OZC onderuit in Nijeveen (2-1)

OZC heeft de uitstekende reeks van de laatste weken geen passend vervolg kunnen geven in Nijeveen. Na een roerige wedstrijd sleepte SVN een 2-1 voorsprong over de streep.

 

Op deze broeierige avond, begin mei, gaat het in de eerste helft redelijk gelijk op. Het is OZC die de score opent. In de twintigste minuut, vlak voor de drinkpauze, stuurt Nick Hekman met een prachtige pass Tom Simons diep. De technisch vaardige rechtsbuiten passeert mooi z'n tegenstander en geeft hard voor. Daar wacht Frank Jansen. Een intikker, raak, 0-1. Het kabbelt voort en als iedereen zich opmaakt voor vijftien minuten rust en enige verkoeling, geeft OZC knullig een corner weg.

Nog één keer opletten. De bal wordt scherp voortgezet en hard binnengeknikt, 1-1. De rust komt voor OZC één minuut te laat.

Na rust, als de lichten op het hoofdveld van sportpark Tussenboerslande zijn aangegaan en er meer en meer publiek langs de lijnen verschijnt, lopen de gemoederen hoog op.
SVN dat vecht voor de laatste kansen op lijfsbehoud speelt mannelijk voetbal en zoekt de grenzen van het toelaatbare op. Die grenzen zijn vanavond ver te zoeken. Een aantal stevige overtredingen wordt niet bestraft. Dan komt de bal in het strafschopgebied van OZC. Er wordt geduwd, de bal valt op een hand.

De scheidsrechter is onverbiddelijk, strafschop. Mark Bennemeer in de goede hoek, maar de bal gaat binnenkant paal erin.

Het is 2-1 en de toeschouwers in Nijeveen laten van zich horen. De laatste twintig minuten zijn heetgebakerd. Het publiek leeft mee, OZC valt aan en SVN countert. Er volgt nog een opstootje en een terechte rode kaart voor een SVN speler na een kopstoot.

Kansen komen er niet meer, het blijft, terecht overigens, 2-1.

Opstelling OZC:

Mark Bennemeer; Nick Runhart (Cristian Dijk), Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Ruben Strating; Nick Hekman, Tom Kok, Niels Jansen (Marvin Veerman); Marc Aalvink, Frank Jansen ©, Tom Simons (Niel Koggel)

Na de speelronde op Hemelvaartsdag heeft OZC zich officieel veilig gespeeld. Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen LTC in Assen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 19 mei, wederom is SVN de tegenstander om 14:30 uur op sportpark Westbroek.

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
10 mei 2018