OZC behaalt verdiende overwinning tegen Fit Boys (3-1)

OZC heeft zaterdag drie belangrijke punten overgehouden aan het treffen met Fit Boys. Op het kunstgras van sportpark Westbroek wonnen de Ommenaren met 3-1.

Voorafgaand aan het duel was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen slechts drie punten. In de wandelgangen wordt er dan ook terecht gesproken van een ‘‘zes-punten-wedstrijd’. Door de winterse omstandigheden wordt er uitgeweken naar het kunstgras en daar voelen de Ommenaren zich beduidend beter thuis dan de gasten uit Beilen. OZC heeft in het grootste gedeelte van de eerste helft het overwicht. Tom Kok opent de score met een geplaatste kopbal, na een uitstekende voorzet van rechtsback Nick Runhart.

De 2-0 komt op naam van de jonge Tom Simons. Door een schermutseling komt de bal terecht bij de technisch begaafde aanvaller, die één op één met de keeper leep weet af te ronden. Fit Boys gaat daarna iets feller spelen en komt meer op de helft van OZC terecht. Tot grote kans komt het echter niet.

Na rust lijkt OZC  de wedstrijd definitief te beslissen. Een goede actie van Marc Aalvink, die daarna de bal prima aflegt op Frank Jansen. De captain van OZC rond keurig af en niets lijkt een mooie overwinning nog in de weg te staan. Een klein half uur voor tijd maakt rots in de branding Ramon Schuldink een zeldzame fout door de bal in te leveren bij de Fit Boys spits die makkelijk kan afronden.

Er volgt een onstuimig slot waarin beide ploegen elkaar uiterst fel op de huid zitten, er wordt getackeld, geschreeuwd en ruw gevoetbald, maar het spel van beide teams strand veelal in goed bedoelde schermutselingen. Fit Boys raakt tot tweemaal toe de paal, maar OZC houdt stand. Als keeper Rob Schuldink in extremis nog een gele kaart krijgt voor vermeend tijd trekken, en de bal nog een keer hard naar voren wordt geschoten, vindt scheidsrechter Taflan het mooi geweest. De eindstand: 3-1. Eindelijk weer is de volle buit voor OZC.

 

OZC 1 wil een ieder weer bedanken voor de support! Aanstaande zaterdag spelen we om 14:30 uur, in en tegen Hollandscheveld.

Opstelling

Rob Schuldink, Ruben Strating, Ramon Schuldink, Ramon Jonkers, Nick Runhart, Erwin Schuldink (Niels Jansen), Nick Hekman, Tom Kok (Frank Merjenburg), Marc Aalvink (Cristian Dijk), Frank Jansen-C, Tom Simons

Gele kaarten

Frank Jansen, Rob Schuldink, Tom Simons

 

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
11 februari 2018