OZC uitgeschakeld in de beker (0-2)

De ploeg van Martijn Berger speelde eerder in het bekertoernooi gelijk tegen Kloosterhaar (1-1), de derby tegen Lemele werd winnend afgesloten (2-0) en VSW uit Windesheim werd ook met klinkende cijfers naar huis gestuurd (3-0). In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, en dat bleek. EMMS uit Slagharen versloeg OZC namelijk met 0-2.

OZC trad aan met de volgende elf:

Mark Bennemeer; Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Ruben Strating; Harm Jan Tip, Erwin Schuldink, Lars Dunnenwind, Tom Kok; Leon Valk (Marvin Veerman), Tom Simons & Jesse de Lange.

Vanaf minuut één was duidelijk dat de omstandigheden lastig waren. Beide teams hadden moeite: aannames stuiterden van voeten en lange ballen in de diepte waren moeilijk te belopen op het snelle kunstgrasveld. Desondanks kwamen er aan allebei de kanten kansen. Harm Jan Tip schoot een bal vanaf de zestien over de goal en EMMS schoot één maal voorlangs. Balverlies op het middenveld van OZC leidde uiteindelijk tot de 0-1. EMMS kon snel counteren tot Mark Bennemeer zijn goal en simpel afdrukken. OZC kreeg vervolgens een uitgelezen kans om de 1-1 te maken. Vanaf de linkerkant gaf Ruben Strating een lange bal op Tom Kok, die binnen de zestien onreglementair naar de grond werd gewerkt: strafschop. Frank Merjenburgh ging achter de bal staan, maar wist de mogelijkheid niet tot goal te promoveren. Wederom balverlies van OZC leidde de 0-2 van EMMS in, slim en sluw counterde de ploeg, waarna de spits 1-op-1 niet faalde.

Tweede helft geen veranderend beeld. EMMS liet OZC veelvuldig de bal, terwijl OZC moeite had om kansen te creëren. OZC wist nog tot een schot van Lars Dunnewind en Jesse de Lange te komen, de keeper van EMMS had echter geen moeilijkheden met deze schoten.

OZC is hierdoor uitgeschakeld in de beker en heeft komende zaterdag geen competitie verplichtingen. Zaterdag 17 november moet OZC in Almelo aantreden tegen PH. De trotse koploper en 1steperiode winnaar.

Een goede support is altijd welkom, dus nodigen we u uit ons zaterdag 17 november om 15.00 in Almelo naar een overwinning te schreeuwen!

 

Door: Hermen Schuttert
8 november 2018