OZC 1 wint van Juliana '32 en bereidt zich voor op Protos Weering (0-2)

OZC 1 heeft haar laatste competitiewedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. Aansluitend won het vlaggenschip woensdag het ZVO/De Herberg-zaaltoernooi ter voorbereiding op het Protos Weering Zaaltoernooi.

OZC wint ook haar laatste competitiewedstrijd van 2018

OZC heeft ook haar laatste competitiewedstrijd tegen Juliana ’32 winnend afgesloten. Nadat Wilhelminaschool uit Hengelo een week eerder met 4-3 op het eigen sportpark werd verslagen, werd Juliana ’32, wederom uit Hengelo, de volgende ploeg waar de ploeg van Berger 3 punten behaalde. Zo vindt OZC zich terug in de subtop van de klasse oost 3D. Nadat de selectie van Martijn Berger de sponsorballen had ondertekend en de bespreking had gehad vertrok het zaterdagmiddag klokslag 12:00 uur richting Hengelo. Om half drie werd er op sportpark Groot Driene afgetrapt. OZC begon de wedstrijd in de volgende opstelling:

Opstelling: Rob Schuldink, Nick Runhart, Frank Merjenburgh ©, Erwin Schuldink (60. Marvin Veerman), Wilmer Makkinga, Nick Hekman (78. Mike Kremer), Jesse de Lange (80. Leon Valk), Tom Kok, Niel Koggel, Lars Dunnewind, Tom Simons
Wissels: Marvin Veerman, Leon Valk, Mike Kremer, Mark Bennemeer

OZC startte net als vorige week goed. Het hield druk op de tegenstander, maar tot grote kansen leidde dit vooralsnog niet. Al snel kwam OZC erachter dat Juliana ’32 net als tegen Voorwaarts speelde vanuit een 1-3-5-2 formatie. OZC anticipeerde hierop en had vanaf het begin grip op de wedstrijd. Na druk zetten door de as wist het middenveld van OZC de bal te veroveren waardoor Niel Koggel een grote kans kreeg. Hij zag zijn schot gekeerd worden door de keeper van Juliana ’32. OZC combineerde bij vlagen aardig, het gaf niks weg en kon het spel domineren. In balbezit werden zijkanten gezocht en bij balverlies werd er overal druk gezet. OZC kreeg een vrije trap vanaf de zijkant op de helft van
Juliana ’32 na een charge op Tom Kok. Frank Merjenburgh kopte de bal knap terug waardoor Niel Koggel met een geplaatste kopbal de keeper niet kon verschalken en de bal uiteenspatte op de lat.

OZC was scherp, had haar organisatie goed staan en gaf weinig tot niks weg. Desondanks bleven doelpunten uit en ging het de rust in met een tussenstand van 0-0. Na rust begon de ploeg van Berger in een andere formatie. De wedstrijd werd wat rommeliger, waardoor het leek dat OZC moeilijker de bal in de ploeg kon houden. Toch bleef OZC weinig weggeven doordat de organisatie goed stond door het druk zetten op Juliana ’32 grip bleef houden.
Het hield geduld en bleef vanuit haar taken voetballen. In de 60e minuut werd dit geduld beloond. De linksback van Juliana ’32 leed balverlies door een te korte terugspeelbal op de keeper. Tom Simons anticipeerde en wist met een fantastische voetbeweging de keeper te omspelen. Bam, daar was de 0-1 voor OZC.

Naarmate de tweede helft vorderde ging Juliana ’32 opportunistischer spelen. Tot echter grote kansen kwam dit niet. Wel werden er een aantal charges door Juliana ’32 uitgedeeld. Scheidsrechter dhr. Schumer liet veel toe, floot niet zijn beste wedstrijd en had opmerkelijke beslissingen aan beide kanten.
OZC bleef volwassen spelen. Berger bracht drie verse krachten: Marvin Veerman, Mike Kremer en Leon Valk. Dit resulteerde in een goede actie van Marvin Veerman. In de 85e minuut gaf hij Tom Kok de bal die zichzelf met een formidabele pirouette vrij speelde en Tom Simons bediende. Simons maakte zijn tweede; aannemen, kijken en schuiven, 0-2. OZC kan terugkijken op een goede wedstrijd. De ploeg oogde volwassen, stond organisatorisch goed
en kan hier de tweede seizoenshelft op verder borduren.

