niel Koggel - 45 min) & Leon Valk (Jesse de Lange – 45 min)

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
7 oktober 2017