OZC lijdt verdiende nederlaag tegen Hardenberg 85' (1-3)

OZC heeft voor de tweede keer op rij verloren. In de vrieskou was Hardenberg 85' met 1-3 te sterkt. Een terechte nederlaag.

Vier graden onder nul en een kille wind die niets ontziend over het kunstgras van sportpark Westbroek waait. Niet de ideale omstandigheden voor een belangrijke competitiewedstrijd. Toch is er groen licht gegeven voor OZC - Hardenberg 85'. Een streekderby tussen twee ploegen die nog steeds hopen op aansluiting met de top. Dan moet het vandaag gebeuren.

Hardenberg 85' lijkt dat in de eerste helft door te hebben. De ploeg speelt geduldig en is duidelijk op zoek naar een opening achter de OZC defensie. Er volgen een aantal kansen. De grootste na een foute terugspeelpass van Frank Jansen, maar Rob Schuldink redt dapper en houdt OZC op de been. Dat doet de goed keepende doelman nog tweemaal in de eerste helft. De thuisploeg lijkt zelfs, tegen de verhoudingen in, op voorsprong te komen.

Tom Simons krijgt na een prachtige, snelle aanval de bal. Omspeelt de doelman, maar weet de bal niet in het lege doel te krijgen. En dan wordt het ook nog 0-1. De uitstekend spelende Chiel Jansen of Lorkeers beloont zijn goede 1e helft en zet Hardenberg 85' vlak voor rust op voorsprong. 

Na rust blijven de verhoudingen hetzelfde. Rick Broek maakt zijn faam als goaltjesdief waar en zet Hardenberg 85' op 0-2. Een terechte voorsprong. Het verzet van OZC lijkt al even gebroken, als uit het niets Frank Jansen een doelpuntje meepikt. Maar de hoop op de gelijkmaker is slechts van korte duur. Broek maakt even later zijn tweede en ze de 1-3 op het scorebord. Hardenberg 85' komt niet meer in gevaar en laat OZC met een flinke kater achter.

OZC 1 wil een ieder die de kou heeft getrotsteerd, bedanken voor de support! Aanstaande zaterdag is er geen competitie, maar spelen we om 14:30 uur een oefenwedstrijd tegen DES uit Nijverdal. Dit is een thuiswedstrijd en we spelen op het kunstgras. U bent allen weer van harte welkom.

Opstelling OZC:

Rob Schuldink; Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Ruben Strating; Niels Jansen, Erwin Schuldink, Tom Kok; Tom Simons (Jesse de Lange), Frank Jansen (C), Marc Aalvink (Leon Valk)

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
26 februari 2018