Juliana ’32 1 – OZC 1: 0-2 (0-0)
60. Tom Simons 0-1, 85. Tom Simons 0-2
Geel: Frank Merjenburgh

 

OZC wint ZVO/De Herberg-zaaltoernooi ter voorbereiding op Protos Weering

Afgelopen woensdag 19 december speelde OZC het oefentoernooi voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi in sporthal Carrousel te Ommen. Dit oefentoernooi wordt ieder jaar georganiseerd door gastheer ZVO/De Herberg en het is inmiddels alweer de 14e editie. De deelnemende verenigingen van dit jaar waren ZVO/De Herberg, OVC '21, EMMS, Hardenberg '85 en OZC. OZC nam met de volgende selectie deel:

Selectie: Rob Schuldink, Mark Bennemeer, Nick Runhart, Nick Hekman, Frank Merjenburgh, Erwin Schuldink, Marvin Veerman, Leon Valk, Lars Dunnewind, Tom Kok, Tom Simons.

ZVO/De Herberg 1 - OZC 1: 1-1
De eerste wedstrijd ving om 19.00u aan tegen gastheer ZVO/De Herberg. Duidelijk was te zien dat ZVO wekelijks in de zaal speelt, een ingespeeld team was en de spreekwoordelijke klappen van de zweep kent. Daartegenover een OZC dat over het algemeen technisch vaardiger en fitter was. Desondanks had OZC moeite om zich te acclimatiseren aan de ondergrond, de iets andere spelregels en de veldbezetting. Daardoor duurde het lang voordat echt kansen gecreëerd werden. Na een kwartier kwam OZC door via Leon Valk, die actie strandde helaas en ZVO schakelde razendsnel om. Ruben Biemans schoof de bal laag richting de tweede paal waar Rick Horsman profiteerde van het buitenkansje: 1-0. Met nog anderhalve minuut te gaan moest OZC op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. Frank Merjenburgh dribbelde aan de rechterkant in en kon laag terugleggen op Marvin Veerman die anderhalve meter ruimte kreeg. Dat was genoeg om de bal op de pantoffel te nemen: 1-1 en tevens de eindstand van de eerste wedstrijd.

OZC 1 - EMMS 1: 2-1
Op het veld had EMMS de Ommenaren al uitgeschakeld in de beker. Ook nu in de zaal bleek EMMS een geduchte tegenstander. EMMS liet OZC aan de bal en daar had de ploeg van Berger het lastig mee. In de kleine ruimtes was het lastig om doorheen te komen en de club uit Slagharen loerde op de omschakeling. Uiteindelijk was OZC de meest gelukkige door middel van twee doelpunten van Kok en Dunnewind. EMMS wist slechts eenmaal te scoren. Daarmee werd de einstand op 2-1 bepaald. 

OVC '21 1 - OZC 1: 0-2
Ook tegen buurman OVC '21 wist OZC overtuigend te winnen met 2-0. Lars Dunnewind was op schot. Na enkele mooie combinaties wist hij tweemaal raak te prikken.  OVC '21 was eenmaal gevaarlijk via Nick Zandman, die oog in oog met Rob Schuldink naast schoof. 

OZC 1 - Hardenberg '85 1: 2-0
Hardenberg '85 wist twee van de drie wedstrijden te winnen in aanloop naar de laatste wedstrijd van het toernooi. OZC wilde winnen om het oefentoernooi als winnaar afsluiten. Hardenberg '85 drukte OZC terug op eigen helft en had voornamelijk de bal. Het was de verdienste van OZC dat het weinig kansen weggaf en compact bij elkaar stond. Het was ook OZC dat op voorsprong kwam. Nick Runhart kopte een lange bal gelijk terug in de voeten bij Frank Merjenburgh, die nam aan en legde breed op Lars Dunnewind. Dunnewind schoot hard, daar had de keeper wel een antwoord op, maar de rebound ging via een verdediger in het doel: 1-0. Niet veel later was het opnieuw Lars die aan de linkerkant een goede actie opzette en in de verre hoek raak schoot: 2-0. Hardenberg '85 drong in de slotfase aan, ging met de keeper meevoetballen. Dat werd chaotisch, maar tegenstander Hardenberg '85 kwam niet verder dan kleine schotkansen. 

Topscorerslijst:
4x - Lars Dunnewind
1x - Tom Kok
1x - Marvin Veerman
1x - Eigen doelpunt

Doordat ZVO/De Herberg haar wedstrijd tegen Hardenberg '85 verloor won OZC met 10 punten uit 4 wedstrijden deze editie van het ZVO/De Herberg-zaaltoernooi en hoopt het deze goede lijn zaterdag door te trekken in de Citadel waar de 1e voorronde van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi voor OZC begint. Tegenstanders zijn HZVV (1e klasse zaterdag), Dedemsvaart (2e klasse zondag), ZAC & SCD '83 (beiden 3e klasse zaterdag). Het toernooi start om 18.00u. Zoek op tijd een plekje, want de Citadel belooft vol te worden.

Door: Hermen Schuttert
20 december 2018