OZC ontloopt PD wedstrijden niet. (1-1)

De ontsnapping voor de PD wedstrijden hing aan een zijden draadje. De manschappen van trainer Weteringe moesten de partij winnen en WVF uit Zwolle moest verliezen. De wedstrijd op het Westbroek begon drie kwartier te laat aangezien de bus van de gasten uit Dinxperloo met panne te maken had. Zo begon de partij om 15.15 uur terwijl het rustsignaal in Zwolle toen ook geklonken had. De 1e helft kon gerust schriftelijk afgeaan worden, want er gebeurde hoegenaamd niets voor de beide doelen,behoudens een grote doelkans voor de gasten.

De 2e helft begon wat beter. WVF stond in Zwolle met 1-0 voor, zodat de geelhemden veroordeeld waren tot de nacompetitie. Toch begon men voortvarend. DZSV werd naar achter gedrongen en er kwamen diverse mogelijkheden.Toen er ook nog het bericht uit Zwolle kwam, dat Sparta op gelijke hoogte was gekomen gloorde er weer hoop in de gelelzwarte harten. Bram van Rijn bracht helemaal de toeschouwers in extase door een prima aanval met een schitterend doelpunt af te ronden. Echter wat bleek, de berichten uit Zwolle waren loos alarm en de Westenholtenaren stonden nog steeds voor, zodat de kanaries niets aan de voorsprong hadden. Vooral toen de eindstand in Zwolle bekend werd. Trainer Weteringe bracht enkele wissels in het veld, maar het geloof was weg. Vijn minuten voor het einde van de partij bracht DZSV de toch wel verdiende gelijkmaker op het scorebord.

De geelhemden zijn nu tot de PD wedstrijden veroordeeld. Deze beginnen komende zaterdag 20 mei. De wedstrijden beginnen met een uitwedstrijd tegen Oene. 23 mei is er dan de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander. Die wedtrijd begint om 19.00 uur op het Westbroek.

We verwachten ook in Oene veel ondersteunende toeschouwers uit Ommen.

Door: Henk Boeve
16 mei 2017