OZC 1 wint opnieuw overtuigend tegen BSVV (3-0)

Zaterdag 7 april, een dag met mooie affiches op Sportpark Westbroek. Met de lentezon die doorbrak en het kwik temperaturen van ruim 20°C aangaf, waren de ideale ingrediënten aanwezig voor de supporters om te genieten van een mooie voetbaldag. OZC 2 had reeds daarvoor om 12.30 al goede zaken gedaan door een 3-2 overwinning uit het vuur te slepen tegen DOS Kampen 2. Ook voor het vlaggenschip stond een belangrijk duel op het programma. Namelijk tegen de ploeg die de 13e stek bezette en in degradatiezorgen verkeert, BSVV. De kanaries van OZC speelden de afgelopen weken al vrij behoorlijk, maar het leverde niet altijd het gewenste resultaat op. Met de mooie 2-0 overwinning van vorige week op Tonego hopen de mannen van Pascal Weteringe nu structureel het spel te koppelen aan punten.


Scoreverloop:
1-0: Frank Jansen (57")
2-0: Niels Jansen (60")
3-0: Tom Kok (66")

OZC 1 trad aan in de volgende opstelling:

Opstelling: Mark Bennemeer; Nick Runhart (Jan Willem Bolks), Frank Merjenburgh, Ramon Schuldink, Ruben Strating; Tom Kok (Erwin Schuldink), Niels Jansen, Nick Hekman; Tom Simons, Frank Jansen ©, Marc Aalvink (Cris Dijk).
Wissels: Jack van der Poel, Jan Willem Bolks, Erwin Schuldink, Cris Dijk, Jesse de Lange, Leon Valk
Geblesseerd: Ramon Jonkers, Nout van Keulen, Niel Koggel, Thomas de Boer

In de warmte begon OZC voortvarend van start met het aanvalsspel. BSVV liet de ruimte aan de Ommenaren en waren niet bij machte om effectief druk te zetten. Zo kregen Tom Simons en Marc Aalvink regelmatig via het positiespel de bal in de voeten geplaatst. Ondanks dat werd het overwicht in het eerste half uur nog niet echt omgezet in kansen.

Het tempo wat OZC hanteerde was niet hoog genoeg om de achterhoede van BSVV stuk te spelen. Er waren wel enkele schietmogelijkheden voor Aalvink, Niels Jansen en Frank Jansen, maar die misten ofwel kracht of precisie. De grootste kans was voor Tom Simons die in de omschakeling 1 op 1 met de keeper werd gezet. Helaas voor hem lag de keeper uit Bovensmilde in de weg.

In de rust gemengde gevoelens. De stand was nog steeds 0-0, maar het spel biedde genoeg perspectief om tevreden te zijn. Focus op enkele aandachtspunten en tussen neus en lippen door noemde assistent trainer Alexander Oldeman iets waar men later met een glimlach op terug zou kijken. "Werkt het niet met schoten, probeer het dan eens met voorzetten." Hij refereerde aan de 2-0 van Cristiano Ronaldo tijdens Juventus - Real Madrid.

Na rust ging door waar de Ommenaren gebleven waren, namelijk vlot aanvallen. Nu met een structureel hoger tempo. De tegenstander uit Bovensmilde kon het niet meer bijbenen, en Aalvink en Simons lieten de achterhoede continu de hielen zien.

Tien minuten na rust werd de ban gebroken. De bal ging voor de zoveelste keer richting Simons, die haalde de achterlijn en gaf de bal heel subtiel met buitenkant rechts voor. Op maat. Spits Frank Jansen liet zien dat wat Cristiano kan ook voor gewone stervelingen mogelijk is. Met een 'bicycle kick, de bal vol op het leder, verdween de bal in het net. Gevolgd door gejuich en verbaasde gezichten ging Jansen met een 'Siii' door de lucht ... en naar het gras. De uitvoering van het doelpunt kreeg een hoger cijfer dan die van het juichen. Desalniettemin: 1-0.

In de volgende tien minuten gaf OZC extra gas en nam het afstand. De corner van Nick Hekman werd geschampt door Niels Jansen, 2-0! En niet veel later was het de opkomende Nick Runhart die de bal hard en scherp voorgaf. Tom Kok dook à la Bep Bakhuis naar de bal en zette de 3-0 op het bord. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. OZC had in de slotfase nog verder uit kunnen lopen, maar dat liet het na. Eindstand: 3-0. Een mooi resultaat waar OZC in de komende duels weer op voort kan borduren.


Tevreden gezichten bij Tom, Marc en Nick. Klik op een foto voor meer...

 

Na afloop was het mede dankzij het weer en de drie punten enorm gezellig in de kantine. Hartelijk dank aan alle supporters die weer de tijd hebben genomen om naar Sportpark Westbroek te komen. Volgende week zaterdag 14-04 speelt OZC 1 uit tegen FDS 1 en dinsdag 17-04 tegen SCN 1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 21-04 tegen SCD'83 1 om 14.30. We hopen jullie dan allemaal weer langs de lijnen te zien.

Door: Henk van Elburg

Door: Henk van Elburg
8 april 2018