OZC vecht zich naar klinkende overwinning in Assen (2-3)

Na een midweekse nederlaag tegen SVN heeft OZC zich zaterdag uitstekend herpakt. In een boeiende wedstrijd werd er in Assen met 2-3 gewonnen van titelkandidaat LTC.

 

 

In de spannende ontknoping voor de titel in de 3e klasse Noord is LTC nog één van de kanshebbers. OZC, dat afgelopen week lijfsbehoud veilig stelde, heeft bij een overwinning nog een klein kansje op de 3e periode. Een wedstrijd met belangen dus.

In het zonnige Assen maakt Niel Koggel na maandenlang blessureleed z’n rentree in de basis. De lange spits maakt binnen vijf minuten zijn faam als goalgetter waar, door van dichtbij de bal keihard binnen te schieten. Een vroege en onverwachte 0-1.

OZC mist doorblessureleed en een schorsing maar liefst drie middenvelders, waardoor Erwin Schuldink en Jan Willem Bolks weer eens in de basis mogen starten.

Het pakt uitstekend uit.

Als de dorst gelest is na een korte drinkpauze, valt de afvallende bal voor de voeten van Bolks. Ruim twintig meter voor de doel, een fijne trap met de binnenkant voet. Een sierlijke curve, de keeper springt, vingertoppen naar de bal, maar hij is onhoudbaar. Een 0-2 voorsprong. Wat een weelde voor de Ommenaren!Het geloof op een goed resultaat is zo sterk, dat zelfs de 1-2, vlak voor rust na een beste actie van de rappe LTC buitenspeler, geen knauw geeft in het zelfvertrouwen.

Ook in de tweede helft blijft OZC gegroepeerd verdedigen en wordt er, in de felle zon, geknokt voor elke meter. De finishlijn kom steeds dichterbij, maar LTC dringt aan. Met een boomlange verdediger als targetman en technische vaardigheid op de buitenkanten, wordt de verdediging keer op keer getest. Grote kansen blijven uit, de bekwaamheid van OZC’s laatste linie wordt andermaal met verve bevestigd.

Dan, een spaarzame tegenaanval. Corner. Erwin Schuldink slingert voor, niemand kan de bal onderscheppen. In een splitsecond moet Tom Simons het leer gezien hebben, instinctief zet hij z’n voet er tegenaan. Volle kracht vooruit. Voordat iemand er erg in heeft, suist de bal de kruising in. Simons is het goudhaantje, 1-3. Loon naar werken voor het hele team.

Vlak voor tijd wordt het ook nog bijna 1-4, als invaller Leon Valk de bal voorgeeft en Cristian Dijk in de kluts de bal in het doel lijkt te frommelen. Achter de lijn? Niet als het aan de scheidsrechter ligt, het spel gaat door. LTC maakt er nog 2-3 van.

Spanning terug? Met nog vier minuten blessuretijd richt OZC zich nog een laatste keer op en wordt met man en macht de frêle voorsprong over de streep getrokken. Door de overwinning maken de mannen van trainer Pascal Weteringe nog een kans op de 3e periode. Er moet dan in ieder geval aanstaande zaterdag thuis worden gewonnen van SVN.

OZC staat in de derde periode op de 4e plek, op de twee punten van koploper TONEGO. Klik hier voor de volledige stand en hier voor het resterende programma.

Opstelling: Mark Bennemeer; Nick Runhart, Frank Merjenburgh Ramon Schuldink, Ruben Strating; Erwin Schuldink, Jan Willem Bolks, Frank Jansen –C; Tom Simons, Niel Koggel (Cristian Dijk) Marc Aalvink (Leon Valk). Wissels: Alexander Oldeman, Leon Valk, Cristian Dijk, Niels Jansen. Geblesseerd: Tom Kok, Ramon Jonkers, Thomas de Boer Geschorst: Nick Hekman

Bedankt voor de support in Assen! Aanstaande zaterdag speelt OZC de (voorlopig) laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SVN. U bent van harte welkom!

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
15 mei 2018